اردشیر شهرکی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۵۸ هزار و ۵۶۱ هکتار نخلستان در سیستان و بلوچستان وجود دارد که ۴۵ هزار و ۶۷۰ هکتار آن بارور و بقیه غیربارور است.
وی ادامه داد: خرمای ارگانیک سیستان و بلوچستان از نوع ربی است که بیشتر در مناطق مکسوخته سراوان و روتک خاش تولید میشود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان افزود: خرمای ارگانیک استان به دلیل کیفیت بالا مهمترین محصول صادراتی منطقه محسوب می شود که در سالهای اخیر علاوه بر کشورهای حوزه خلیج فارس کشورهای اروپایی نیز از آن استقبال خوبی کردهاند.
شهرکی با اشاره به پایان برداشت خرما در سیستان و بلوچستان گفت: امسال افزون بر ۲۳۲ هزار تن خرما در این استان تولید و روانه بازار مصرف داخل و خارج کشور شد.
وی بیان کرد: کشت خرما در سیستان و بلوچستان زمینه اشتغال افزونبر ۴۰ هزار نفر را فراهم کرده است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه بیش از ۷۰ رقم خرما در این استان تولید میشود، بیان کرد: ربی، مضافتی، سنگ شکن، هلیله و زاهدی از معروفترین ارقام خرما در این منطقه هستند.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهرهگیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، مرکبات و غیره دارد.
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمینهای برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار هر سال توان تولید دو بار محصول را دارند.
هماینک در بیش از ۲۰۰ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی سیستان و بلوچستان محصولات زراعی و در ۸۰ هزار هکتار از باغهای استان انواع میوه های گرمسیری، نیمه گرمسیری و سردسیری تولید میشود.
نظر شما