۱۵ مرداد ۱۳۹۹، ۷:۰۰
کد خبرنگار: 1222
کد خبر: 83894925
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

غنی‌سازی ۱۸۲ هکتار از جنگل‌های هیرکانی خراسان شمالی

بجنورد- ایرنا- علیرغم کاهش اعتبارات حفاظت و صیانت از جنگل‌های هیرکانی، از سال گذشته با هدف غنی‌سازی این ذخایر ارزشمند، ۱۸۲ هکتار از عرصه‌های جنگلی مزبور در خراسان شمالی نهالکاری شده است.

رییس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی، روز چهارشنبه با بیان این مطلب به خبرنگار ایرنا گفت: جنگل های هیرکانی از ردیف اعتبار ملی برخوردار است اما پارسال از سهم ۹۴۰ میلیون ریالی اعتبارات احیا و حفاظت از جنگل های مزبور، هیچ رقمی به این استان تخصیص نیافت.

مهدی قدیمی افزود: اقداماتی که تاکنون برای حفاظت از جنگل های هیرکانی استان انجام شده از محل اعتبارات داخلی این اداره کل بوده است و امیدواریم امسال بودجه این بخش تخصیص یابد تا برنامه های حفاظتی آن به درستی اجرا شود.

وی گفت: ۲۵ هزار هکتار جنگل هیرکانی در محدوده شهرستان مانه و سملقان خراسان شمالی قرار دارد و حفاظت و احیای این عرصه های جنگلی از اولویت های نخست منابع طبیعی خراسان شمالی است.

 قدیمی افزود: طرح‌های مطالعاتی در گستره ۱۹ هزار و ۶۶۷ هکتار از جنگل‌های هیرکانی خراسان شمالی انجام شده، اما به علت کمبود اعتبارات  این مطالعات در سطح کمی به مرحله اجرا درآمده است.

وی افزود: در صورت تخصیص اعتبار هر سال این طرح های مطالعاتی شامل انجام اقداماتی همچون بذرکاری، غنی سازی جنگل با نهال کاری، جایگزینی سوخت فسیلی و اقدامات حفاظتی، بیولوژیکی در گستره ای نزدیک به ۵۰ هکتار انجام می شود.

وی با بیان اینکه تمام گستره جنگل های هیرکانی، حفاظت شده و قرق است، افزود: مبارزه با آفات و عملیات فیزیکی در این محدوده نیز هر سال انجام می شود.

قدیمی، گونه درختی شاخص در جنگل های هیرکانی را بلوط دانست و اظهار داشت: گونه های افرا، کرکو، بادامک، داغ‌داغان و زرشک هم در این محدوده ها دیده می شود و در قسمت هایی از این جنگل ها نیز تلفیقی از جنگل های هیرکانی، ایرانی و تورانی دیده می شود.

رییس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی افزود: در سال های پیش در محدوده این جنگل ها طرح های احیا و نگهداری انجام می شد که ۲۶۸ هکتار توسعه جنگل های هیرکانی در خراسان شمالی با نهال و بذر غنی شده اجرا شد اما پارسال اعتباری به این بخش اختصاص نیافت.

قدیمی با بیان اینکه در سال های پیش حدود سه هکتار از پهنه این جنگل ها از آفت جنگلی قارچ زغالی، خسارت دیده است،  اظهار داشت: آفت قارچ زغالی با مبارزات بیولوژیکی مهار و مناطق آسیب‌دیده احیا شد.

با ثبت جنگل های هیرکانی ایران در یونسکو، که سال گذشته صورت گرفت، ۲۵ هزار هکتار از عرصه این جنگل ها در خراسان شمالی نیز به ثبت جهانی رسید و برگ تازه ای در حمایت از منابع ارزشمند طبیعی این خطه ورق خورد.

جنگل‌های هیرکانی ایران به عنوان دومین اثر بزرگ طبیعی کشور، در چهل‌وسومین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو در باکوی آذربایجان به ثبت جهانی رسید.

ایران پیش از این دارای ۲۳ اثر تاریخی و طبیعی ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو شامل ۲۲ اثر تاریخی و یک اثر طبیعی (بیابان لوت) بود که با ثبت این پرونده، تعداد آثار جهانی ایران به ۲۴ مورد رسیده است.

گستره جنگل‌های خراسان شمالی ۴۳۴ هزار هکتار در ۲ ناحیه رویشی است که ۲۵ هزار هکتار از این میزان مربوط به جنگل‌های ناحیه هیرکانی در شهرستان مانه و سملقان است و مابقی مربوط به ناحیه جنگلی ایران - تورانی است که در جای جای این استان پراکنش دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha