فرشته اشتری روز پنجشنبه در همایش سراسری تشخیص و درمان بیماری ام اس' در سالن هتلی در اصفهان افزود: علاوه بر این تعداد، شماری دیگر از بیماران هستند که در مراکز درمانی منطقه پرونده ندارند و به علت ورود بیماری به مراحل حاد، متاسفانه زمین گیر شدند و تحت درمان قرار نگرفتند.
وی تاکید کرد: در صورت آگاهی این افراد از بیماری ام اس در مراحل اولیه، به طور معمول امکان کاهش سرعت گسترش بیماری برای مدت ۱۵ تا ۲۰ سال وجود داشت.
شماری از پزشکان متخصص حاضر در این افزایش آگاهی عمومی در باره این بیماری با هدف کشف زود هنگام آن را ضروری دانسته و اعلام کردند برغم نبود درمان قطعی، درمان داروهای این بیماری می تواند تاثیر بسزایی در کنترل و جلوگیری از حملات در این بیماری داشته باشد.
بیماری اسکلروز چندگانه یا همان ام اس یکی از شایعترین و مهمترین بیماری سیستم اعصاب مرکزی به شمار میرود در این بیماری سیستم ایمنی به "میلین" - مادهای که در اطراف رشتههای عصبی قرار گرفته و موجب عایق شدن آنها میشود حمله میکند و موجب تخریب آن و آسیب رشته عصبی میشود.
اصفهان به لحاظ کمیت نخستین استان پر شمار بیماران ام اس در کشور است.
اشتری افزود: این بیماری از جمله بیماری های جدید به شمار می رود و اولین شیوه های درمانی تایید شده برای این بیماری مربوط به سال ۲۰۱۰ بود و درمان دارویی اساس و پایه درمان ام اس است و مصرف نامنظم و یا قطع دارو به تشدید بیماری و گسترش پلاک ها و بروز خملات ناشی از این بیماری منجر می شود.
این پزشک از وجود داروهای داخلی برای این بیماری خبر داد و اضافه کرد انجمن ام اس واقع در خیابان باهنر اصفهان با عقد قرارداد با علوم پزشکی اصفهان امکانات خوب و همچنین درمان با هزینه پایین را به مبتلایان ارایه می دهد.
مرضیه رحیمی نورولوژیست و استاد دانشگاه در حاشیه این همایش در گفت و گو با ایرنا افزود: افزایش آگاهی عمومی و آگاهی بخشی در مورد این بیماری به کشف زود هنگام و درمان بموقع آن کمک می کند، در صورت درمان نکردن، این بیماری می تواند ظرف چند ماه یک فرد فعال را به فردی علیل که توانایی حرکتی خود را از دست داده تبدیل کند و عواقب روانی، اقتصادی و اجتماعی زیادی برای فرد مبتلا و جامعه داشته باشد.
این متخصص مغز و اعصاب یادآورشد: علائم اولیه بیماری ام اس بیشتر در سنین بین ۲۰ تا ۴۰ سال آشکار میشود ولی در موارد محدود خارج از این بازه سنی نیز مشاهده شده است.
وی افزود عمده نشانههای این بیماری شامل اختلالات بینایی، التهاب عصب بینایی، ضعف، گزگز یا مور مور شدن اندامها، دوبینی، عدم هماهنگی عضلات، سرگیجه، حملههای ناگهانی و به زمین افتادن، اختلالات تعادلی، اختلالات روحی، افسردگی، اختلالات حافظه و عدم تمرکز، اختلالات جنسی، خستگی پس از بیدار شدن صبحگاهی و دردهای پراکنده بدن است.
وی تصریح کرد: متأسفانه بیشتر بیماران مبتلا به ام اس در ابتدا با یکی از علائمی که در خود مشاهده میکنند به سراغ پزشکی غیر از متخصص مغز و اعصاب رفته و یا بدنبال مصرف داروهای گیاهی می روند
و تنها با استمرار و تداوم علائم بیماری در نهایت به متخصصان مغز و اعصاب مراجعه می کنند. طولانی شدن این روند منجر به از دست رفتن زمان طلایی استفاده از داروهای خط اول مقابله با این بیماری می شود و منجر به گسترش پلاک ها در سیستم عصبی می گردد.
در همایش سراسری یکروزه تشخیص و درمان بیماری ام اس شروع که با حضور پزشکان متخصص مغز و اعصاب و رادیولوژیست امروز در سالن های همایش هتل کوثر اصفهان برگزاری شد آخرین دستاوردهای علمی این بیماری و پیامدهای آن ارایه شد.
آشنایی با گایدلاین کشوری تشخیص و درمان بیماری ام اس کاربرد درست ام آر آی در تشخیص، درمان و پیگیری بیماران ام اس تجارب عملی و یافته های بالینی استفاده از فامپریدین در بیماران ام اس اثر داروهای خط اول در سیر بیماری و پیش آگاهی CIS و ام اس اولیه از جمله اهداف این همایش است.
۳۰۸۰/۶۰۲۶
نظر شما