خودکفایی صنعت غذایی کشور تا سه سال آینده با زیست بوم فناوری آستان قدس رضوی

تهران- ایرنا- رئیس سازمان اقتصادی آستان قدس رضوی با اشاره به فراهم کردن زیست بوم فناوری توسط این سازمان برای کمک به صنعت غذایی کشور گفت: این سازمان در تلاش است تا با همکاری سازمان اقتصادی کوثر ظرف سه سال آینده صنایع غذایی را همانند صنایع برق و بنزین، ارتقا بخشد.

سید رضا فاطمی امین روز یکشنبه در گردهمایی سه روزه فناورانه صنایع، شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌های صنعت غذایی در صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: ما به عنوان حاکمیت و ملت اگر دنبال این باشیم که زندگی مطلوب فراهم کنیم باید هزینه‌های زندگی را مدیریت کنیم.

وی بیان کرد: ۳۷ درصد از سبد هزینه‌های خانوارها صرف مواد غذایی می‌شود، ما در تلاش هستیم تا با همکاری سازمان اقتصادی کوثر ظرف سه سال آینده صنایع غذایی را همانند صنایع تولید بنزین و برق به گونه‌ای ارتقاء دهیم که نه تنها دچار مشکل نشویم، بلکه بتوانیم به سایر کشورها کمک کنیم و قدرتی را  که در برخی از صنایع به دست آورده‌ایم، در صنایع غذایی نیز کسب کنیم.

رئیس سازمان اقتصادی آستان قدس رضوی افزود: بخش عمده‌ای از سلامت کشور به غذا مربوط می‌شود، ایمنی زیستی و سلامت مربوط به صنایع غذایی می‌شود، در حال حاضر ۷۰ درصد از خوراکی‌ها وارداتی است، در این میان 50 درصد قیمت گوشت و شیر نیز به دلیل وابستگی به واردات وابسته به نرخ دلار است.

فاطمی امین با اشاره به خودکفایی کشور در حوزه‌هایی چون صنایع برق و تولید بنزین، اظهار کرد:‌ این اقدام باعث شده است که هر چند تحریم‌ها می‌تواند برای کشور مشکل زا باشد، ولی نمی‌تواند تاب آوری ما را کاهش دهد. از این رو لازم است تا ما معماری کلان در حوزه‌ صنایع غذایی داشته باشیم، ضمن آن که اولویت‌های ما در این صنعت مشخص باشد و سازوکارهایی ایجاد کنیم که تمامی عوامل صنایع غذایی در جهت منافع کشور حرکت کند.

وی یاد آور شد: آستان قدس رضوی زیست بوم کاملی از ارائه خدمات زیرساختی ایجاد کرده‌ و در این راستا اعتقاد داریم که در حوزه صنایع عذایی نباید اقلامی را تولید کنیم که سایر شرکت‌ها قادر به تولید آن هستند، بلکه به دنبال ایجاد زیرساخت‌هایی برای تسهیل کسب و کار صنایع غذایی هستیم که به حوزه دامپروری غذا کمک کند.

رئیس سازمان اقتصادی آستان قدس رضوی گفت:  ۸ اقدام را در این سازمان اجرایی کردیم، ایجاد شبکه بازار رضوی یکی از آنها است، این شبکه شامل سامانه‌ فروش اینترنتی است که به منظور ارتقای سطح زندگی ایرانی اسلامی است.

فاطمی امین گفت: کیفیت رضوی دومین اقدام است، در کنار نشان حلال، نشان طیب را  عرضه کرده ایم؛ چرا که مشاهده شده است که ۷۰ درصد بیماری‌های گوارشی ناشی از  نداشتن استانداردهای نان است؛ از  این رو با ایجاد طرح طیب اقدام به افزایش کیفیت نان کردیم.

وی سامانه کشاورزی رضوی را از دیگر اقدامات این سازمان نام برد و گفت: در این قالب علاوه بر مدیریت اراضی رضوی وارد مدیریت اراضی کشور شده‌ایم و سعی داریم تا پایان سال جاری این سامانه را در اختیار سایر کشاورزان قرار دهیم.

به گفته‌ وی صنایع غذایی رضوی از دیگر اقدامات این سازمان است که تمرکز آن بر روی تولید محصولات دانش‌بنیان صنایع غذایی است.

فاطمی امین با اشاره به اقدامات این سازمان در زمینه بذر و نهال، خاطر نشان کرد: در حال حاضر بیش از 95  درصد بذر صیفی جات وارداتی است، دامپروری و زنجیره تامین ارزش از دیگر اقدامات سازمان قدس رضوی برای توسعه صنایع غذایی است و در قالب زنجیره تامین ارزش توانستیم در بوشهر که سابقه‌ کشت فلفل دلمه‌ای را نداشت اقدام به تولید این محصول کنیم به گونه‌ای که کیفیت آن از نمونه‌ خارجی بهتر است.

وی یادآور شد: پزشکی پیشگیرانه از دیگر اقدامات این سازمان است، در حوزه‌ پزشکی نباید یک داروی خاص را برای همه بیماران به طور یکسان تجویز کرد، بلکه باید متناسب با ژنتیک هر فرد باشد.

فاطمی امین با اشاره به ایجاد شرکت فناوری و نوآوری رضوی، بیان کرد: ‌در قالب این شرکت تلاش شده که از مرحله بذر تا دامپروری، بسته‌بندی و توزیع فناوری‌های مورد نیاز شناسایی شود و از آن بهره برداری کنیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 13 =