۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۲۱:۰۵
کد خبر: 83287993
T T
۰ نفر
چهره ماندگار نگارگری:اندیشه و درك زبان موسیقی ضروری است

تهران - ایرنا - چهره ماندگار نگارگری، گفت: موسیقی زبان همدلی است و باید به این زبان اندیشید و از درك آن بهره جست. موسیقی تفاهم قلبی است وقتی گوش ها را به هم نزدیك كنیم، دل ها به هم نزدیك می شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، «عباس جمال‌پور» دوشنبه شب در مراسم بزرگداشت خود كه در موسسه فرهنگی اكو برگزار شد، با اشاره به حركت موسیقی در جهان ،گفت: سرعت صوت، بسیار زیاد و این ریتم حركت جهان است.
وی افزود :موسیقی پیام‌های بسیاری دارد و هر كس نسبت به گذشته و تجربه خودش پیام آن را دریافت می كند. موسیقی صلح اجتماعی است. موسیقی زبان همدلی است و باید به این زبان اندیشید و از درك آن بهره جست. موسیقی تفاهم قلبی است وقتی گوش ها را به هم نزدیك كنیم، دل ها به هم نزدیك می شود.
وی با قدردانی از حاضران و دوستانش هدف از برگزاری بزرگداشت ها را برقراری ارتباط میان اهالی فرهگ و هنر دانست و افزود: ما در هنر با این شلوغی ها كه جهان را گرفته رو به رو می شویم، هر فرد به گونه ای در گوشه ای از جهان مشغول جنگ است، پس من امروز از صلح حرف می زنم.
به گفته وی در فرهنگ لغت معنی صلح را آشتی و توافق نوشته اند اما فلاسفه نظر دیگری دارند و می گویند صلح در برابر جنگ نیست.
جمال پور ادامه داد: ما چهار گونه خبر داریم، راست، دروغ، خام، پخته، من یك گونه خبری دیگری به آن اضافه می كنم، خبری كه سایه است، جای پای شیر دلالت بر شیر دارد اما خود او نیست، خبر سایه هم حقیقت است و هم حقیقت نیست. این خبرها هستند كه زندگی امروز ما را می سازند و ما را از صلح دور می كنند.
وی افزود: برای ایجاد صلح باید چند پیش شرط رعایت شود، نخست آن كه باید دروغ از بین برود، ما از ابتدا دشمن دروغ بوده‌ایم و این دروغ است كه ریشه همه اندوه ماست. دوم آنكه باید اشتیاق و میل به صلح را زیاد كرد و سوم باید فضای مناسب آن ایجاد شود و موقعیت برای ایجاد صلح فراهم شود. مثلا همین جمع مهر و محبت امروز كه من از یك یك حاضران مهر می‌گیرم.
جمال پور ادامه داد: چهارمین شرط زیبایی است، بشر همیشه میل به زیبایی دارد اما زیبا از نظر هر شخص منحصر به فرد است. زیبا چیزی است كه در حركت تكاملی و تطبیقی با هر فرد، ابجاد می شود، گاهی با من تطبیق دارد و من را كامل می كند كه به آن زیبا می گویم، گاهی برای من این گونه نیست اما برای دیگران هست.

**جمال پور به ذات عشق رسیده است
محسن پرشاد حقوق‌دان با اشاره به مفهوم عشق در آثار جمال پور گفت: او هنر را خود عشق و عشق را سرمایه زندگی خود می‌داند. همه هستی یك سمفونی است كه باید گوش شنیدن آن وجود داشته باشد، عشق به این هستی و به این كل است كه باعث می شود انسان عاشق دست به جنایت نزند و خطا در زندگی اش روی ندهد، جمال پور این عشق را درك كرده است.
وی ادامه داد: این عشق نوعی آگاهی و بالاترین شكوه بشری است، او به ذات عشق رسیده است، رنگ های كار او، نمود عشق است و مولانا و حافظ در اثرش حضور دارند. آنچه عارفان می‌بینند، او هم می بیند و می داند. من در اثر او شهود می بینم. عمق آثار او مرا به ژرفای هستی می برد، عشق او، عشق به همه هستی است از روح خود در آثارش می دهد و این مساله ای است كه بشر باید تجربه كند.

**جمال پور دین خداوند را تجسم بخشیده است
محمدحسین باهر استاد دانشگاه شهید بهشتی، با اشاره به درك هستی در آثار جمال پور گفت: او دین بالقوه خداوند را بالفعل كرده است. در قرآن آمده: خداوند شما را بر اساس فطرت آفریده است، دومین نكته كنجكاوی است كه اسمش دانایی گذاشته شده و بی قراری بر آن چه دل می خواهد، نامش شكیبایی است. زیبایی موضوع چهارم است كه جمال پور این چهار مورد را به اوج خود رسانده است.

**رونمایی از دو كتاب
نقالی شاهنامه توسط یكی از كودكانی كه شاگرد جمال پور هستند و اجرای موسیقی توسط علی خدایی، از شاگردان محمدرضا شجریان و شاهنامه خوانی كیخسرو دهقانی، بخش های دیگر این برنامه بود.
در پایان از دو كتاب مثنوی معنوی با تصویرسازی های جمال پور و نیز مجموعه مقالات او با نام كتاب «مهر» كه توسط انتشارات خانه كتاب گویا منتشر شده است و نیز از تمبر یادبود، عباس جمال پور رونمایی شد و اجرای تصنیف ای ایران ای مرز پرگهر توسط رشید وطن دوست، پایان بخش این مراسم بود.
عباس جمال‌پور متولد ۱۳۱۲ دارایی مدرك درجه یك هنری (دكترا) در رشته نگارگری و فارغ التحصیل هنرستان كمال‌الملك با درجه ممتاز شاگردی در نزد استاد محمدعلی زاویه است.
جمال‌پور در سال 1388 نشان عالی تجسمی فجر را دریافت كرد و داوری چهار دوره از دوسالانه‌های نگارگری را به عهده داشت.‏
او نمایشگاه‌های متعددی در داخل و خارج كشور برگزار كرده است و بیش از 28 سال است در زمینه انرژی هنر، فلسفه هنر، هنر و سیاست، هنر درمانی، هنر و تبلیغات و ... تحقیق و پژوهش می‌كند. ‏
عباس جمال‌پور در رشته نگارگری به همراه استادانی از دیگر رشته‌های هنر كشور، به عنوان استاد جهانی سال 2011 انتخاب شده است و نیز عنوان چهره ماندگار نگارگری را نیز كسب كرده است.
فراهنگ **9211 ** 1355
۰ نفر