گرمایش جهانی موجب کاهش منابع امگا ۳ می‌شود

تهران– ایرنا – مطالعات جدید محققان دانشگاه دالهاوزی در کانادا حاکی از آن است که گرمایش جهانی با اختلال در واکنش‌های بیوشیمیایی درگیر در تولید امگا۳ و زنجیره غذایی دریایی، به زودی افراد را با کمبود منابع امگا ۳ مواجه خواهد کرد.

به گزارش پایگاه خبری یونایتدپرس، اسید چرب امگا ۳ که به دوکوساهگزائنوئیک اسید یا DHA معروف است، فراوان‌ترین اسید چرب در مغز پستانداران است و نقش مهمی را در تمام جنبه‌های سلامت ایفا می‌کند. کاهش التهاب و محافظت از سلول‌ها تنها بخشی از وظایف این ماده است.
 امگا ۳ به میزان کافی در بدن تولید نمی‌شود و باید از طریق مواد غذایی و انواع مکمل‌ها تامین شود. جلبک‌ها مهمترین منابع تولید این ماده مهم هستند و به همین دلیل غذاهای دریایی مملو از امگا ۳ به شمار می‌آیند. واکنش‌های بیوشیمیایی درگیر در تولید اسیدچرب در مقابل تغییرات دما بسیار حساس هستند. از طرفی گرمایش جهانی در زنجیره غذایی دریایی اختلال وارد می‌کند.  محققان به منظور درک این اختلال شبیه‌سازی‌هایی را انجام دادند و نتایج نشان داد با گرمایش جهانی و رشد جمعیت، ۹۶ درصد از افراد با کمبود این اسید چرب مواجه خواهند شد.
در مناطق اسکاندیناوی به دلیل کمبود جمعیت و دسترسی به ماهی‌های غنی از امگا ۳ این کمبود احساس نمی‌شود؛ ولی در آفریقا و آسیا به دلیل تراکم جمعیت و عدم استفاده زیاد از غذاهای دریایی اکثر افراد تحت تاثیر این کمبود قرار خواهند گرفت.
بر اساس این مطالعه و مدلسازی محققان، ظرف ۸۰ سال آینده ۱۰ تا ۵۸ درصد از DHA‌ در دسترس از بین می‌رود. این کمبود در جنین و نوزادان در حال رشد آسیب بیشتری وارد می‌کند.
علاوه بر ماهی، خاویار، روغن زیتون، حبوبات، تخم مرغ، ریحان، اسفناج، گردو، میگو، گل کلم، دانه سویا و کلم بروکلی برخی از مهمترین منابع اسید چرب امگا ۳ هستند.
نتایج این مطالعه در نشریه Ambi، منتشر شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 16 =