۲ مرداد ۱۳۹۸،‏ ۱۸:۲۸
کد خبرنگار: 2693
کد خبر: 83410355
۰ نفر

برچسب‌ها

شهروندان در خرید ماهی و تخم‌مرغ به توصیه‌های بهداشتی توجه کنند

بندرعباس- ایرنا- شهروندان باتوجه به فصل تابستان و فاسد شدن مواد پروتئینی به توصیه ها و رعایت ضوابط بهداشتی درهنگام خرید ماهی خوراکی و تخم مرغ توجه کنند.

مدیرکل دامپزشکی هرمزگان روز چهارشنبه در خصوص شرایط و شکل ظاهری ماهی‌های خوراکی گفت: ماهی تازه دارای پوستی درخشنده، شفاف و براق است و فلس‌های (پولک) آن محکم به بدن چسبیده و بدن سخت و قابل ارتجاع است.

دکتر محمد جانباز افزود: چشم‌های ماهی تازه محدب، قرنیه‌هایی روشن و برجسته و مردمک‌هایی زلال و شفاف دارد، آبشش‌های ماهی به رنگ قرمز باشد و ماهی بدون هرگونه بوی تند و زننده است.

وی بیان داشت: ماهی از جمله فرآورده‌های آبزی است که در صورت تخلیه نشدن محتویات شکم، خطرآلودگی، فسادپذیری و در نهایت مسمومیت غذایی را دربردارد.

مدیرکل دامپزشکی هرمزگان اظهارداشت: بعد از فشار انگشت روی بدن ماهی سالم، قسمت فرو رفته باید سریع به حالت اولیه برمی گردد.

جانباز در خصوص عرضه ماهی منجمد نیز گفت: ماهی منجمد به صورت تازه و دیفراست شده (از انجماد خارج‌شده) غیرمجاز است و ماهیان بسته‌بندی شده لازم است با تاریخ تولید، انقضاء و سایر مشخصات مربوط به واحد بسته‌بندی تولید و عرضه شود و در دمای منفی ۱۸ درجه سانتیگراد نگهداری شود.

تخم مرغ تازه باید تمیز و بدون شکستگی پوسته باشد

مدیرکل دامپزشکی هرمزگان درخصوص وضعیت تخم مرغ سالم و بهداشتی گفت: تخم مرغ باید تمیز و بدون شکستگی پوسته باشد، زرده آن باید بدون لکه‌های خونی و یا نطفه باشد و بوی تعفن و علایم فساد نداشته باشد.

جانباز گفت: تخم مرغ باید دارای تاریخ تولید و انقضاء و نام شرکت درج شده باشد.

وی بیان داشت: تخم‌مرغ خوب و ممتاز، باید دارای شکل بیضی و وزن بین ۵۵تا ۶۰ گرم باشد.

مدیرکل دامپزشکی هرمزگان اظهارداشت: نگه‌داری تخم‌مرغ در درجه حرارت بیش از ۱۵درجه سانتیگراد مجاز نیست و باید در فصل گرم در یخچال و دور از نور خورشید نگه‌داری و عرضه شود.

جانباز ادامه داد: از مصرف تخم‌مرغ به ‌صورت خام و نیمه ‌پخته اجتناب شود.

۷۱۹۵/۶۰۴۸

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =