به گزارش ایرنا خبرنگاران به عنوان چشم بینای جامعه در موقعیتهای مختلف به رسالت ذاتی خود در عرصه اطلاعرسانی و آگاهی بخشی عمل میکنند.
در روزهای اخیر که بیشتر کشورهای دنیا درگیر ویروس ناخواندهای به نام کرونا شدهاند نقش خبرنگاران بیش از پیش نمود پیدا کرده و عمل به وظیفه خطیر آنها در خبررسانی به موقع همراه با اطلاعات مستند و موثق جامعه را از انحطاط و شیوع گسترده این ویروس رها خواهد کرد.
گزارشگر صدا و سیما در شهرستان دزفول با اشاره به نقش خبرنگاران در پیشگیری و کاهش شیوع کرونا گفت: در این شرایط حساس، خبرنگاران باید تا جایی که ممکن است به ابعاد مختلف کرونا بپردازند.
محمد صادق بادروج افزود: خبرنگاران باید با بیان پیامدها و تبعات جبران ناپذیر بی توجهی به هشدارهای بهداشتی مردم را آگاه کنند و آنها را ترغیب به رعایت این مسایل کنند.
سهم من تهیه گزارش پیرامون راههای جلوگیری از ابتلای به کرونا
این گزارشگر اظهارداشت: من به عنوان خبرنگار صدا و سیما تلاش دارم تا با تهیه گزارش و مصاحبه با کادر پزشکی در بیمارستانها و خانوادههایی که عزیزانشان درگیر این بیماری هستند به تشریح چگونگی مبتلا شدن و راههای سرایت این بیماری بپردازم.
وی با بیان اینکه خبرنگاران از تاثیرگذارترین قشر در آگاهی دادن به مردم هستند، افزود: با توجه به مشخص شدن همه گیری جهانی این بیماری رسالت خبرنگار ایجاب میکند آن را به هر طریق ممکن به مردم منتقل کند.
بادروج افزود: باید با رصد لحظه به لحظه اخبار موثق در گوشه و کنار جهان و پرداختن به ابعاد مختلف این موضوع از نظر انسانی و اقتصادی و همچنین نبود واکسن و دارو، پیامدهای این بیماری به مردم گوشزد شود.
لزوم بهبود جو روانی جامعه با انتشار اخبار مثبت نظیر آمار بهبودیافتگان
مهدی توحیدی یکی از دبیران و خبرنگاران رادیو دزفول نیز اظهارداشت: خبرنگار باید با انعکاس آخرین اخبار درخصوص شیوع بیماری کرونا از منابع موثق و قابل اطمینان هرچند اخبار تلخی باشند به آگاهی بخشی جامعه کمک کنند.
وی با بیان اینکه در انتشار اخبار نباید زیاده روی و ایجاد ترس کرد، افزود: پرداختن ویژه به خدمات کادر درمان، ارائه مطالب آموزشی و اطلاعات لازم جهت پیشگیری از ابتلای بیشتر به این بیماری و دادن پیامهای هشداردهنده از سوی خبرنگاران میتواند در کاهش شیوع بیماری موثر باشد.
این خبرنگار ادامه داد: خبرنگاران نباید از اخبار مثبت و امیدبخش نظیر آمار بیماران بهبود یافته و کمک خیران به کادر درمانی و بهداشتی غافل شوند زیرا این اخبار باعث بهبود جو روانی جامعه میشوند.
وی اظهارداشت: خبرنگاران باید در این ایام که مدارس تعطیل هستند به فعالیتهای معلمان در زمینه آموزش مجازی دانش آموزان نیز بپردازند.
توحیدی به سایر خبرنگاران توصیه کرد با توجه به اینکه اخبار منفی بر حوزههای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی تاثیر گذارند با ذهن خلاق خود ضمن پرداختن به حوزه کاری خود از حاشیه سازی دوری کنند.
وی با تاکید بر لزوم خودداری از دامن زدن به برخی مسائل که موجب تشویش اذهان عمومی میشود گفت: درصورت بی توجهی خبرنگاران در این مقطع حساس، علاوه بر انجام ندادن رسالت اصلی خبرنگاری، فرصتی که برای ارتقای جایگاه خود در جامعه به دست آمده را نیز از دست خواهند داد.
سهم من در بحران کرونا؛ آگاهی بخشی به جامعه
خبرنگار خبرگزاری شبستان در دزفول نیز رسالت اصلی خود در بحران کرونا را آگاهی بخشی به جامعه عنوان کرد و گفت: خبرنگاران نقش مهمی در آگاهی بخشی به جامعه دارند و در این ایام باید تمام تلاش خود را در این زمینه انجام دهند.
امین قمر با تاکید بر لزوم رعایت نکات بهداشت فردی در روند تهیه گزارشهای خبری افزود: خبرنگاران با توجه به اینکه در اغلب حوادث و رویدادها حضور دارند باید به صورت ویژه به فکر سلامت خود باشند.
وی با بیان اینکه خبرنگاران نباید در مناطق قرنطینه حضور یابند، اظهارداشت: با توجه به پیشرفت تکنولوژی لزومی ندارد خبرنگاران برای فعالیت خبری در مناطق قرمز حضور یابند بلکه باید ضمن رعایت نکات بهداشتی نسبت به ارائه آمارها و گزارشها در راستای آگاهی بخشی به جامعه گام بردارند.
این خبرنگار افزود: خبرنگاران با ارائه آمارها و گزارشهای کاربردی بیشترین کمک را به پیشگیری از این بیماری خواهند داشت.
وی بیان کرد: ارائه نکات پیشگیری و انجام مصاحبه با کارشناسان بهداشت و پزشکان و تهیه گزارشهای پربار میتواند به کاهش شیوع بیماری کمک کند.
قمر به همکاران رسانهای توصیه کرد ضمن رعایت نکات بهداشت فردی در کنار ارائه گزارشها و آمارها حتما در زمینه آگاهی بخشی به جامعه در بحث پیشگیری اقدام کنند.
وی افزود: در زمینه حرفهای نخستین اشتباه در حوزه خبررسانی، آخرین اشتباه است زیرا مردم در شرایط فعلی به شدت نگران هستند و انتشار هر خبر اشتباه میتواند باعث ایجاد شایعه یا نشان دادن مسیر اشتباه به شهروندان شود که درنهایت نتایج جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت.
لزوم انجام مصاحبهها به صورت تلفنی
خبرنگار خبرگزاری فارس در دزفول نیز گفت: خبرنگاران باید در شرایط کنونی تا جایی که امکان دارد مصاحبههای خود را به صورت تلفنی و غیرحضوری انجام دهند و درصورت حضور در اماکن مختلف برای تهیه خبر و گزارش نکات بهداشتی را به طور کامل رعایت کنند.
مریم صاحب محمدی افزود: اختصاص سهم بیشتری از اخبار به آموزش نکات بهداشتی و روانی در مقابله با کرونا، حذف اخبار منفی و تنشزا از لیست خبری یا به حداقل رساندن آنها، درج اخبار آموزشی و مثبت، انتشار اخباری از تجربیات دیگران درخصوص ویروس کرونا میتوانند برای مبارزه با کرونا مفید باشند.
وی اظهارداشت: بدلیل تردد زیاد خبرنگاران در اماکن عمومی و ادارات، احتمال مبتلا شدن آنها به کرونا بیشتر است پس میتوانند ناقلی باشند که با سهل انگاری نفرات زیادی را آلوده میکنند.
ویروس کرونا یا کووید ۱۹ نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد و تاکنون به بیش از یکصد کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.
تاکنون یکهزار و ۲۸۴ نفر بر اثر ابتلا به بیماری کرونا در ایران جان خود را از دست دادهاند.
نظر شما