چهار غذای محلی آستارا در فهرست میراث ناملموس کشور ثبت می شود

آستارا - ایرنا - سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آستارا از آغاز کار ثبت چهار غذای محلی این شهرستان شامل لونگی، باسترما، چغرتما و بورانی پلو در فهرست میراث ناملموس کشور خبر داد.

پردل امیری نژاد روز یکشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت: برخی از ترکیبات و طعم این غذاها بومی و محلی است و در اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان برای ثبت آنها پرونده تشکیل شده است.

وی افزود: در هفته گذشته با شعار معرفی غذاهای محلی آستارا، چهار نفر از کوهنوردان این شهرستان، قله پنج هزار و ۶۱۰ متری دماوند و چهار هزار و ۸۱۱ متری سبلان را فتح کردند.

وی بیان کرد: برگزاری برنامه های فرهنگی و جشنواره های مختلف، گامی موثر جهت معرفی غذاهای محلی است و تاکنون در آستارا چند جشنواره و نمایشگاه غذاهای محلی برگزار شده است. 

امیری نژاد اضافه کرد: غذاهای محلی نقش عمده ای در معرفی فرهنگ بومی منطقه دارند و معرفی آنها از طریق رسانه ها، باعث کاسته شدن گرایش مردم به غذاهای آماده می شود. 

وی اظهار کرد: شهرت برخی غذاهای محلی آستارا نظیر لونگی ماهی سفید و لونگی جوجه محلی باعث پخت آنها در غذاخوری های بین راهی برای گردشگران شده است. 

اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان ۱۷۰ نوع غذای محلی را در این استان شناسایی کرده و بخش قابل توجهی از آنها به شهرستان آستارا مربوط است.

شهرستان آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت، با جاذبه های طبیعی، تاریخی و تجاری و ۲۶ واحد پذیرایی بین راهی در منتهی الیه غرب استان گیلان و مرز جمهوری آذربایجان واقع شده و از مناطق گردشگرپذیر ایران است.

۷۱۰۵ / ۷۱۲۴

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 13 =