مریم آقآتابای روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: با توجه به تقاضای هنرمندان شرکت کننده، استقبال بسیار خوب مردم از برگزاری جشنواره و با تایید معاون استاندار و فرماندار ویژه گنبدکاووس، مدت زمان برگزاری این جشنواره از چهار روز تعیین شده به پنج روز تغییر کرد و تا پنجشنبه شب ۳۰ آبان تمدید شد.
وی با قدردانی از همکاری بسیار خوب ادارات شهرستان گنبدکاووس از جمله شهرداری، بنیادمسکن، برق، راهداری، شورای شهر و ورزش و جوانان در برگزاری این جشنواره گفت: بیشتر مهمانسراهای دستگاههای دولتی گنبدکاووس از ۲۶ آبان تا به امروز به اسکان هنرمندان شرکت کننده در این جشنواره اختصاص یافته است.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گنبدکاووس از استاندار گلستان درخواست کرد با توجه به ظرفیت بالای این شهرستان و استقبال بسیار خوب مردم از برگزاری رویدادهای فرهنگی، یک مکان مناسب برای برگزاری مطلوب این جشنواره در این شهرستان ایجاد شود.
آقآتابای افزود: امسال هنرمندان ۲۵ استان برای شرکت در جشنواره فرهنگ اقوام ایران زمین از یکشنبه شب ۲۶ آبان در این شهرستان گردهم آمدند تا بخش کوچکی از هنر دست و اتحاد و برادری حاکم بر اقوام مختلف اعم از فارس، کرد، لر، آذری، سیستانی، بلوچ، عرب، قزاق و ترکمن را به نمایش بگذارند.
وی تاکید کرد: میتوان این جشنواره را نمادی از وحدت حاکم بر اقوام ایران اسلامی بویژه در استان گلستان دانست که سالهای سال است که زندگی مسالمتآمیز در سایه دوستی و برادری را در کنار هم تجربه میکنند و هیچگاه پشت هم را خالی نکرده اند.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گنبدکاووس گفت: در بخش گردشگری روستایی و عشایری سیزدهمین جشنواره بینالمللی فرهنگ اقوام در این شهرستان، زندگی و معیشت اقوام بومی ایرانی با حفظ اصالتهای آنها اعم از لباس محلی و معماری سنتی، زبان و گویش همراه با پخت غذاهای سنتی در قالب ۶ خانه روستایی، ۱۵ چادر عشایری و ۱۲ آلاچیق ترکمنی به نمایش گذاشته شد.
آقآتابای ادامه داد: هنرمندان سراسر کشور با برپایی ۷۳ غرفه صنایع دستی محصولات زیبا و جذاب قومیتهای مختلف اعم از کیف و کفش چرم، پوشاک محلی، انواع زیورآلات، ظروف دستساز، انواع گلیم، قالیچه و پارچههای ابریشمی و نمدی، تابلوها و مجسمههای چوبی معرقکاری را در معرض دید و فروش علاقهمندان به صنایع دستی گذاشتند و افزون بر آن، در قالب ۴۷ غرفه غذاهای محلی و انواع خوراکیها و شیرینیهای سنتی و رنگارنگ مانند گز، سوهان، باقلوا، عسل و شکلاتهای مختلف، عرقیات گیاهی و ادویه و نیز انواع ترشی و لبنیات محلی سوغات اقوام ایران اسلامی را هم برای فروش عرضه کردند که مورد استقبال بسیار خوب مردم قرار گرفت.
وی اضافه کرد: در کنار این غرفهها ۲۰ گروه موسیقی از سراسر کشور نیز در سالن اصلی مجتمع ورزشی المپیک و در کنار خانههای روستایی و چادرهای عشایری به اجرای برنامه زنده میپردازند که استقبال مردم از برنامههای آنان در کنار بازدید از غرفههای گردشگری، صنایع دستی و سوغات بسیار زیاد و چشمگیر است.
به گزارش ایرنا جشنواره فرهنگ اقوام فرصتی را فراهم کرده تا برای ۱۳ سال متوالی شاهد به نمایش درآمدن بخشی از هنردست، نوای جاودانه موسیقی کهن و غذاهای لذیذ ساکنان ایران زمین همراه با نشان دادن وحدت و همدلی آنان در استانی که به دلیل میزبانی از ۱۶ قومیت به عنوان نگارستان ایران شناخته میشود باشیم؛ استانی که مردم آن هر سال پرشورتر از سال قبل از این رویداد فرهنگی استقبال میکنند و امسال نیز با وجود بارندگی و سرمای هوای روزهای اخیر، استقبال مردم از این جشنواره به میزبانی گرگان و گنبدکاووس چشمگیر بوده و نشاندهنده ارجگذاری گلستانیها به هویت غنی ایرانی است.
هنرمندان سراسر کشور پس از چهار روز اجرای برنامه های فرهنگی هنری و ارائه خدمات در ۲۰۰ غرفه شامل صنایع دستی، هنرهای سنتی، سوغات، غذاهای سنتی، سیاه چادرها، آلاچیق عشایر و روستاها در سیزدهمین جشنواره بین المللی فرهنگ اقوام ایران زمین به میزبانی گرگان، از یکشنبه شب هفته جاری ( ۲۶ آبان) با حضور در گنبدکاووس در سومین دوره این جشنواره در گنبدکاووس حاضر شدند که بر اساس مشاهدات عینی خبرنگار ایرنا، استقبال مردمی از این رویداد فرهنگی و وحدتآفرین از همان ساعات آغازین بسیار چشمگیر و قابل توجه بوده است.
سیزدهمین جشنواره بین المللی فرهنگ اقوام از ۲۱ تا ۲۴ آبان در گرگان برگزار شد و در ادامه، گنبدکاووس از ۲۶ آبان به مدت پنج روز میزبان این جشنواره است و پنجشنبه شب (۳۰ آبان) به پایان میرسد.
نظر شما