به گزارش ایرنا، محمدجواد فدائی روز یکشنبه در نشست شورای سوادآموزی استان کرمان، در آستانه روز جهانی سوادآموزی افزود: ارتقای سوادآموزی باید جزو اولویتهای هر مدیری قرار گیرد و بخشی از مشکلات ما به دلیل عدم دسترسی افراد به اطلاعات است.
استاندار کرمان با بیان اینکه "بسیاری از مباحث عقب افتادگی ما به دلیل نداشتن سواد است"، تصریح کرد: اینکه در نشست پشتیبانی سوادآموزی تعدادی از مدیران خودشان شرکت نکردند و یا معاون و کارشناس فرستادهاند، نشان میدهد که سوادآموزی جایگاهی برای آنها ندارد، در صورتی که مساله مهمی است.
فدائی گفت: سوادآموزی معنی وسیعی دارد و کسی باسواد تلقی میشود که علاوه بر خواندن و نوشتن به مهارتهای دیگری نیز مسلط و آشنا باشد.
وی ادامه داد: افراد هر اندازه ابزار دسترسی به اطلاعات را داشته باشند به همان اندازه باسواد تلقی میشوند که سادهترین آن خواندن و نوشتن است و این یادگیری نیز باید مستمر باشد.
استاندار کرمان عنوان کرد: احساس میکنم که مدیران سوادآموزی دست تنها هستند و دیگر دستگاهها و مدیران آنگونه که باید کمک نمیکنند، مدیران ما با جدیت در جلسه سوادآموزی شرکت نمیکنند و جزو اولویتهای کاری آنها نیست.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان گفت: روز اول بازگشایی مدارس همزمان با سراسر کشور حدود ۶۰ درصد از دانشآموزان استان در مدارس حضور پیدا کردند.
احمد اسکندری نسب بیان کرد: ما دغدغههای خانوادهها را میدانیم و درک میکنیم و سلامت دانشآموزان برای ما نیز مهم است، اما باید بپذیریم که آموزش هم باید استمرار یابد.
وی عنوان کرد: در ۲۲۰۰ مدرسه شامل یک سوم مدارس استان کرمان، کمتر از ۵۰ نفر دانشآموزان داریم که در آنها رعایت شیوهنامههای بهداشتی به آسانی اجرا میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان گفت: براساس سرشماری سال ۹۵ میانگین باسوادی کشور ۹۴.۷ درصد و در استان کرمان ۹۲.۳ درصد بوده است، شهرستان کوهبنان بالاترین نرخ باسوادی و شهرستان قلعهگنج کمترین نرخ باسوادی را دارند.
اسکندری نسب ابراز داشت: وضعیت باسوادی در شمال استان بهتر از جنوب استان است و به همین منظور طرح شتاببخشی را در جنوب استان پیشنهاد دادیم تا درصد باسوادی را در این منطقه افزایش دهیم.
در این نشست مهندس محمد ضیاالدینی معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان ضمن ارایه گزارشی از عملکرد این معاونت، خواستار هم افزایی مدیران و دستگاههای مختلف در ارتقای سوادآموزی در استان شد.
بر پایه این گزارش هشتم سپتامبر برابر با ١٧ شهریور ماه روز جهانی سوادآموزی است.
سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد «یونسکو» در سال ۱۹۶۵ میلادی این روز را به ابتکار و پیشنهاد ایران، روز جهانی مبارزه با بیسوادی نامگذاری کرد و دلیل این نامگذاری نشان دادن اهمیت سواد برای افراد و جوامع بود.
نظر شما