عده ای از راه نجف اشرف و گروه هایی نیز از جاده بغداد و النعمانیه هنوز به سمت کربلا در حرکت هستند تا زیارت اربعین را به جا بیاورند؛ تا تجدید میثاق کنند و از غافله اربعینی ها جا نمانده باشند.
ذکر و زمزمه های میان راهی اربعین امسال در جاده های عراق به منزل آخر می رسد و موکب ها از بعد از ظهر امروز جمع می شوند و تنها اندک موکب های عراقی و ایرانی برای زائرانی می ماند که هنوز در کربلای معلی هستند و آنها هم تا فردا این شهر را ترک می کنند.
زیارت اربعین ۹۸ امروز با آخرین گام های زائرانی که پیاده طی طریق کرده اند ،پایان می یابد؛ اما امام حسین (ع) همچنان در رگ های تاریخ بشری جاری است و زیارت او در تمام طول سال ادامه خواهد یافت.
حسین (ع) آن روز در عاشورا همه حرف هایش را فریاد زد و امروز اربعین معجزه و حاصل خون اوست که باز هم فریاد می زند؛ علیه ظلم و بی عدالتی در یک سو و فراخوان به دوستی و صمیمیت و صلح و صفا در سوی دیگر .
در طول ایام تقریبا ۱۵ -۲۰ روزه پیاده روی اربعین ، گوشه ای از جامعه ای که مد نظر سالار شهیدان است، محل نمود و بروز می یابد. جامعه ای که در یک مقطع زمانی محدود و دریک مکان مشخص، آدم ها را بی تکلف در کنار هم قرار می دهد؛ دوستی ها و برادری به اوج می رسد؛ گرسنگی و بی خانمانی در آن معنا ندارد و بزرگ و کوچک ، پیر و جوان از هر رنگ و قوم و مذهبی همه خودی هستند و دشمنی و کینه و حسادت معنا ندارد.
اربعین پیام های زیادی دارد ، اما نقدترین آن فریادی است علیه دروغ ، علیه جنگ و تجاوز، علیه حقه و نیرنگ و مردم آزاری و در یک کلام فراخوانی است برای خوب بودن و خوبی کردن . آنها که در طول ایام زیارت اربعین ، به جاده زدند، با همه وجود این مفاهیم عالیه را درک کرده اند و یا حداقل به چشم دیده اند که حسینی بودن کار چندان سختی نیست؛ فقط کافی است راستی پیشه کنیم، از حرام دوری کنیم و به حقوق یکدیگر احترام گذاشته و آن را رعایت کنیم.
حسین (ع) خود می گوید، برای "اصلاح امت جدم قیام کرده ام" و برای امر به معروف و نهی از منکری که بی توجهی به آن جامعه را به فساد کشانده بود. او در مسیر حرکت جدش گام برداشته بود که گفته است "من مـبعوث شـدم تا تمام کنم مکارم اخلاق را " و امروز این همان حسین (ع) است که فریاد می زند و انسان را به انسانیتش فرا می خواند. این روزها فریاد حسین (ع) را در جاده های عراقی می توان شنید که با صدایی رسا پیروانش و همه آزادگان جهان را به پیام های قیامش فرا می خواند.
اکنون وقت آن است که اندیشمندان، روشنفکران و علمای اجتماعی، فرهنگی و دینی این پیام های گره گشای جامعه انسانی را بازخوانی کنند و به زبان امروزی تبیین کنند . در زمانی که جامعه بشری که بیش از هر زمان به خاطر به قدرت رسیدن افراد مذبذب، پوپولیست و جنگ طلب ، در خطر جنگ و ویرانی قرار دارد، اربعین ملت ها و قومیت ها و مذاهب را دور خود گرد آورده است؛ مردمانی که پرچم های کشورشان را در کنار هم حمل می کنند، بدون توجه به دعوای های سیاسی؛ موکب های شان را در کنار هم قرار می دهند و قدم به قدم هم در جاده های منتهی به کربلا حرکت می کنند؛نمونه اش حضور شانه به شانه هندی و پاکستانی، عربستانی و بحرینی ، یمنی ، لبنانی و سوری و عراقی و ایرانی در جاده های کربلاست .
امروز اربعین ۹۸ پایان می یابد، اما فکر و ذهن پیروان و عاشقان اباعبدالله از همین امروز به اربعین سال ۹۹ خواهد بود، به روزهایی که امید است تا آن روز اربعین اثراتش را در رفتار و کردارمان گذاشته باشد.
نظر شما