کرمانشاه نیازمند تجهیزات پیشرفته‌تر کشتارگاهی است

کرمانشاه- ایرنا- مدیرکل دامپزشکی کرمانشاه با اشاره به روند بهداشتی ذبح در کشتارگاه‌های استان، گفت: برای بهبود فعالیت کشتارگاه‌ها نیازمند تامین بودجه و تجهیزات پیشرفته‌تر هستیم.

امید حاج محمدی روز سه شنبه در حاشیه بازدید از کشتارگاه های شهرستان کرمانشاه، اظهارداشت: کشتارگاه ماهیدشت که بیش از ۶ ماه از آغاز فعالیت آن می گذرد، به صورت صنعتی و بااستفاده از تجهیزات مدرن مشغول به کار است.

وی به حفظ نکات بهداشتی و رعایت موازین و مقررات دامپزشکی در کشتارگاه‌های استان اشاره و تاکید کرد: کارشناسان دامپزشکی با تجهیزات و امکانات تخصصی در امر ذبح دام فعالیت می کنند به طوری که گوشت مصرفی مردم ضمن طیب و طاهر بودن از نظر بهداشتی نیز در شرایط استاندارد است.

مدیرکل دامپزشکی کرمانشاه یکی از اقدامات مهم و ضروری دامپزشکی را تامین گوشت سالم، بهداشتی و حلال برای مصرف مردم دانست و تاکید کرد: همه تلاش ما در حفظ سلامت و امنیت غذایی هموطنان با ارتقای کیفیت محصولات و تولیدات دامی است.

حاج محمدی، تجهیز کشتارگاه ها به سیستم های اتوماتیک و دستگاه های بسته بندی را ضروری و در دستور کار دامپزشکی استان دانست و گفت: کشتارگاه های ما به سیستم اتاق پیش سرد مجهز هستند، اما نیاز به تامین بودجه و تجهیزات پیشرفته تر داریم.

وی اجرای طرح پیش سرد گوشت در کشتارگاه های دام استان کرمانشاه را از ضروریات ساختاری کشتارگاه ها دانست و گفت: اجرای این طرح ها بسیاری از معضلات به ویژه انتقال برخی بیماری های مشترک بین انسان و دام را کاهش می‌دهد و کیفیت خدمات و سلامت بهداشت جامعه را سبب می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی کرمانشاه گفت: در کشتارگاه سه نفر دامپزشک حضور دارند که در ابتدا دام‌های زنده را پیش از کشتار معاینه و در صورت تایید سلامت، اجازه کشتار را صادر می کنند.

وی افزود: دامپزشکان همچنین بر سایر فعالیت های کشتارگاه نظارت دارند؛ که از جمله آنها معاینه و تایید سلامت گوشت است.

مدیرکل دامپزشکی کرمانشاه یادآور شد: مردم می‌توانند هرگونه مشکلات و تخلفات بهداشتی را با شماره تماس ۱۵۱۲ و پل ارتباطی سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۰۰۰۱۵۱۲ اداره کل دامپزشکی استان در میان بگذارند تا رسیدگی به آن در اسرع وقت انجام شود.
استان کرمانشاه با حدود سه میلیون راس گوسفند و بز و ۲۰۰ هزار راس گاو و گوساله یکی از قطب های دامپروری کشور محسوب می شود که از این تعداد حدود یک میلیون و ۱۵۰هزار راس دام در اختیار عشایر استان قرار دارد.
سالانه ۴۵۰ هزار تن محصولات دامی در استان تولید می شود که از این میزان حدود ۲۵ هزار تن آن گوشت قرمز و بیش از ۳۰۰ هزار تن نیز شیر است.
اکنون یک کشتارگاه صنعتی دام در شهر کرمانشاه و ۱۱ کشتارگاه سنتی و ۹ کشتارگاه مرغ در استان فعال است.

اخبار مرتبط