۶ تیر ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۱
کد خبرنگار: 1367
کد خبر 83372248
۰ نفر

برچسب‌ها

کاچی ابوزیدآباد آران و بیدگل ثبت ملی شد

کاشان- ایرنا- رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان آران و بیدگل از ثبت ملی روش پخت غذای سنتی کاچی ابوزیدآباد از توابع این شهرستان خبر داد.

مجید نوری روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: کاچی از غذاهای سنتی ابوزیدآباد آران و بیدگل، در شورای سیاستگذاری و ثبت میراث ناملموس کشور به میزبانی استان اردبیل مورد تایید قرار گرفت و به ثبت رسید.

وی بیان کرد: شماره ثبتی این اثر ناملموس ملی با امضای رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور تا ۲ ماه آینده ابلاغ خواهد شد.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان آران و بیدگل تشریح کرد: غذای کاچی بیشتر در فصل زمستان پخت می شود و مواد اصلی آن شامل بلغور ذرت، گندم، گوشت، پیاز، کشک و دنبه گوسفند است.

وی اضافه کرد: این غذا به طور معمول در مهمانی های زمستانی در مجمعه های مسی (سینی های بزرگ مسی) ریخته شده و به صورت دسته جمعی تناول می شود.

نوری در ادامه نیز از پیگیری ها برای ثبت ملی گویش محلی ابوزیدآبادی در شورای ثبت آثار اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان خبر داد و اظهار داشت: پرونده گویش موسوم به بیذُوُی جهت گذراندن فرایندهای قانونی به تهران ارسال شده است.

شهر ابوزیدآباد در ۳۰ کیلومتری شمال شرقی آران و بیدگل قرار دارد.

آران و بیدگل با ۱۴۰ اثر تاریخی، طبیعی و معنوی ثبت ملی در فاصله نزدیک به ۶ کیلومتری کاشان و ۲۱۵ کیلومتری شمال اصفهان واقع است.

۷۴۷۲/‏۸۱۲۳

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 10 =