«امیر هامونی» امروز (یکشنبه) در نشست خبری یک دیدار یک عرضه با موضوع گشایش نماد شرکت فرابورس ایران در بازار اول این بورس در جمع خبرنگاران افزود: در ١٠ سال گذشته شرکت فرابورس ٤٠٦ هزار میلیارد تومان انواع اوراق بهادار معامله کرد.
وی ادامه داد: حجم معاملات از ابتدای سال تاسیس تا روز گذشته ( ١٢ مرداد ماه) بیش از ٧٣١ میلیارد اوراق بهادار بود که این معاملات در دو هزار و ٣٩٣ روز انجام شده است.
هامونی افزود: شاخص کل فرابورس روز گذشته با سه هزار و ٢٩٠ واحد رسید که از ابتدای سال تاکنون معاملات انجام شده در بازار فرابورس از نظر بازدهی با رشد بیش از ٥٠ درصد همراه بوده است.
مدیرعامل فرابورس ایران خاطرنشان کرد: ارزش بازار از ابتدای سال تاکنون به ٣٥٩ هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به ابتدای سال ٣٦ درصد رشد داشته است.
وی گفت: از ابتدای سال تاکنون ٦١ هزار میلیارد تومان معامله صورت گرفت که نشان دهنده رشد ٢٢١ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.
هامونی افزود: در حوزه تامین مالی در سال ٩٧ رقمی حدود ٤٢ هزار میلیارد تومان برای تامین مالی بنگاه ها، دولت و افرادی که به دنبال وام برای خرید مسکن بوده اند تخصیص یافت که از این رقم هفت هزار و ٣٠٠ میلیارد تومان تامین مالی از طریق ابزارهای مالی صورت گرفت.
مدیرعامل شرکت فرابورس ایران افزود: تامین مالی شرکتها از طریق افزایش سرمایه از محل تجدید بر ارزیابی دارایی ها رقمی معادل یک هزار و ٩٠٠ میلیارد تومان، پذیره نویسی ٦ هزار و ٤٠٠ میلیارد تومان، اسناد خزانه اسلامی ٣٥ هزار میلیارد تومان و عرضه اولیه ٦٨٣ هزار میلیارد تومان بوده است.
به گفته وی، در حوزه اوراق تسه حدود ٩١ هزار خانوار از این تامین مالی استفاده کردند که این رقم قابل توجه است.
هامونی با اشاره به صندوق های قابل معامله گفت: این صندوق از سال ٩٣ راه اندازی شده است که تازه بعد از گذشت پنج سال رشد کرده و در بازار جا افتاده است.
وی اظهار داشت: در حوزه معاملات هر سهم از نماد فرابورس از ابتدای تاسیس با نرخ ۱۰۰ تومان پذیره نویسی شد اما به دلیل افزایش سرمایه ۱۴ برابری سود انباشته و رشد ۱۰ برابری قیمت سهم، این عدد با بازدهی ۱۴۰ برابری همراه شد.
هامونی خاطرنشان کرد: نماد فرابورس از ابتدای ورود به بازار پایه رشد ۹ برابری را تجربه کرد که این رقم قابل توجه است.
مدیرعامل شرکت فرابورس ایران با اشاره به جایگاه بین المللی شرکت فرابورس گفت: شاخص فرابورس سال گذشته به لحاظ عملکرد و کسب ۱۰۶ درصد بازدهی شاخص، رتبه اول را در فدراسیون جهانی بورس ها کسب کرد.
وی با بیان اینکه به لحاظ ارزش بازار در میان ۸۱ بورس رتبه ۵۵ را در دنیا به دست آورده ایم، افزود: به لحاظ ارزش معاملات در بین ۸۰ بورس دنیا در جایگاه ۵۰ قرار داریم.
هامونی خاطرنشان کرد: در منطقه خاورمیانه، در غرب آسیا، شمال آفریقا و شرق اروپا از نظر بازدهی رتبه اول را به خود اختصاص داده ایم، رتبه ۸ در ارزش بازار، رتبه ۸ در ارزش معاملات و رتبه ۲ در ارزش معاملات صکوک و بازار بدهی را به ثبت رسانده ایم که این موضوع پتانسیل بالا در رشد بازار صکوک و بازار بدهی است.
مدیرعامل شرکت فرابورس ایران اظهار داشت: اکنون فرابورس ایران در هیات مدیره فداراسیون بورس های آسیایی و اروپایی و نائب رئیس کمیته کاری فدراسیون قرار دارد که در صدد هستیم تا سال آینده در جایگاه رئیس کمیته کاری این فدراسیون قرار گیریم.
راه اندازی عملیات بازار باز، مهترین برنامه شرکت فرابورس
وی راه اندازی عملیات بازار باز را هدف اصلی این شرکت معرفی کرد و گفت: عملیات بازار باز با کمک بانک مرکزی راه اندازی می شود، بانک مرکزی می تواند تا سقف ۲۰ هزار میلیارد تومان اسناد خزانه دولتی را خریداری و در بازار به فروش برساند.
هامونی خاطرنشان کرد: این بانک به عنوان بازارگردان اصلی، سیاست ابزارهای بازار پولی را در دست خواهد گرفت و از این طریق این بازار می تواند سیاست اصلی پولی را در بازار تعیین کند.
گسترش حوزه تکنولوژی در دستور کار است
مدیرعامل شرکت فرابورس ایران با بیان اینکه به لحاظ تکنولوژی درصدد گسترش این حوزه هستیم، گفت: فرابورس به منظور ایجاد توسعه در این شرکت راهی جز توسعه تکنولوژی، سرمایه گذاری در تکنولوژی مالی و شرکت های دانش بنیان که در راستای افزایش ارزش فرابورس در حال فعالیت هستند، ندارد.
وی گفت: اکنون در شرف امضا قراردادهایی هستیم که امیدواریم قادر به ارائه خدمات لازم در ارکان مختلف بازار مالی و عرضه تکنولوژی و فناوری نوین مالی به بازارهای مالی باشیم.
آخرین وضعیت حضور استارتاپ ها در بازار سرمایه
هامونی به اشاره به درخواست های صورت گرفته در راستای حضور استارتاپها در بازار فرابورس گفت: تعدادی از شرکت های استارتاپ به دلیل ورود به فرابورس بودند اما به دلیل وجود صورت مالی معتبر غیرشفاف و نبود نظام مالی مقتدر و اصولی تاکنون قادر به ورود در این بورس نبوده اند و اکنون دیگر خود این شرکت ها به دنبال پیگیری های لازم برای ورود به بازار سرمایه نیستند.
به گفته مدیرعامل شرکت فرابورس ایران، تا کنون ۲۹ شرکت دانشبنیان در بورس و فرابورس با ارزش بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان عرضه اولیه شدهاند.
هامونی خط قرمز بازار سرمایه را عدم شفافیت مالی اعلام کرد و گفت: در صورت رعایت قوانین حاکم در این بازار می توان در آینده شاهد رشد استارتاپها در بازار سرمایه باشیم.
بازار متشکل ارزی هفته آینده راه اندازی می شود
مدیرعامل فرابورس ایران در بخش دیگری از سخنان خود به راه اندازی بازار متشکل ارزی اشاره و خاطرنشان کرد: شرکت فرابورس ایران در زمینه راه اندازی بازار متشکل ارزی سهم ۲۰ درصدی در همکاری با بانک مرکزی را دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: از اردیبهشتماه فرایند ثبتی بازار متشکل ارزی انجام شده و براساس صحبت های صورت گرفته از سوی بانک مرکزی نهایتا تا عید سعید قربان این بازار راهاندازی خواهد شد.
نظر شما