طرز تهیه باقلوای پرچمی قزوین؛ روزهای قرنطینه را شیرین کنید

قزوین – ایرنا – باقلوای سه رنگ یا پرچمی یکی از شیرینی‌ها و سوغات قزوین است که می‌توان با فراگرفتن طرز تهیه آن، روزهای ماندن در خانه را شیرین کرد.

امروزه با شیوع ویروس کرونا در سراسر کشور و لزوم ماندن در خانه، فراگرفتن طرز تهیه شیرینی‌ها و خوراکی‌های مختلف نقش موثری در پرکردن اوقات فراغت شهروندان و ساختن خاطرات خوش و شیرین از این مدت دارد.

استان قزوین به عنوان یکی از قطب‌های گردشگری کشور هرساله پذیرای تعداد بسیار زیادی از هموطنان بود که هنگام برگشت با خود شیرینی باقلوای قزوین را به عنوان سوغات تهیه کرده و برای آشنایان و اقوام هدیه می‌بردند.

امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا و جلوگیری از سفرهای نوروزی و حضور هموطنان در استان، در ادامه طرز تهیه باقلوای پرچمی مهمترین سوغات استان را معرفی خواهیم کرد تا هموطنان با تهیه آن در منزل، لحظات خوب و خوشی را برای خود در خانه رقم بزنند.

باقلوای پرچمی مهمترین سوغات استان قزوین

باقلوای قزوین دارای سه مدل باقلوای لوزینه، باقلوای پیچ و معروف‌ترین نوع خود یعنی باقلوای پرچمی است که با ترکیب قند بادام، قند پسته، مواد معطر، قند زعفران، گلاب، هل و آرد ساخته می‌شود.

این باقلوا با رنگ‌های متنوع و جذاب خود هر بیننده را به خود جذب می‌کند و البته به مراتب از باقلوای یزد، شیراز و اصفهان دلکش‌تر و خوردنی‌تر است.

برای تهیه این باقلوا باید ابتدا مواد خمیر باقلوا، مواد لازم داخل باقلو و مواد شربت باقلوا را به شرح زیر تهیه کرده و سپس برای پخت آن اقدام کرد.

مواد لازم خمیر باقلوای پرچمی قزوین 

• گلاب یک قاشق غذاخوری
• آب گرم ۲ قاشق غذاخوری
• زرده تخم مرغ یک عدد
• روغن جامد آب شده یک قاشق سوپ خوری
• آرد الک شده یک پیمانه

مواد لازم داخل باقلوای پرچمی:

• پودر بادام پنج پیمانه
• پودر پسته سه پیمانه
• پودر قند پنج پیمانه
•زعفران حل شده سه قاشق غذاخوری
• پودر هل یک قاشق غذاخوری

مواد لازم شربت باقلوا پرچمی:

• آب یک پیمانه
• شکر یک پیمانه
• گلاب ۲ قاشق غذاخوری(تمام مواد را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا قوام بیاید)
• پودر قند و هل را مخلوط کرده، نیمی از پودر بادام را با زعفران مخلوط می‌کنیم سپس پودر قند مخلوط شده با هل را با پودر پسته، پودر بادام سفید و پودر بادام زعفرانی مخلوط می‌کنیم.

روش تهیه خمیر باقلوا پرچمی:

۱. آب و روغن و گلاب را مخلوط و آرد را کم کم اضافه کرده و خمیر را ورز می‌دهیم تا نرم و لطیف شود سپس در کیسه فریزری گذاشته و حدود ۲ ساعت در دمای محیط استراحت می‌دهیم.
۲. خمیر را به ۲ قسمت مساوی تقسیم کرده و با وردنه باز می‌کنیم تا به صورت لواش کاملا نازک در بیاید.

۳. قالب را با روغن مایع چرب کرده و خمیر لواش نازک را کف قالب می‌اندازیم و قند بادام زعفرانی را روی خمیر ریخته و آن را با گوشت کوب خوب می‌کوبیم تا سطح آن کاملا صاف شود.
سپس روی آن قند بادام سفید را ریخته و مجددا خوب می‌کوبیم و روی آن پودر پسته قندی را می‌ریزیم و خوب می‌کوبیم، اگر مواد خوب کوبیده نشوند بعد از برش زدن و پختن باقلوا انسجام نداشته و لایه‌ها از هم جدا می‌شوند.
۴.در ادامه روی پودر پسته را با قلمو به وسیله گلاب نمناک کرده و خمیر نازک لواش را روی آن می‌گذاریم.
۵. فر را با حرارت ۱۷۵ درجه از قبل روشن می‌کنیم تا گرم شود سپس با پشت چاقو روی خمیر برش می‌زنیم طوری که خمیر شکل لوزی داشته باشد.
۶. باقلا را در حدود ۳۰ تا ۳۵ دقیقه داخل فر گذاشته تا طلایی شود سپس باقلوا را از فر درآورده و روی آن شربت قوام آمده که سرد شده را می‌ریزیم؛ بعد از اینکه کاملا سرد شد آن را برش داده و به مصرف می‌رسانیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 14 =