به گزارش ادارهکل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، تصویرگری کتاب شاید این کتاب منفجر شود اثر سمانه صلواتی است و یک آدم نقاشی کن را میترا عبداللهی و عروسک نخی را محبوبه یزدانی تصویرگری کردهاند.
مسابقه تصویرگری بلگراد بهصورت دوسالانه از سوی انجمن طراحان و هنرمندان کشور صربستان برگزار و انواع تصویرگری از قبیل تصویرگری کتاب، مجله، روزنامه، انیمیشن و سایر رسانههای الکترونیکی را شامل میشود.
این دوره از مسابقه تصویرگری بلگراد مصادف با پنجاهمین دوره مداد طلایی و پانزدهمین دوره مسابقه دوسالانه تصویرگری در سال ۲۰۱۹ است که با حضور بسیاری از تصویرگران از سراسر جهان برپا خواهد شد.
این مسابقه دو مرحله دارد که در مرحله اول تصویرگران یا ناشران، فایل دیجیتال کارهای خود را از طریق ایمیل برای مسابقه ارسال میکنند و پس از بررسی از سوی هیات داوران تعدادی از آثار انتخاب می شوند که وارد کاتالوگ دوسالانه بلگراد خواهند شد.
در ادامه، آثار انتخاب شده باید به صورت پرینت و یا نسخه اصلی برای مسابقه ارسال شود که در این مرحله انتخاب نهایی انجام میشود و برندگان نهایی انتخاب خواهند شد.
جوایز این مرحله شامل جایزه بزرگ بلگراد، سه مداد طلا و سه پلاک طلا است و به تمامی آثار انتخاب شده لوح قدردانی اهدا میشود.
نمایش فیلمهای قدیمی کانون در جشنواره یاماگاتا ژاپن
فیلمهای تولید شده در امور سینمایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در دهههای ۴۰ تا ۶۰ خورشیدی در بیستوششمین جشنواره بینالمللی فیلمهای مستند یاماگاتا ژاپن نمایش داده شد.
فیلمهای عمو سیبیلو به کارگردانی بهرام بیضایی از تولیدات ۱۳۴۸ و رهائی اثر ناصر تقوایی از تولیدات سالهای ۱۳۴۸ و ۱۳۵۰ کانون روز ۱۹ مهر ۱۳۹۸ (۱۱ اکتبر ۲۰۱۹) در این رویداد هنری به نمایش گذاشته شد.
همچنین فیلم قضیه شکل اول شکل دوم به کارگردانی زنده یاد عباس کیارستمی از تولیدات سال ۱۳۵۸ کانون در ۲۰ مهر (۱۲ اکتبر ۲۰۱۹) به روی پرده رفت.
بر همین اساس پویانمایی سیاه و سفید اثر سهراب شهیدثالث تولید ۱۳۵۱ روز ۲۱ مهر به نمایش گذاشته شد و باشو غریبه کوچک ساختهی بهرام بیضایی از تولیدات ۱۳۶۴ نیز روز ۲۳ مهر به نمایش در میآید.
کمیته انتخاب دوره بیستوششم جشنواره بینالمللی فیلمهای مستند یاماگاتا به منظور بررسی منشا علاقهمندی به فیلمهای ایرانی، زمینهی نمایش ۱۵ اثر از آثار دهه ۱۹۶۰ تا ۱۹۸۰ میلادی سینمای ایران را فراهمکرده که شامل ۱۵ فیلم داستانی، مستند و تجربی از فیلمهای کوتاه و بلند در این دو دهه است.
بیستوششمین جشنواره بینالمللی فیلمهای مستند یاماگاتا از ۱۸ تا ۲۵ مهر ۱۳۹۸ (۱۰ تا ۱۷ اکتبر ۲۰۱۹) در شهر یاماگاتا کشور ژاپن برگزار میشود.
اجرای نمایش قصه ظهر عاشورا در محوطه مرکز تئاتر کانون
نمایش محیطی قصه ظهر عاشورا به نویسندگی، طراحی و کارگردانی رضا بهرامی از ۲۴ مهر در محوطه باز مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اجرا میشود.
این نمایش که از ۱۲ تابلو تشکیل شده و تابلوها هر کدام روایتگر روزهای محرم و صحرای کربلاست، همراه با نور و موسیقی و در تاریکی شب روبروی درب مرکز تئاتر کانون اجرا میشود.
در خلاصه این نمایش آمده است: کودکانی که برای روزهای محرم خود را آماده عزاداری میکنند و در این عزاداری یادآور اتفاقها و وقایع دشت کربلا میشوند.
به گفته بهرامی کارگردان این اثر، وقتی کودک بودیم در روزهای محرم و صفر و برای عزاداری، از مادرم چادر میگرفتم و با بچههای دیگر هیئتی کوچک درست میکردیم. پول برای خرید طبل و سنج نداشتیم و از ظروف خانه برای عزاداریها استفاده میکردیم و زمانی هم که هیئتهای عزاداری شکل میگرفت، به آنها میپیوستیم. همین داستان سبب کلید خوردن نمایش قصه ظهر عاشورا در ذهنم شد و خواستم آن فضا را به نوعی نشان دهم.
بر اساس این خبر، طراحی و ساخت ماسک نمایشِ قصه ظهر عاشورا را مژده ذکریاپور بر عهده دارد و اشعار تعزیه را عرفان پورمحمدی سروده است.
همچنین حمیدرضا ملاحسینی مدیر اجرایی و وحید خسروی مدیر تولید این نمایش هستند.
این نمایش از ۲۴ مهر تا پایان ماه صفر هر روز ساعت ۱۸ در محوطه پارک لاله تهران و جلوی درب مرکز تولید تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اجرا میشود.
تماشای این نمایش برای عموم علاقهمندان آزاد است.
نظر شما