به گزارش ايرنا، تراكتورسازي با حضور در ليگ برتر، جاني دوباره به آن بخشيد و در سايه هواداران پرتعداد و پرشورش، تحرك تازه اي به بدنه فوتبال باشگاهي ايران تزريق كرد.
واقعيت اين است كه چراغ ليگ برتر فوتبال باشگاه هاي كشورمان تا پيش از حضور تراكتورسازان، از نظر هوادار، كم سو بود و بازي هاي پرتماشاگر آن به سرخپوشان پايتخت، آن هم در بازي هاي شهرآورد، محدود مي شد؛ اما باز شدن پاي تراكتورسازان به ليگ برتر در خرداد 1388، هيجان تازه اي به فوتبال شهرستان ها و هواداران آن داد.
تا آن مقطع زماني حتي قهرماني چندباره سپاهان و ذوب آهن در ليگ برتر و افتخارآفريني هاي آنها براي فوتبال كشورمان در جام هاي باشگاهي داخلي و خارجي نيز نتوانسته بود طرفداران فوتبال در شهرستان ها را به شكل چشمگيري به ورزشگاه ها بكشاند.
نمي توان اين حقيقت را ناديده گرفت كه ورود تراكتورسازي به عنوان يكي از تيم هاي استخوان دار باشگاهي كشورمان به ليگ برتر، حضور 80 هزار نفري طرفداران آن در ورزشگاه يادگار امام تبريز و عزيمت چندهزار نفري آنان به محل بازي هاي خارج از خانه اين تيم، زمينه ساز انگيزه دادن به طرفداران تيم هاي شهرستاني ديگر بود.
بديهي است كه سيل عظيم هواداران و تماشاگران پرشور تراكتورسازي به دليل كثرت آنها، فارغ از برخي جنبه ها مانند حضور تعدادي تماشگرنما در هر بازي و احتمال دست زدن آنان به برخي اقدامان نسنجيده، سرمايه فوتبال ايران محسوب مي شود و گواه اين ادعا، بازتاب گسترده پر شدن ورزشگاه يادگار امام توسط «پرشورها» در بازي هاي مختلف داخلي و خارجي اين تيم در كنفدراسيون فوتبال آسيا است.
ادامه اين روند بود كه پاي طرفداران تيم هاي پرافتخار اصفهاني را نيز به ورزشگاه «نصف جهان» در يكي دو سال اخير كشيد و امروزه طرفداران پرشمار تراكتورسازي در كشاندن هواداران ديگر تيم هاي شهرستاني به استاديوم ها، به مانند موتور محركه فوتبال باشگاهي كشورمان عمل مي كنند.
از سوي ديگر تراكتورسازي در يك دهه حضور خود در ليگ برتر فوتبال باشگاه هاي كشور، بازيكنان بزرگي را براي جامعه فوتبال تريبت كرده است كه امروز هر كدام در يكي از تيم هاي ليگ برتر صاحب نام و آوازه هستند.
بديهي است تيمي با اين ويژگي ها، حساسيت هاي خاص خود را دارد و هر گونه اتفاق مرتبط با آن مي تواند موجي از رفتارهاي احساسي و خارج از قاعده را در ورزشگاه ها دامن بزند كه حاشيه هاي باخت خانگي روز گذشته تراكتورسازان مقابل پيكان نيز در اين دايره قابل بررسي است.
بديهي است در شرايطي كه تراكتورسازي تا پيش از باخت سنگين هفته گذشته مقابل سپيدرود رشت، يكي از 2شانس قهرماني ليگ برتر فوتبال باشگاه هاي كشور بود، تجربه 2 شكست پياپي، موجب عصبانيت طرفداران متعصب آن شد و اتفاقاتي روي داد كه به هيچ وجه قابل قبول ورز دوستان و اكثريت طرفداران آن نيست.
در واقع اتفاقات بازي روز گذشته سرخپوشان تبريزي در ورزشگاه يادگار امام از قبيل ورود يكي از هواداران به زمين بازي و درگيري فيزيكي او با مسعود شجاعي، شكستن صندلي هاي ورزشگاه و درگيري با نيروهاي پليس، نتيجه انباشت انتظارات و هيجان ناشي از شكست غيرقابل پيش بيني بود كه به سرعت «سرايت رواني» يافت و بخش چشمگيري از هواداران را درگير كرد.
البته پيش از اين برخي از نمايندگان مجلس و مديران ارشد پيشين آذربايجان شرقي بر ضرورت هوشياري براي جلوگيري از تكرار حوادث بازي سه سال قبل تراكتورسازي با نفت تهران در فينال ليگ برتر فوتبال باشگاه هاي كشور در ورزشگاه يادگار امام تاكيد كرده بودند، اما با اين وجود باخت عصر ديروز تيم محبوب «پرشورها» در خانه، حاشيه ساز شد.
البته پيش از اين باخت تيم فوتبال تراكتورسازي مقابل سپيدرود موجب اظهارنظرهايي درباره احتمال تباني در حوزه فوتبال از سوي نمايندگان مجلس را نيز دامن زده بود، به گونه اي كه نادر قاضيپور، نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي، بعد از اتفاقات آن بازي، نامهاي به وزير ورزش و جوانان نوشت و از او خواست كه در مورد قضاياي مطرح شده تحقيقات لازم انجام شود.
بعد از قاضيپور، احمد عليرضا بيگي، نماينده مردم تبريز، اسكو و آذرشهر در خانه ملت، هم نامهاي اعتراضآميز به وزير ورزش و جوانان نوشت و خواهان پيگيري اين موضوع شد؛ نماينده مردم تبريز در اين نامه از سلطانيفر خواست تا با مافياي موجود در فوتبال ايران برخورد كند.
شدت تاثر ناشي از كمرنگ شدن اميد قهرماني تراكتورسازي در ليگ برتر فوتبال باشگاه هاي كشور پس از باخت ديروز به حدي بود كه اظهارات تند محمدرضا زنوزي، مالك باشگاه فرهنگي - ورزشي تراكتورسازي را به دنبال داشت و او با تاكيد بر اينكه معادلات مجهول فراواني در فوتبال و ورزش كشور وجود دارد، گفت: مردم شك نكنند كه سه تيم نخست ليگ برتر فوتبال كشور از قبل مهندسي و انتخاب شده اند.
زنوزي جمعه شب در گفت وگو با يكي از شبكه هاي راديويي، اظهار داشت: سئوال من و هواداران تراكتورسازي اين است كه چرا دو تيم سرخابي تهراني در هفته هاي اخير شكايتي از نحوه قضاوت ها ندارند و تمام مشكلات داوري متوجه تراكتورسازي و البته ساير تيم هاي شهرستاني است؛ چرا بايد در 2 هفته اخير چند پنالتي به نفع تيم هاي تبريزي گرفته نشود تا نفع آن به سود تيم هاي مهندسي شده ليگ برتر برود؟
وي ادامه داد: چرا در بازي ماشين سازي با استقلال پنالتي دقيقه 1 بازي و اخراج مدافع تيم حريف به راحتي ناديده گرفته مي شود، كسي اعتراض نمي كند و صداي فدراسيوني ها هم بلند نمي شود؟ چرا در بازي تراكتورسازي مقابل پيكان پنالتي محرز روز اسماعيلي فرد ناديده گرفته مي شود تا اين تيم به حاشيه برود؟
زنوزي ادامه داد: اگر يك نفر معمولي و نه با ضريب هوشي بالا، بازيهاي هفته هاي اخير و نوع چيدمان ها را تماشا كند به راحتي مهندسي فوتبال كشور را متوجه مي شود و به اين مسئله پي مي برد.
وي به حواشي بازي تراكتورسازي و سپيدرود نيز اشاره كرد و گفت: چرا در بازي مقابل اين تيم در رشت روي زمين چمن مصنوعي گرانول مي ريزند؟ چرا ناظران بازي را از استان محل بازي انتخاب مي كنند و گزارشي در اين زمينه ارايه نمي كنند؟
زنوزي با بيان اينكه يك هفته است از رييس فدراسيون فوتبال وقت ملاقات حضوري خواسته ام و هنوز به اين درخواست پاسخي داده نشده است، اظهار داشت: البته از وزير ورزش و جوانان نيز وقت خواستم، اما هنوز جوابي نگرفتم.
وي با بيان اينكه مسئولان ورزش كشور رنگي بوده و براي منابع دو تيم تهراني فعاليت مي كنند، افزود: ما و البته ساير تيم هاي شهرستاني بايد براي مقام سوم به بعد در ليگ برنامه ريزي كنند، چون تيمهاي اول تا سوم مشخص هستند و 13 تيم ديگر بايد براي يك سهميه باقي مانده ليگ آسيا تلاش كنند و اصلا' شك نكنيد كه اين اتفاق دارد مي افتد.
مالك باشگاه تراكتورسازي با طرح اين سئوال كه چرا به بازيكني كه در اركان فدراسيون فوتبال محكوم شده است، مجوز بازي دادند، گفت: شايد در ساير نقاط جهان شرط بندي جرم نباشد، اما در ايران شرط بندي قمار بوده و جرم محسوب مي شود و كسي كه اين جرم را مرتكب مي شود، بايد به قوه قضاييه معرفي شود؛ وقتي فدراسيون فردي را محروم به اتهام اين جرم محروم كرده ، پس چرا به قوه قضاييه معرفي نكرده است؟
زنوزي ادامه داد: آيا اعتبار و آبروي اين فرد خاطي از تيم تراكتورسازي بيشتر است؟ يا خود من آبرو و اعتبارم از تيم تراكتورسازي بيشتر است؟ چرا اين اتفاقات دارد ميافتد؟
وي با بيان اينكه وزارت ورزش و جوانان متعلق به همه 80 ميليون ايراني است اما براي دو تيم قرمز و آبي تهراني كار مي كند، گفت: ايران كشور گسترده اي است و ما همه ايراني هستيم و مسئولان توجه كنند كه ايران از تهران تا كرج نيست.
زنوزي وجود دو تيم بي طرفدار صنعتي در تهران را شائبه برانگيز خواند و افزود: دو تيم سايپا و پيكان را در تهران نگه داشته اند كه هوادار ندارد، اما دليل اصلي آن مهندسي ساير نتايج است تا نتايج تيم هاي مورد دلخواه شان را در تهران رقم بزنند.
وي اضافه كرد: در بازي سايپا و پرسپوليس در نيم فصل اول يك سري اتفاقاتي افتاد كه شدتش هم زياد بود، اما در بازي ماشين سازي با پديده درگيري هاي كوچك بين 2 بازيكن افتاد؛ براي بازي شهرستاني ها چه احكامي صادر شد و براي اين بازي تيم هاي تهراني چه احكامي داده شد؟
وي خطاب به وزري ورزش و جوانان، گفت: شما وزير 2 يا 3 تيم نيستيد، وزير كل ورزش كشور هستيد و بايد نظارت را بيشتر كنيد؛ چرا فقط به يك يا دو استاديوم مي رسند، چرا به ساير ورزشگاههاي ديگر رسيدگي نمي شود؟ چرا وضعيت ورزشگاه تبريز و راههاي آن و كمبودهاي آن رسيدگي نمي شود؟
زنوزي خطاب به رييس فدراسيون فوتبال نيز گفت: آقاي تاج اگر خسته شديد از فوتبال برويد تا اين فوتبال راحت شود؛ اگر هدف خدمت رساني هم باشد به اندازه كافي خدمت كرديد؛ اكنون با رفتن تان بيشتر از ماندن تان به فوتبال اين كشور خدمت مي كنيد.
وي ادامه داد: اگر يك سري آقايان از فوتبال بروند اين فوتبال اصلاح مي شود؛ من آماده مناظره با رييس فدراسيون فوتبال هستم، اما مي دانم امكان ندارد بيايند و به طور قطع به خاطر كمكاريهاي خودشان نخواهند آمد.
پيش از اين نيز رحيم شهرتي فر، معاون قبلي سياسي و امنيتي استاندار آذربايجان شرقي و فرماندار پيشين تبريز خواستار اتخاذ تدابيري براي حفظ جايگاه تيم تراكتورسازي در ليگ برتر و جلوگيري از وقوع هر گونه اتفاق ناخوشايند شده بود.
اميد كه فوتبال كشورمان با دوري از حاشيه ها بتواند مسير رو به پيشرفتي را در سال هاي آينده طي كند.
3038/518
تبريز-ايرنا- تيم فوتبال تراكتورسازي تبريز، فارغ از حاشيه هاي اخير پيش آمده براي آن، از افتخارات فوتبال كشور است و بايد آن را قدر دانست.