شهروندان از مصرف قارچ های سمی و خودرو خودداری کنند

یاسوج- ایرنا- معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با هشدار به مردم استان در زمینه مصرف قارچ‌های سمی و خودرو، گفت: از جمع آوری و مصرف قارچ های وحشی و خودرو در طبیعت خودداری کنند.

امام بخش قائدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: قارچ های سمی و وحشی از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به قارچ های خوراکی دارند و تشخیص آنها توسط افراد عادی امکان پذیر نیست.

وی افزود: تشخیص این قارچ ها به روش های علمی و تخصصی توسط متخصصان امکان پذیر است و به طور جد توصیه می شود که از مصرف قارچ های خودرو که فصل رویش آنها آغاز شده است، خودداری کنند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تصریح کرد: برخی از گونه های این قارچ ها به دلیل دارا بودن ماده ای سمی به نام آماتوکسین، منجر به مسمومیت های شدید می شوند و آسیب های مخربی بر کبد انسان دارند و حتی منجر به مرگ فرد می شوند.

قائدی بیان کرد: سموم این گونه قارچ‌ها بر اثر حرارت پختن، کباب کردن و یا آب پز کردن از بین رفته و تخریب نمی‌شود.

وی عنوان کرد: بنابراین بهترین راه پیشگیری از این نوع مسمومیت، مصرف نکردن هر نوع قارچ یا گیاهی است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج از مردم خواست که تنها از قارچ های بسته بندی شده بهداشتی و دارای پروانه بهره برداری استفاده کنند.

سرگیجه، تهوع، عطش، استفراغ، درد شکم، ضعف و بی حالی از نشانه های عمده مسمومیت با قارچ های سمی و خودرو است.

علائم مصرف قارچ سمی چهار تا ۱۶ ساعت بعد از مصرف مشخص می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 5 =