حسین مهری روز پنجشنبه در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی در مشهد افزود: هم اکنون ۱۵.۳ میلیارد یورو تعهدات بانک صنعت و معدن در حوزههای مختلف تامین مالی از محل فاینانس، صندوق توسعه ملی، منابع بانک مرکزی و منابع داخلی است.
وی تامین مالی پروژههای مختلف از جمله برقی کردن قطار تهران- مشهد را از جمله این تعهدات ذکر کرد و ادامه داد: اگر مشکلات ما با کشور چین برای تامین فاینانس این پروژه حل و فصل شود، آن را محقق خواهیم ساخت.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن با اشاره به اولویتهای این بانک در سال جاری گفت: اولویت نخست ما تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی است، زیرا حفظ اشتغال موجود یک دغدغه جدی است و طی پنج ماه اخیر در این حوزه عملکرد خوبی داشتهایم به طوری که حتی با وجود تعطیلیها و مشکلات ناشی از بحران کرونا پرداخت تسهیلات این بانک نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۰ درصد افزایش داشته است.
وی افزود: صنعتگران در تخصیص ارز و ترخیص کالای خود هزینه و زمان بسیار صرف میکنند و ما تلاش داریم موضوع تامین سرمایه در گردش برای پروژههای اقتصادی را در اولویت اقدامات خود قرار دهیم.
مهری اولویت دوم این بانک را تامین اعتبار پروژههای نیمه تمام کشور دانست و ادامه داد: پروژههای نیمه تمام مدنظر این بانک برای تامین اعتبار، ۷۰ پروژه است که از این تعداد سه پروژه مربوط به خراسان رضوی است و در تلاش هستیم اجرای این پروژهها به سرعت پایان یابد.
نبود برنامه مدون برای توسعه صنعتی کشور
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز در این نشست گفت: نبود برنامه و استراتژی مدون برای توسعه صنعتی کشور یکی از عواملی است که بخش صنعت را به اقدامات و برنامهریزیهای مقطعی و کوتاهمدت دچار کرده است.
غلامحسین شافعی افزود: مشکلات بخش صنعت و معدن کشور تنها به موضوع تامین منابع مالی خلاصه نمیشود و موضوع بهرهگیری و بهرهبرداری کارآمد از منابع نیز دغدغه مهم به شمار میآید و احتیاط بانکها در تخصیص تسهیلات نیز شاید به واسطه همین مهم باشد زیرا نسبت به کارآمدی و بهره وری این اعتبارات و تسهیلات، نگرانیهایی وجود دارد.
وی ضعف موجود در بهره وری منابع مالی را نشات گرفته از نبود برنامه و استراتژی مدون برای توسعه صنعتی کشور دانست و ادامه داد: این مسئله به نوعی نااطمینانی در میان واحدهای صنعتی منجر شده و هنوز هیچ سند جامعی در این حوزه وجود ندارد و صرفا برخی اقدامات مقطعی انجام شده است.
رییس اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: نگاه تکثرگرا در ایجاد واحدهای تولیدی کشور نیز باعث شده ظرفیتهای ایجادی، با بهره وری که از آن بخش حاصل میشود، تناسبی نداشته باشد، حتی اگر امروز، بار تحریم از شانه اقتصاد سبک شود و دغدغه تامین مالی نیز رفع گردد، باز این تعداد واحد تولیدی که با یک بازار اشباع شده مواجه هستند، نمیتوانند با ظرفیت کامل خود فعالیت کنند و در عرصه داخلی یا بازار رقابت بینالمللی، حضور موثر داشته باشند.
وی اظهار امیدواری کرد، تلاشهای موجود از سوی وزارتخانههای مرتبط و مجلس شورای اسلامی برای تدوین استراتژی توسعه صنعتی به ثمر برسد که در این صورت تکلیف بانکها نیز در پرداخت تسهیلات و ارائه خدمات بهتر مشخص میشود و اطمینان کافی از رونق صنایع با دریافت تسهیلات به وجود مِیآید.
۱۱۴۵ پروژه آماده بهرهبرداری در خراسان رضوی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: در دیدار استاندار با مدیرعامل بانک صنعت و معدن به موضوع واحدهای بزرگ فعال استان که درحال اجرای پروژه های خود هستند، اشاره شد و زمینه تامین اعتبار بزرگترین پروژههای این استان در حوزههای نخریسی، فروسلیس، فولاد و برق توسط بانک صنعت و معدن فراهم شد.
علی رسولیان افزود: در هفته دولت امسال یکهزار و ۱۴۵ پروژه با هزینه ۹ هزار و ۴۷۶ میلیارد تومان آماده بهره برداری شد که بیش از هفت هزار میلیارد تومان از این میزان در قالب ۲۳۱ پروژه مربوط به حوزه اقتصادی و اغلب با مدیریت بخش خصوصی پیگیری شده و به سرانجام رسیده است.
وی ادامه داد: تاکنون هزار و ۲۷۶ تفاهمنامه با معینهای اقتصادی در چارچوب الگوی مثلث توسعه اقتصادی - فرهنگی برای پروژههای در دست اجرا در استان به امضا رسیده که این پروژهها مربوط به بخشهای گردشگری، پزشکی، صنعت و معدن بودند و مجموع سرمایه گذاری این پروژه ها ۲۳۳ هزار میلیارد تومان و متوسط پیشرفت اجرایی آنها نیز ۴۸ درصد است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: ۷۰۰ پروژه صنعتی و معدنی نیمه تمام با پیشرفت بیش از ۵۰ درصد و ۴۰۰ پروژه با بیش از ۶۰ درصد پیشرفت در این استان وجود دارد که درخواست میشود بانک صنعت و معدن در تامین منابع مالی این پروژهها مساعدت نماید.
محمدرضا مس فروش با اشاره به تعریف موضوع توثیق پروانههای معدنی از ۲۷ سال پیش در قانون معادن افزود: این موضوع به غیر از تعداد معدودی معدن، برای سایر آنها اتفاق نیفتاد در حالی که حداقل نیمی از سرمایهگذاریها در خراسان رضوی در حوزه صنایع معدنی است لذا خواستار توجه بانک صنعت و معدن به "توثیق پروانه بهرهبرداری معادن" برای تامین اعتبار در این بخش هستیم.
نظر شما