يكي از مهمترين سلاح هاي بدن براي مقابله با انواع عفونت ها، سلولهاي T يا سلولهاي سرباز سيستم ايمني هستند. در بيماري هاي خود ايمني، اين سلولهاي سرباز به اشتباه به سلولها و بافتهاي سالم حمله ميكنند. اين سلولها در يك اندام تخصصي در سيستم ايمني به نام تيموس هستند. اين غده در پشت جناغ سينه قرار دارد و سلول هاي T نابالغ در آن بالغ ميشوند. در واقع سلولهاي Tدر اين غده به نحوي آموزش مي بينند كه فقط به عوامل بيماريزا و پاتوژنها حمله كنند.
محققان با استفاده از يك سيستم تصويربرداري پيشرفته، موفق به ضبط نحوه آموزش سلولهاي T در تيموس در مدل هاي حيواني شدند. اين فناوري با استفاده از ليزرهاي توانمندي توليد ميشود كه پالسهاي كوتاهي دارند و هر 15 ثانيه بافت زنده را اسكن ميكنند و از اين طريق ميتوانند حركت سلول ها، موقعيت و سيگنالهاي آنان را بازسازي كنند. اين ويدئو نشان ميدهد كه در حين رشد و فرآيند بلوغ سلولهاي T، سلولهاي ديگر به آنان كمك مي كنند كه تمام پروتئينهاي عادي و مورد نياز را بشناسند تا بعدا به آنان حمله نكنند. در واقع سلولهاي T به كمك سلولهاي ديگر تحت تمام آموزشهاي لازم براي حمله به عوامل خارجي و دفاع از بدن قرار مي گيرند.
اين روش براي نظارت بر انواع روش هاي درماني ايمنوتراپي و درمان بيماري هاي خودايمني موثر است.
نتايج اين مطالعه در نشريه Nature Communications منتشر شده است.
علمي **9259**1485

تهران- ايرنا- محققان دانشگاه تگزاس براي اولين بار موفق به ضبط ويدئويي از نحوه آموزش سلولهاي T در سيستم ايمني شدند. اين روش در درمان اختلالات خودايمني از جمله ديابت نوع 1 موثر است.