کشت آزمایشی خاویار گیاهی در ساوه کلید خورد

ساوه - ایرنا - رئیس اداره جهاد کشاورزی ساوه گفت: برای نخستین بار کشت گیاه «کینوا» معروف به خاویار گیاهی در این شهرستان کلید خورد.

«حسن شریفی» روز یکشنبه به ایرنا،‌ گفت: عملیات کشت این گونه گیاهی با اصالتی آفریقایی، در سطح ۲۰ هکتار از اراضی ساوه به صورت آزمایشی انجام و در صورت نتیجه بخشی و اقتصادی بودن تولید،‌ برای کشت وسیع تر آن برنامه ریزی خواهد شد.


وی افزود: این گیاه محصولی بهاره است و پیش بینی می شود که از سطوح کشت شده کنونی در ساوه حدود 2 تن دانه در هر هکتار برداشت شود.


وی اظهار داشت: کینوا گیاهی دانه دار و بومی کشورهای آمریکای جنوبی است و دوره کشت آن بین چهار تا پنج ماه زمان می برد.


شریفی افزود: این گیاه دارای درصد بالایی از پروتئین، آهن، منیزیم  و فیبر است و شیوه مصرف آن شباهت زیادی به شیوه مصرف غلات دارد.


رئیس جهاد کشاورزی شهرستان ساوه بیان کرد: از گیاه کینوا در زمینه تولید ماکارونی، پفک و سایر صنایع غذایی تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی و  افزایش کیفیت فرآورده های حاصل از غلات می توان استفاده کرد.


کینوا در واقع یک شبه غله محسوب می شود که به خاویار گیاهی نیز معروف است و در زمان حاکمیت امپراتوری اینکا (در آمریکای مرکزی به مرکزیت کشور پرو و شهر ماچوپیچو) از آن به عنوان مادر همه غلات یاد می شد و قداست خاصی داشت.


شهرستان ساوه با 135 هزار هکتار سطوح باغی و زراعی سالانه ظرفیت تولید 600 هزار تن انواع محصولات بخش کشاورزی را دارد.


9921/6539/3075