براساس بیانیه وزارت امور خارجه پاکستان ، «محمد فیصل» مدیرکل آسیای جنوبی وزارت امور خارجه پاکستان با احضار «گاراو آهِل والیا» کاردار هند از دولت این کشور خواست تا از اقدام نیروهای هندی در نقض مکرر آتش بس و تیراندازی بی دلیل در نوار مشترک مرزی با پاکستان جلوگیری کند.
وی نقض آتش بس در نقطه مرزی به دست نیروهای هندی را به شدت محکوم کرد و هشدار داد: نقض آتش بس مرزی توسط هند تهدید جدی برای صلح و امنیت منطقه ای محسوب می شود و ممکن است به یک اشتباه استراتژیک منجر شود.
این دیپلمات پاکستانی تاکید کرد: میزان نقض پیمان آتش بس در امتداد خط کنترل مرزی دو کشور از سوی نیروهای هندی از سال 2017 افزایش بی سابقه ای داشته به طوری که هند تاکنون 1970 بار مرتکب نقض قوانین مرزی شده است.
به رغم قرارداد آتش بس میان پاکستان و هند که در سال 2003 امضا شد، مرزهای دو کشور همسایه به ویژه در منطقه کشمیر همواره دستخوش درگیری و تیراندازی متقابل از سوی طرفین بوده است.
عملیات هوایی هند در خاک پاکستان در اسفندماه سال گذشته، سرنگونی دو فروند جنگنده هندی توسط پاکستان و نیز حادثه تروریستی یک ماه و نیم پیش علیه نیروهای هندی در منطقه کشمیر، از جمله تنش های سیاسی-نظامی اخیر میان دو کشور به شمار می رود.
کارشناسان در پاکستان می گویند: حوادث در مرزهای دوکشور، ازسرگیری گفت وگوهای صلح میان پاکستان و هند را همواره تحت الشعاع قرار داده است.
«عمران خان» نخست وزیر پاکستان در جریان سفر اخیر خود به آمریکا طی گفت وگو با شبکه فاکس نیوز از هند خواست به مذاکرات صلح بین دو کشور بازگردد و در مسیر صلح گام بر دارد.
استقلال پاکستان و جدایی از هند در سال 1947 میلادی، وقوع چندین جنگ میان دو کشور، رقابت در آزمایش های اتمی و پرتاب موشک های بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته ای، بازداشت صیادان در آبهای آزاد، موضوع برداشت از حوزه های آبی مشترک، مشکلات اخذ روادید تجاری، اقدامات تروریستی در دو کشور، قربانی شدن شهروندان پاکستانی و هندی و انگشت اتهام بسوی اتباع دو کشور در این حملات و درگیری ها میان مرزبانان هند و پاکستان را می توان از دلایل عمده سردی روابط سیاسی و اقتصادی میان دو کشور همسایه در منطقه جنوب آسیا عنوان کرد.
نظر شما