۱۳ فروردین ۱۳۹۹،‏ ۱۷:۵۳
کد خبرنگار: 2161
کد خبر: 83734243
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

"بیشمه" برکت سفره ترکمن‌های گلستان

گرگان - ایرنا - پخت شیرینی‌جات سنتی در بین زنان اقوام گلستان از جمله ترکمن‌ها در دوره قرنطینه خانگی با استقبال زیادی روبرو شده که یکی از خوشمزه‌ترین و راحت‌ترین این شیرینی‌ها بیشمه یا پیشمه است.

نوروز امسال و همزمانی آن با شیوع کرونا سبب شده تا بخشی از مردم در روز های پایانی سال  بیشتر به فکر تهیه اقلام و مواد بهداشتی و پیشگیرانه باشند و خرید های نورزی و یا پخت شیرینی جات  محلی در حاشیه مباحث خانواده ها قرار بیگرد . با ادامه قرنطینه و ماندن  اعضای خانواده در کنارهم ، زمان و فرصتی حاصل شد تا در این ایام پخت شیرینی جات و غذاهای محلی را در خانه ها ازسر بگیریم . یکی از شیرینی های رایج در گلستان ، پخت پیشمه است که شیرینی مخصوص زنان ترکمن ساکن نگارستان ایران  است .

بیشمه یا پیشمیه که زنان ترکمن در اعیاد قربان ، فطر و نوروز آن را می پزند و جلوی میهمان می گذراند، شیوه پخت راحتی دارد و با عطر و طعم دلپذیرش از بهترین خوراکی‌ها برای سرو در مهمانی‌ها و مراسم‌های مردم این منطقه است.

برای پخت بیشمه باید مواد زیر را تهیه کرد .

مواد لازم برای پیشمه:

شکر ۳ پیمانه

روغن جامد یک پیمانه

تخم مرغ ۳ عدد

شیر ۱.۵ پیمانه

بکینگ پودر ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

وانیل یک چهارم قاشق غذاخوری

آرد به میزان لازم (حدود ۱۰ پیمانه برای ۵ نفر)

روش پخت:

۱-سه عدد تخم مرغ را در ظرفی شکسته و کاملا هم می‌زنیم.

۲ -در ادامه شکر را به آن افزوده و خوب مخلوط می‌کنیم و به میزان یک  قاشق روغن به آن اضافه می کنیم.

۳- سپس شیر را به این مواد اضافه می کنیم. پس از اختلاط مواد، بکینگ پودر را افزوده، حین هم زدن، آرد را نیز که قبلا الک کرده‌ایم، کم کم اضافه می‌کنیم.

تذکر: در صورت اضافه کردن آرد به طور یکجا، آرد و مواد شکل گلوله گلوله به خود می‌گیرد.

۴-در ادامه مواد را آنقدر چنگ می‌زنیم تا خمیری لطیف و  نرم به دست آید و دیگر به دست نچسبد.

۵-روی خمیر را پوشانده، حدود ۱ تا ۲ ساعت کنار می‌گذاریم تا به قول معروف ور آید.

۶-سپس خمیرها در قالب های بیضوی (تخم مرغی )یا نزدیک به مربع درون روغنی که قبلا بخوبی داغ شده می‌اندازیم و با شعله کم و حرارت ملایم می پزیم.

تذکر: بهتر است روغن در ظرفی گود ریخته شده باشد تا قطعات  خمیر در روغن شناور باشند.

۷- بگذارید روغن اضافی آن خارج شود، دو طرف شیرینی‌ها باید قهوه‌ای کم رنگ شود

در برخی از طوایف ترکمن ، زنان ترکمن برای آنکه بیشمه نرم تر شود بجای شیر از مقداری ماست استفاده می کنند.

زنان ترکمن بیشمه را حتی بعنوان میان وعده غذایی یا دسر نیز استفاده می کنند.

دستور پخت راحت و البته کم هزینه بودن تهیه این شیرینی ترکمن سبب شده تا گستره پخت این شیرینی از مرز های گلستان فراتر رود.

بیشمه در لغت به هر چیز پختنی اطلاق می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =