کره شمالی به مذاکرات خلع سلاح هسته ای برگردد

تهران- ایرنا- شماری از اعضای سازمان ملل با ارایه بیانیه ای به کمیسیون خلع سلاح سازمان ملل، خواستار خلع سلاح هسته ای کره شمالی و بازگشت این کشور به روند مذاکرات شدند.

به نوشته روزنامه "کوریا هرالد"، کره جنوبی به همراه 62 عضو دیگر سازمان ملل، در این بیانیه با یادآوری ممنوعیت آزمایش های گسترده هسته ای، آزمایش های هسته ای کره شمالی در گذشته را محکوم و از خط مشی مبتنی بر گفت وگو برای خلع سلاح هسته ای کامل، قابل راست آزمایی و غیرقابل بازگشت حمایت کردند

سال گذشته نیز 66 کشور عضو سازمان ملل بیانیه ای مشابه در اختیار کمیسیون خلع سلاح این سازمان قرار دادند.
علاوه بر این، 26 کشور عضو سازمان ملل، از جمله کانادا و اسپانیا، با ارایه بیانیه ای به این کمیسون، خواستار اقدام جمعی برای عاری سازی جهان از تسلیحات هسته ای شدند.
کمیسیون خلع سلاح سازمان ملل ماه آینده(اکتبر) این بیانیه ها را به رای می گذارد و بیانیه های تصویب شده را به نشست دسامبر مجمع عمومی سازمان ملل ارجاع می دهد.

کره شمالی در اکتبر 2006 مبادرت به نخستین آزمایش هسته ای خود کرد. شورای امنیت سازمان ملل بلافاصله واکنش نشان داد و با صدور قطعنامه 1718 تحریم هایی علیه کره شمالی اعمال کرد. پرتاب راکت به فضا از سوی کره شمالی در مارس 2009 جنجال زیادی ایجاد کرد. آمریکا، ژاپن و کره جنوبی این اقدام کره شمالی را نقض قطعنامه شورای امنیت و تعهدات این کشور خواندند. 

کره شمالی در 25 مه 2009  اقدام به دومین آزمایش هسته ای خود کرد. این اقدام واکنش تند جامعه بین المللی، از جمله شورای امنیت و صدور قطعنامه 1874 را به دنبال داشت.

کره شمالی در دسامبر 2012 با پرتاب راکت ماهواره دیگری به فضا باعث صدور قطعنامه 2087 از سوی شورای امنیت و تاکید بر خاتمه فعالیت های هسته ای و برنامه موشکی اش شد.

در تاریخ 12 فوریه 2013 کره شمالی مبادرت به سومین آزمایش هسته ای کرد. این اقدام همانند آزمایش های قبلی کره شمالی با اعتراض و محکومیت بین المللی مواجه شد. شورای امنیت در تاریخ 7 مارس 2013 طی قطعنامه 2094 ضمن محکوم کردن این اقدام، تحریم های جدیدی علیه کره شمالی وضع کرد. آزمایش موشکی پیونگ یانگ در سال 2017 منجر به تصویب قطعنامه 2371 از سوی شورای امنیت سازمان ملل و اعمال تحریم های شدید علیه کره شمالی شد.

قطعنامه 2371 شورای امنیت سازمان ملل حامل این پیام روشن به کره شمالی بود که شورای امنیت در برابر اقدامات این کشور متحد است و از پیونگ یانگ می‌ خواهد برنامه‌ های هسته ای و موشک‌ های بالستیکی خود را ممنوع کند.

این قطعنامه شامل ممنوعیت هر گونه صادرات و واردات و به طور خاص، ممنوعیت صدور زغال سنگ (بزرگ ترین منبع صادرات کره شمالی)، آهن، سنگ آهن، سرب، سنگ سرب و محصولات دریایی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha