حجت الاسلام مهدی شریف به خبرنگار معارف ایرنا گفت: پیش بینی بنده با وجود تمام مباحثی که مطرح شده، این است که هیاتی ها و افراد متدین نمی خواهند جامعه درباره آنها قضاوت بدی داشته باشد لذا همه تلاش خود را انجام می دهند تا جلسات به بهترین شکل و با رعایت شیوه نامه های مصوب ستاد ملی مقابله با کرونا برگزار شود.
وی با اشاره به تجربه مسئولان هیات ها و مداحان در شب های احیای ماه مبارک رمضان گفت: در برخی از این جلسات بگونه ای پروتکل های بهداشتی رعایت می شد که حتی بر روی هر فرش ۱۲ متری سه نفر نشستنه بودند و همین هیات ها اکنون نیز با هزینه های بالا تلاش می کنند تا مراسم ماه محرم را به بهترین شکل برگزار کنند.
شریف ادامه داد: البته تجربه ما از مراسم ماه محرم این است که هر سال حتی در اوج سختی ها و مشکلات، پرشورتر از سال قبل برگزار میشود و علت آن نیز وعده الهی و اهل بیت (ع) مبنی بر محبت امام حسین (ع) در وجود همه بندگان خوب خداست که رسول خدا فرمود حرارت محبت سیدالشهدا(ع) هیچگاه خاموش نمی شود و به همین دلیل هر سال پرشورتر برگزار می شود.
وی اضافه کرد: ما این اتفاق را هم در بحث اقامه عزای امام حسین (ع) و هم زیارت آن حضرت در مناسبت های مختلف مشاهده کرده ایم. در دوره های مختلف تاریخی نیز سختی هایی در این زمینه وجود داشته ولی وضعیت جهان در هنگام شیوع ویروس کرونا اقتضائات خاص خود را دارد و اتفاقاتی افتاده که مجبوریم به آنها تن دهیم که یکی از آنها شیوهنامههای بهداشتی است که البته رعایت آن بسیار خسته کننده و آزاردهنده است.
این مدرس حوزه ادامه داد: وقتی شما مجبور شوی که با فاصله زیادی با اعضای خانواده مانند پدر یا مادر بنشینی، بسیار آزاردهنده است بویژه برای مردم ایران و جامعه شیعه که یک فضای عاطفی بر آنها حاکم است اما به هر حال تمام دنیا می گویند که باید این مساله را رعایت کرد تا بتوان آن را کنترل کرد.
وی افزود: همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند جامعه هیاتی و مذهبی در این زمینه بسیار دقیق و حساس است و رعایت می کند. چون معتقد به حق الناس هستیم و باید رعایت کنیم. لذا همه در تلاش هستند تا کاری نکنند که حقوقی از حقوق مرم به عهده آنها بیایند. در شب های قدر دیدیم که جامعه هیاتی به خوبی رعایت کردند و مطمئنیم ماه محرم نیز این اتفاق می افتد.
شریف اضافه کرد: البته گلایه هایی به ستاد مقابله با کرونا و نهادهای تصمیم گیر حتی سازمان تبلیغات اسلامی و شورای هیئات مذهبی وارد است. چون تنها دو هفته به آغاز ماه محرم مانده ولی هنوز تکلیف هیات ها مشخص نشده است.
وی با اشاره به گلایه های رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در این زمینه گفت: البته همین انتقادها متوجه خود ایشان است. چون سازمان تبلیغات به عنوان یکی از متولیان نهادهای فرهنگی مطرح است و مسئولان نیز می دانستند که ماه محرم در پیش است و مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم از قبل گفته بودند که فعلا با مساله کرونا درگیر هستیم.
وی افزود: همچنین شایسته است رئیس سازمان تبلیغات اسلامی نشست های مشورتی خود را با خطبا و مداحان بیشتر کرده و فقط به دایره محدودی از منبری ها و مداحان بسنده نکنند. حجت الاسلام محمد قمی رئیس این سازمان جلسه ای با مداحان داشت ولی آن را کافی نمی دانم. چون مداحان مختلفی داریم که جمعیت قابل توجهی در برنامههایشان شرکت میکنند.
شریف افزود: شایسته بود تا از چهر های شاخص استانی در زمینه مداحی و منبری نیز دعوت می شد. چون مداحان مهمی در استان های شاخص داریم که هیات های محوری دارند و جمعیت بسیاری در آن هیات ها حضور پیدا می کنند.
این کارشناس مذهبی افزود: بهتر بود مسئولان مربوطه وقتی برنامه های شب های قدر را دیدند که با رعایت پروتکل ها برگزار شد، از همان زمان به فکر محرم میافتادند. البته معتقدم هیاتی ها شیوه نامه ها و مسائل بهداشتی را رعایت می کنند.
وی با اشاره به تاکید رهبر انقلاب مبنی بر پیروی از تصمیم های ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: البته این ستاد بر اساس گزارش های کارشناسی و نظر کمیته های مختلف تصمیم گیری می کند و سازمان تبلیغات باید نقش پررنگتری می داشت و باید یک حرکت جهادی با حضور همه نیروهای جوان صورت می گرفت.
شریف تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند توقع داریم کسانی برای مراسم دعا و برنامه های مذهبی برنامه ریزی کنند که این مباحث را درک کنند و اگر مسئولان مربوطه جلسات کارشناسی برگزار می کردند، می توانستند پیشنهادهای لازم را زودتر از این ایام به ستاد ملی مقابله با کرونا ارائه کنند.
نظر شما