به گزارش ایرنا سرهنگ سید غلامرضا حسینی روز شنبه در نشست خبری افزود: در این مدت 16 باند سارق منهدم و در قالب آن 75 سارق دستگیر شدند و 300 فقره سرقت كشف شد.
وی با بیان اینكه 85 درصد سارقان دستگیر شده بومی استان بوده اند اظهار داشت: بخش زیادی از این سارقان نیز افراد سابقه داری هستند كه مشمول عفو شده بودند اما قدر این فرصت را ندانستند و مجدد به دزدی روی آورده و دستگیر شدند.
رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی از افزایش 34 درصد وقوع سرقت از منزل و 350 درصدی سرقت از مغازه در استان خبر داد و گفت: این بدان معناست كه قبلا شاید دو یا سه فقره سرقت از مغازه بود كه اكنون به 10 مورد افزایش یافته است لذا درصد بالا نشان از تعداد بالای سرقت ها نیست.
وی تصریح كرد: میزان سرقت از اماكن خصوصی به دلیل سهل انگاری، غفلت و جدی نگرفتن هشدارهای پلیس امسال نسبت به سال قبل افزایش یافته است.
سرهنگ حسینی به افزایش 25 درصدی سرقت از اماكن دولتی اشاره كرد و گفت: همچنین سرقت خودرو 63 درصد، موتورسیكلت 23 درصد، محتویات داخل خودرو 70 درصد، لوازم خودرو 123 درصد و احشام 45 درصد افزایش یافته است.
وی با بیان اینكه 75 درصد سرقت ها تاكنون كشف شده است افزود: از مجموع سرقت های انجام شده از منازل 51 درصد و مغازه 111 درصد كشف شده است.
رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی بیان كرد: سال گذشته تقاضا می كردیم سارقان محكوم آزاد نشوند اما امسال به واسطه عفو رهبری سارقان نیز آزاد شده بودند و این موضوع سبب افزایش بیش از حد سرقت در استان شده بود.
وی اظهار داشت: دهه فجر سال گذشته نمایشگاه اموال مسروقی در مركز استان برپا شد كه در این زمینه 180 فقره اموال مسروقی به مالباختگان برگشت داده شد.
سرهنگ حسینی یادآور شد: استان مرزی خراسان جنوبی از نظر وقوع و كشف سرقت بین 34 استان و منطقه ویژه اقتصادی دومین استان امن كشور محسوب می شود.
** مثلث سرقت
وی گفت: وقوع سرقت مشكل و معضل نه تنها ایران و خراسان جنوبی كه دنیا است در این زمینه مثلث سرقت را سه عامل نیاز، بیكاری و سهل انگاری صاحب اموال تشكیل می دهد.
رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی افزود: استان مرزی خراسان جنوبی نیز با توجه به موقعیت مكانی، گستردگی، وسعت و نبود امكانات زیرساختی در اقتصاد و اشتغالزایی با مشكلات عدیده ای مواجه است.
وی با بیان اینكه سارقان در حركت، خراسان جنوبی را استانی امن برای خود می دانند اظهار داشت: در این موقعیت استان برای این دسته از سارقان نیز ناامن شده و حدود یكسال است كه با كشف و انهدام چندین باند سارق غیربومی موضوع سارقان در حركت در استان كنترل شده است.
** خراسان جنوبی جزو استان های امن است
سرهنگ حسینی عنوان كرد: وضعیت خراسان جنوبی به گونه ای است كه جرایم جنایی از جمله قتل، سرقت های خشن، سرقت های بانك و مسلحانه نسبت به سایر استان ها وجود ندارد و در این زمینه جزو استان های امن محسوب می شویم.
وی تصریح كرد: با همت و تلاش مردم هوشمند، ولایتمدار و پای كار خراسان جنوبی با همكاری مسئولان پازل امنیت در استان چیده می شود.
رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی گفت: متاسفانه سرقت از منزل در ایام عید از منازلی انجام شده بود كه نسبت به ساخت بنا و تجهیزات حساسیت بیشتری داشته اما نسبت به ایمنی منزل كوتاهی كرده بودند.
وی از هم استانی ها و مردم خواست برای ایمنی بیشتر از منازل و سایر اماكن خصوصی از سیستم های حفاظتی و امنیتی مانند دوربین های مداربسته و دزدگیر استفاده كرده یا حداقل حفاظ های پنجره ای یا شبكه ای نصب كنند.
سرهنگ حسینی همچنین توصیه كرد: با توجه به گرم شدن هوا از باز گذاشتن در و پنجره ها خودداری شود و كودكان خردسال به ویژه دختران را در فضای باز، كوچه و خیابان یا درب منازل تنها نگذارند.
** تماس های تلفنی مشكوك را بی جواب بگذارید
وی در ادامه گفت و گو با خبرنگاران با تاكید بر اینكه 98 درصد تماس های تلفنی مشكوك كلاهبرداری است گفت: موضوع كلاهبرداری دغدغه همیشگی پلیس است این در حالیست كه مردم كماكان گول تماس های تلفنی را می خورند و باور ندارند كلاهبرداری است.
رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی افزود: كلاهبرداران از برندهای خاصی استفاده می كنند همچنین در مناسبت های خاص از عنوان های مختلف استفاده كرده تا بتوانند به اهداف شوم خود برسند.
وی بیان كرد: بسیاری از افراد با وجود هشدارهای پلیس و آگاهی داشتن از كلاهبرداری های تلفنی، به سمت عابر بانك رفته و تمام فرآیندها را انجام می دهند.
سرهنگ حسینی با بیان اینكه در كلاهبرداری ها به گونه ای عمل می شود كه اختیار از افراد سلب میشود اظهار داشت: در بسیاری از كلاهبرداری ها از قربانیان خواسته می شود رمز دوم كارت خود را وارد كنند تا پلی برای كلاهبرداری باشد.
وی گفت: مردم و شهروندان نباید تنها صرف كنجكاوی پاسخگوی این افراد باشند و تنها راه نجات اموال مردم قطع ارتباط با كلاهبردار است.
وی با بیان اینكه مردم باید مواظب دام های مختلف كلاهبرداران باشند یادآور شد: تقاضا داریم مردم به سایت های فروش كالا و خدمات از قبیل شیپور و سایر اعتماد نكنند یا اگر در خرید كالای خاص مهارت ندارند حتما از یك كارشناس استفاده كنند تا با خرید اجناس جعلی مواجه نشوند.
سرهنگ حسینی ادامه داد: همچنین به صاحبان فروشگاه هایی كه در مناطق خلوت یا ناامن تر بوده یا دستگاه اسكن ندارند توصیه می شود كه با توجه به افزایش چك پول های جعلی، از پذیرش این چك پول ها خودداری كنند.
وی گفت: فروشگاه ها دستگاه پز و كارتخوان را در اختیار مردم قرار دهند چون در غیر اینصورت اگر برای خریدار مشكلی پیش آمد با صاحب فروشگاه برخورد قانونی خواهد شد.
رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی افزود: امسال نسبت به سال گذشته وضعیت كلاهبرداری در استان قابل كنترل بوده به جز هفت مورد تا سقف 20 میلیون تومان كه تقاضا داریم مردم با دست خود اموال و نقدینگی خود را تقدیم كلاهبرداران نكنند.
7557*3028
بیرجند - ایرنا - رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی گفت: وقوع سرقت در استان فروردین ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 65 درصد افزایش یافت.