امیر حسین آل اسحاق عصر دوشنبه در نشست ستاد ساماندهی امور جوانان قم در تالار امام جواد (ع) استانداری اظهار کرد: متاسفانه نظام آموزشی کشور به گونهای است که افراد را برای کار کردن تربیت نمیکند.
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته موضوع مهارت آموزی شغلی به همت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین سایر دستگاه ها با جدیت دنبال شده است، افزود: این اقدام بدون فرهنگ سازی در جامعه امکان پذیر نیست.
وی گفت: سطح تحصیل افراد و مدارک آنها به هر میزان که تخصصی تر شود، ایجاد اشتغال پایدار را نیز سخت و هزینه بر تر میکند.
آل اسحاق ادامه داد: این موضوع باعث شده تا یافتن شغل پس از پایان دوره تحصیل، به یک نگرانی عمده برای اغلب جوانان دانشگاهی کشور تبدیل شود.
وی همچنین مقوله کارآفرینی را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: دانش کار آفرینی کشور بومی نیست، از این رو جماعتی که در زمینه موضوعهای بومی، ایرانی و اسلامی فعالیت میکنند، باید برای بومی سازی کارآفرینی نیز تدبیری بیندیشند.
وی یادآور شد: غالب ترویج کنندگان کار آفرینی انسانی های وطن دوستی هستند، ولی به برخی از موازین توجه کافی ندارند، به همین علت تولید محتوا برای کار آفرینی امری ضروری و اجتناب ناپذیر است تا مانند دیگر امور پس از مواجه با مشکل، به فکر راه حل برای آن نباشیم.
آل اسحاق دربخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت فراهم نمودن سرمایه و تسهیلات برای اشتغال جوانان گفت: تنها در قم ۱۱ میلیارد ریال تسهیلات از سوی صندوق کار آفرینی امید پرداخت شده که رقم قابل توجهی میباشد.
وی با تاکید بر اینکه در خصوص اشتغال جوانان باید به بحث مهارت افزایی و ایجاد خلاقیت ورود جدی داشته باشیم، گفت: یکی از مسائلی که در حوزه اشتغال جوانان قم در مقایسه با سایر استان ها کمتر توجه شده، آموزش های کارآفرینی و همچنین شیوه های بازاریابی و تجاری سازی فعالیتهاست.
وی در ادامه ضمن اعلام آمادگی وزارت متبوع خود برای همکاری در این زمینه گفت: به تازگی در همین خصوص بین وزارت ورزش و جوانان و جهاد دانشگاهی کشور توافق نامه ای منعقد شده که راه را برای همکاری های مشترک باز میکند.
آل اسحاق دلیل این موضوع را وجود نگاه های سنتی موجود به مقوله اشتغال عنوان کرد و افرود: برخی خانوادهها و جوانان تحصیلکرده این استان دنبال شغل در ساختار دولتی هستند، که با توجه به محدودیت های دولت چنین چیزی ممکن نیست.
وی ایجاد ۱۴ هزارشغل در قم درسال گذشته را یادآور شد و گفت: دولت میتواند از کل مشاغل ایجاد شده تنها سه هزار مورد را تحت پوشش قرار دهد، که در این صورت باز هم خلاءهایی را شاهد خواهیم بود.
وی همچنین با اذعان به اینکه در قم و دیگر مناطق کشور استعدادهای کارآفرینی زیادی وجود دارد، بیان کرد: صدا و سیما و نهادهای تبلیغی باید این استعدادها را به جامعه معرفی کنند.

قم- ایرنا - مدیرکل دفتر طرحهای ملی وزارت ورزش و جوانان گفت: کارآفرینی و ایجاد اشتغال برای افراد تحصیلکرده یکی از دغدغههای اصلی دولت تدبیر و امید به شمار می آید.
نظر شما