رضا اقنوم ظهر سهشنبه در مراسم "روز مزرعه" و همچنین اجرای آزمایشی نخستین طرح امنیت غذایی خراسان رضوی در قوچان افزود: طرح امنیت غذایی یکی از مهمترین برنامههای وزارت جهاد کشاورزی است که تاکنون در بسیاری از استانها به صورت آزمایشی اجرا شده است.
وی به اجرای آزمایشی نخستین طرح امنیت غذایی در خراسان رضوی بطور در قوچان بطور جدی اشاره و بیان کرد: ۱۲۰ محقق عضو هیات علمی و غیرهیات علمی در مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان رضوی این توانایی را دارند که برای بهبود تولید از دانش خود استفاده کنند.
رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی ادامه داد: حجم میانگین تولید دیم این استان در سه محصول "گندم، جو و نخود" به ۵۰ درصد میانگین کشوری هم نمیرسد. پارسال حجم متوسط عملکرد این استان در تولید گندم یکسوم و در تولید جو ۶۰ درصد میانگین کشوری برداشت این محصولات کشاورزی بود.
وی گفت: مزارع کشت دیم مشکلاتی در حوزه خاکورزی، مکانیزاسیون و تغذیه گیاهی دارند که باید با بکارگیری دانش فنی و تخصصی روز رفع شوند.
تامین و تحکیم درازمدت "امنیت غذایی" با هدف جلوگیری از سوء تغذیه عمومی در شرایط بحران و توجه به کیفیت غذای مصرفی مردم با استفاده بهینه از امکانات موجود در چارچوب پژوهش، برنامهریزی و آموزش یکی از سیاستهای اولویتدار هر کشوری در جهان امروز است.
"روز مزرعه" یکی از طرحهای آموزشی ترویجی وزارت جهاد کشاورزی است که از سوی مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی با همکاری و مشارکت مراکز تحقیقاتی در ایستگاهها و مزارع تحقیقاتی با حضور کارشناسان، مروجان و کشاورزان پیشرو برگزار میشود. هدف این برنامه "ترویج و انتقال دستاوردهای تحقیقاتی" است از خلال آن پژوهشگران مراکز تحقیقاتی کشاورزی بطور مستقیم آخرین نتایج و یافتههای تحقیقاتی را در زمینه بهزراعی، بهنژادی دام و شناسایی و مقابله با آفات و بیماریهای گیاهان به عموم بهرهبرداران کشاورز، باغدار، دامدار و پرورش طیور و آبزیان ارائه کنند.
فرماندار قوچان نیز در این مراسم طرح امنیت غذایی را یکی از موضوعات بسیار مهم و اولویتدار کشور توصیف و بیان کرد: برای تحقق و تحکیم امنیت غذایی نه تنها مجموعه وزارت جهاد کشاورزی بلکه میبایست دیگر نهادها و دستگاههای ذیربط در سطح کشور نیز کمک کنند.
هادی رجایینیا بررسی و پیشبرد امنیت غذایی را نیازمند اجرای جدی طرحهای پژوهشی ذکر و بیان کرد: ظرفیتهای فیزیکی و طبیعی و همچنین شرایط اقلیمی با توجه به تغییرات در نیازها و ذائقه مردم بطور سالانه محدودیتهایی را ایجاد میکند که شناسایی آنها نیازمند پژوهشهای علمی روزآمد است.
وی افزود: اگر پژوهشهای علمی و بستههای تکمیلی بخش کشاورزی و موضوع امنیت غذایی گسترش یابد فاصله زیاد کنونی میان انتقال داشتهها با گروههای هدف کم خواهد شد.
شهرستان ۱۸۰ هزارنفری قوچان در ۱۳۷ کیلومتری شمال غربی مشهد قرار دارد.
نظر شما