جشنواره غذای شب یلدا در آستانه اشرفیه برگزار شد

رشت _ ایرنا_از سوی شورای اسلامی و شهرداری استانه اشرفیه اولین جشنواره غذای شب یلدا با محوریت کدو به عنوان یکی از محصولات کشاورزی این شهر برگزار شد.

این جشنواره عصر امروز با شرکت بیش از ۱۰۰ نفر از علاقه مندان از شهرهای آستانه اشرفیه، لاهیجان و رشت در محل بوستان مادر این شهر برگزار شد.

شرکت کنندگان در این جشنواره محصولات و تولیدات غذایی خود شامل انواع پیش غذا، دسر، غذا، آش، شیرینی، نان های محلی و غیره را که همه آنها با استفاده از کدو تهیه شده بود و نیز غذاهای ویژه شب یلدا را در ۲۲ غرفه عرضه کردند.

در حاشیه برگزاری این جشنواره که با استقبال شهروندان و مسافرین همراه بود، برنامه های متنوع فرهنگی، هنری چون موسیقی سنتی، نمایش ائینی، حافظ خوانی و...برگزار شد.

ضمن آنکه عرضه محصولات صنایع دستی و غذاهای محلی آستانه اشرفیه از دیگر برنامه های جانبی در این جشنواره بود.

شهردار آستانه اشرفیه در آیین اختتامیه این جشنواره گفت: حفظ آیین های بومی و محلی و شناساندن ظرفیت های فرهنگی، هنری آستانه اشرفیه از اهداف برگزاری این جشنواره است.

محمد دانش شکیب ایجاد شور و نشاط اجتماعی را از دیگر اهداف این جشنواره عنوان کرد و گفت: آستانه اشرفیه از ظرفیت های ویژه ای در بخش گردشگری، آیین های سنتی و محصولات کشاورزی برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه شهرداری و شورای اسلامی برند سازی پتانسیل های مختلف در این منطقه را با جدیت دنبال می کنند افزود: کدو یکی از محصولات کشاورزی منحصر به فرد و مهم این منطقه است که برند سازی آن ضرورت دارد.

وی یادآور شد: با برگزاری جشنواره غذای شب یلدا با محوریت کدو فرصت مناسبی ایجاد شد تا این محصول کشاورزی مورد توجه بیشتری قرار بگیرد.

رییس اداره ترویج جهاد کشاورزی شهرستان آستانه اشرفیه نیز در حاشیه برگزاری این جشنواره به خبرنگار ایرنا گفت: دهستان های دهسر، کورکاء و دهکاء از مهمترین مناطق کشت کدو در این شهرستان به شمار می روند.

سعید حجت انصاری سطح زیر کشت کدو در این شهرستان را ۲۵۰ هکتار اعلام کرد و اظهار داشت: بطور متوسط سالانه ۶ هزار و ۲۵۰ تن کدو در این شهرستان تولید و به بازارهای مصرف عرضه می شود.

وی از حلوایی (تنبل) و انجیری و خورشتی به عنوان انواع محصول کدوی این منطقه نام برد و یادآور شد: نوع غالب کدو در این شهرستان حلوایی و انجیری است که با عرضه مستقیم به مسافرین و مصرف کنندگان عرضه می شود.

به گفته حجت انصاری شهرستان آستانه اشرفیه از مهمترین کانون های کشت کدو در استان گیلان و کشور به شمار می رود.

وی در ادامه با بیان اینکه از کدو در پخت انواع شیرینی های خانگی، آش کدو، کاکا (نوعی شیرینی محلی)، نان خلفه محلی و...استفاده می شود گفت: مصرف مناسب و به اندازه کدو به عنوان یک منبع غذایی سالم در درمان انواع بیماری های پوستی، د پیری، کاهش وزن، کاهش حملات اسمی، کاهش خطربیماری های قلبی، بهبود سیستم ایمنی بدن، پیشگیری از زخم معده، کاهش استرس و افسردگی، بیماری های التهابی مانند ورم مفاصل و...موثر است.

 در پایان این جشنواره به ۵ غرفه برتر که از سوی داوران برگزیده شده بودند جوایزی اهداء شد.

آستانه اشرفیه در شرق استان گیلان واقع شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 8 =