افزایش بیش از ۲۵ هزار تن برنج کیفی با بهسازی شالیکوبی‌ها

رشت - ایرنا - رئیس سازمان حهاد کشاورزی گیلان گفت: با بهسازی شالیکوبی‌های استان، بیش از ۲۵ هزار تن برنج کیفی در تولید افزایش می یابد.

علی درجانی روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا با بیان این مطلب اظهار داشت: تعداد ۴۵۵ واحد شالیکوبی تاکنون اصلاح و نوسازی شده است.

وی افزود: برای بهسازی و اصلاح شالیکوبی ها با ظرفیت ۶۰۰ هزار تن برنج، بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.
وی مجوز اصلاح، نوسازی و بسته بندی واحد شالیکوبی برای طرح های توسعه بسته بندی برنج را دارای پیشرفت فیزیکی بالا دانست و گفت: ۵۷۰ میلیارد ریال در قالب تسهیلات به یکصد واحد با ظرفیت ۱۲۰ هزارتن پرداخت می شود.
رئیس سازمان حهاد کشاورزی گیلان افزایش بهره وری، ارتقای کیفیت، کاهش ضایعات برنج و قیمت تمام شده محصول را از مزایای بهسازی کارخانه های شالیکوبی عنوان و تصریح کرد: در شالیکوبی های سنتی ۱۰ درصد برنج به ضایعات تبدیل می شود ولی با بهسازی شالیکوبی ها این میزان به پنج درصد کاهش می یابد.

سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن شلتوک از اراضی شالیزاری استان برداشت می شود. گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور است که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولیدکننده برنج را به خود اختصاص داده است.
در استان گیلان یک هزار و ۸۰۰ واحد شالیکوبی وجود دارد که از این تعداد، یک هزار و ۵۰۰ واحد آن فعال است.
هر ساله کار آماده سازی زمین های شالیزاری از اواخر آذرماه با شخم زمین در سه مرحله انجام و در ادامه، کار خزانه گیری برنج در نیمه فروردین ماه صورت می گیرد و در اوایل اردیبهشت نیز با نشاء و در مرحله پایانی با برداشت برنج که اوایل مردادماه است، به پایان می رسد.

‌۷۲۹۶/‏۲۰۰۷/‏

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 10 =