«مجید آنجفی» روز شنبه در نشست بررسی مشکلات روستای «باباکا» از توابع خمین، افزود: ظرفیت تولید لوبیا در خمین ۱۲ هزار تن است و برای صدور مجوز واحد بستهبندی این محصول از نظر فنی توجیهی وجود ندارد.
وی بیان کرد: برخی از این واحدهای بستهبندی به بهرهبردراری نرسیده و شماری از سولهها در منطقه باباکا دارای کاربری دیگری است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اظهار داشت: سطح زیر کشت حبوبات امسال در خمین چهار هزار و ۲۰۰ هکتار است و لوبیا چیتی با سه هزار هکتار بیشترین سطح زیر کشت را دارد.
آنجفی گفت: جهاد کشاورزی متولی تولید است و واردات و صادرات و تعین قیمت بر عهده صنعت، معدن و تجارت است.
وی اضافه کرد: صنایع تبدیلی و تکمیلی در اولویت پرداخت تسهیلات جهاد کشاورزی در این استان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی تصریح کرد: تاکنون هفت هزار میلیارد ریال طرح به بانکهای عامل برای دریافت این تسهیلات با کارمزد کم و بازپرداخت بلند مدت معرفی شده است.
آنجفی گفت: کشت لوبیا با آبیاری غرقابی ۱۶ هزار مترمکعب آب مصرف میکند و به همین علت آبیاری نوین تیپ برای کشت این محصول پیشنهاد میشود.
وی افزود: جهاد کشاورزی آمادگی پرداخت ۶۰ درصد تسهیلات برای آبیاری نوین در منطقه بابا را دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی ادامه داد: کشاورزی قراردادی که بهصورت تعهد با کشاور ز برای خرید نقدی و به قیمت روز محصولات است یکی از محورهای این سازمان برای حمایت از تولیدکنندگان محصولات کشاورزی است.
فرماندار خمین نیز در این نشست گفت: منطقه باباکا در طرح توسعه حریم شهری محسوب شده است در صورتی که باید به بخش کمره خمین الحاق شود.
«احمد طهرانی» ادامه داد: طرح کاربری و هادی روستایی نیز شامل این منطقه نمیشود چراکه در حریم شهری است.
وی با اشاره به اینکه ایجاد لکه صنعتی در منطقه باباکا باید در زمان تهیه طرح هادی روستایی مورد توجه قرار گیرد، افزود: سیلوها و واحدهای بوجاری باید در این لکه قرار گیرند و زمانی که متولی این منطقه مشخص شود میتوان تامین زیرساختهای این واحدها را پیگیری کرد.
فرماندار خمین تاکید کرد: در سریعترین زمان باید حریم این منطقه مشخص شود تا اعتبارات به آن تعلق بگیرد.
طهرانی واردات بیموقع، تسهیلات ارزان قیمت و صدور مجوز را مهمترین مطالبات مردم منطقه باباکا بیان کرد.
نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: برخی مشکلات دستگاه های اجرایی مربوط به نبود منابع مالی است و مردم از این دستگاه ها انتظاری ندارند.
علیرضا نظری بیان کرد: بخش دیگری از مشکلات مربوط به سازو کارهای اجرایی است که به اعتبارات دولتی نیازی ندارد نظیر گلایهای که مردم از بنیاد مسکن به خاطر دریافت هزینه بیشتر از متعارف در اجرای طرح هادی و جادههای روستایی دارند.
وی افزود: مدیرانی که احساس میکنند برخی قوانینی ۲ پهلو است یا باید حذف شوند شناسایی کنند تا از سوی نماینده مردم در مجلس پیگیری و اصلاح شود.
نماینده مردم خمین در خانه ملت اضافه کرد: آب، محیط زیست و کشاورزی مشکل دار ترین بخشها در حوزه انتخابیه خمین است.
خمین در جنوب استان مرکزی و دارای ۲ بخش کمره و مرکزی است.
نظر شما