به گزارش روز یکشنبه شبکه خبری طلوع نیوز، در پی انتخابات مجلس نمایندگان افغانستان که در ۲۸ و ۲۹ مهر سال گذشته برگزار شد، اعتراض نامزدان که برنده اعلام نشدند، هنوز هم ادامه دارد. این نامزدان معترض حدود سه ماه پیش، پس از آن اعتراضهای را آغاز کردند که نامهای شأن از فهرست برندگان انتخابات مجلس بیرون کشیده شدند. به گفته آنها تقلبهای گستردهای در این انتخابات صورت گرفته است اما شورای نامزدان برخی از آنها را به تخلف و فساد متهم کرده است.
نامزدان معترض که هفته گذشته چادرهای شأن از نزدیکی دروازه ارگ ریاست جمهوری و ریاست اجراییه برچیده شد، اکنون در برابر دادگاه عالی چادر زدهاند.
این نامزدان معترض میگویند که اگر این بار به درخواستهایشان رسیدگی نشود، خودشان را آتش خواهند زد.
«فرزانه فرهمند»، یکی از این نامزدان معترض میگوید: «این مکان خانه عدالت است؛ به ما ظلم شده است و دادگاه عالی باید به درخواست ما رسیدگی کند، باید درخواست ما را جدی بگیرد یا ما را از کشور اخراج کند یا اینکه ما خودمان را همین جا آتش خواهیم زد.»
به گفته این معترضان، در انتخابات تقلبهای گسترده صورت گرفته و نامهای آنان نیز به دلیل داد و ستدهای سیاسی و فساد از فهرست حذف شده است؛ آنان خواستار تشکیل دادگاه و رسیدگی و بررسی سندهایی هستند که به گفته آنها از تقلبهای گسترده انتخابات در دست دارند.
این نامزدان معترض که بسیاری از آنان را زنان تشکیل میدهند، طی این مدت از روشهای مختلفی برای ابراز اعتراضات خود استفاده کردند، از تحصن در برابر دروازه کاخ ریاست جمهوری گرفته تا اعتصاب غذا، دوختن لبها و پوشیدن کفن، اما هیچیک تا کنون تأثیری نداشته است.
چندی پیش اعتراض این زنان وارد مرحله تازه شد و آنان با دوختن لبهای شأن اعتصاب غذا کردهاند. زنان معترض میگویند که آنها طبق نتایج اولیه به مجلس راه یافته بودند، اما معاملات پولی و فساد اخلاقی موجب شد تا در دور نهایی به جای آنها، افراد دیگر وارد مجلس شدند.
هفته گذشته، پلیس چادرهای این معترضان را از مقابل کاخ ریاست جمهوری افغانستان برچید اما آنها همچنان به اعتراضات خود ادامه دادهاند.
«دیوه نیازی» از دیگر نامزدان معترض میگوید که هرکجا که برای اعتراض قدم میگذاریم، نیروهای پلیس مقابل ما میایستند؛ به ما اجازه اعتراض نمیدهند، ما را تحقیر کرده و به ما توهین میکنند.
به گفته «صدیقه مبارز» نامزد معترض دیگر در این باره گفت: «هیچکس نمیتواند صدای مارا خفه کند؛ زیرا ما از رأی و پشتیبانی مردم خود برخورداریم.»
نهادهای ناظر بر انتخابات، میگویند که مسئولان حکومتی موظف هستند تا صدای این زنان را بشنوند و به خواستههایشان رسیدگی کنند.
«محمد نعیم ایوب زاده»، رئیس بنیاد انتخابات شفاف افغانستان نیز میگوید: «اگر این اعتراضات ادامه داشته باشد و توجهی به آن نشود، به بحرانی بزرگ تبدیل خواهد شد.»
اما «اشرف غنی» رئیس جمهوری افغانستان میگوید که در کارهای انتخاباتی مجلس دخالت نمیکند.
«درانی وزیری»، معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان گفت: «گزارشها را دیدیم و از اینکه خواهران ما دچار برخی مشکلات شدهاند، ابراز تأسف میکنیم و امیدواریم که نهادهای مسئول در مورد بررسی شکایات آنها تلاش کنند؛ حکومت به هیچ وجه در امورات انتخاباتی مداخله نمیکند.»
نظر شما