فرآیند فرآوری کشمش روستای قوریجان در آثار ناملموس ثبت شد

تبریز- ایرنا - فرایند فراوری کشمش در روستای قوریجان ملکان به واسطه حفظ شیوه های سنتی در فهرست آثار ناملموس میراث فرهنگی کشور قرار گرفت.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملکان روز چهارشنبه به ایرنا گفت: در این روستا کشمش بصورت کاملاً سنتی از هنگام برداشت انگور تا زمان خشک شدن عمل آوری می شود.

وحید خادمی افزود: در این روستا برای عمل آوری کشمش از گوگرد و مواد مشابه آن استفاده نمی شود بلکه با پهن کردن انگور در زمین و تابش آفتاب به آن بصورت سنتی خشک می شود.

وی با اشاره به سهم بالای ملکان در تولید انگور آذربایجان شرقی، خاطرنشان کرد: بیش از ۹۰ درصد انگور تولیدی در این شهرستان به روش های جدید خشک و عمل آوری می شود.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردگشری ملکان به ثبت دوشاب بخش لیلان در فهرست آثار ناملموس میراث فرهنگی کشور اشاره کرد و افزود: آثار و تنورهای به جا مانده از ۳هزار سال پیش در این بخش، حکایت از قدمت دوشاب پزی در این بخش دارد.

شهرستان ملکان با تولید ۲۶۰ هزار تن انگور در سال مقام اول استان و دوم کشور را در تولید این محصول در اختیار دارد و سالانه در حدود ۴۰ هزار تن کشمش فراوری شده در این شهرستان صادر می شود.

شهرستان ملکان با ۱۱۰ هزار نفر جمعیت در فاصله ۱۵۵ کیلومتری تبریزمرکز استان آذربایجان شرقی واقع شده است.

/ ۳۰۷۱/ ۷۲۲۸

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 7 =