۲۰ فروردین ۱۳۹۸، ۱۳:۰۵
کد خبر: 83270922
T T
۰ نفر
نكوداشت اديب معاصر يزد اواخر فروردين ماه جاري برگزار مي شود

يزد - ايرنا - آيين نكوداشت « علي سلطاني گردفرامرزي » شخصيت فرهيخته، اديب و پژوهشگر معاصر يزد روزهاي 28 و 29 فروردين 98 در مركز استان برگزار مي شود.

به گزارش ايرنا، دبير اجرايي نكوداشت اين پژوهشگر روز سه‌شنبه در نشست خبري با اعلام برنامه‌ها و با اشاره به سخت‌كوشي و مهاجرت‌هاي سلطاني از شاهديه يزد به مركز استان، خاش سيستان و بلوچستان، مشهد و تهران براي تحصيل افزود: برگزاري چنين آئين‌هايي درواقع نكوداشت بزرگان عرصه علم و ادب است.
محسن رفيعي ادامه داد: مراسم افتتاحيه با حضور مسئولان، استادان، دانشجويان و فعالان و علاقه‌مندان حوزه علم، ادب و فرهنگ در دانشگاه يزد برگزار مي شود و كتاب هاي « در سايه سار ادب»، « رواق نامه » و ديوان اشعار» وي رونمايي مي شود .
وي بابيان اينكه مراسم اختتاميه نز عصر همان روز به همت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي در سالن جمعيت هلال‌احمر يزد برگزار مي شود، اضافه كرد: برگزاري نمايشگاه عكس مكان‌هاي تاريخي شاهديه، انتشار ويژه‌نامه نكوداشت، نمايشگاه كتاب و ديدار مردمي از ديگر برنامه‌هاست.
همچنين شهردار شاهديه بابيان اينكه فعاليت‌هاي عمراني و خدمات شهري بيش از ساير اقدامات نمود دارد، تصريح كرد: بايد نگاه جامع و همه‌جانبه اي به شهر داشته باشيم و بر اين اساس در فعاليت‌هاي فرهنگي ازجمله تجليل از شخصيت‌هاي برجسته همكاري‌ها جدي‌تري صورت گيرد.
سيد علي مير نژاد افزود: شاهديه از سه منطقه نصرت‌آباد، ابرندآباد و گرد فرامرز تشكيل‌شده است و از هر يك اين مناطق شخصيت‌هاي برجسته‌اي برخاسته‌اند و در حال خدمتگزاري به مردم هستند.
وي خاطرنشان كرد: در برگزاري هرچه بهتر آيين تجليل از استاد سلطاني گرد فرامرزي، اداره كل فرهنگ و ارشاد، دانشگاه يزد، بنياد فرهنگي و شهرداري شاهديه همكاري دارند و در اين راستا از سال گذشته نشست‌هاي متعددي برگزار شد.
علي مير جليلي رئيس شوراي اسلامي شهر شاهديه نيز توجه به فعاليت‌هاي فرهنگي را يكي از وظايف شوراي شهر عنوان كرد و تجليل از مقام علم، ادب و فرهنگ، ترويج فضايل اخلاقي، ترغيب نسل جوان به تلاش و اميد به آينده و خدمت به مردم را ازجمله اهداف نكوداشت اعلام كرد.
همچنين قاسم مير جليلي رئيس كميسيون فرهنگي شوراي شهر شاهديه با تأكيد بر الگو بودن فضايل اخلاقي و سخت‌كوشي سلطاني براي جوانان اظهار داشت: ابتدا قرار بود آيين نكوداشت ارديبهشت 97 برگزار شود و با توجه به گستردگي آثار و زمان‌بر بودن تجديد چاپ برخي آثار استاد، دبيرخانه نكوداشت مرداد 97 در دانشگاه يزد تشكيل شد.
سيد محمود الهام‌بخش عضو هيات علمي دانشگاه يزد نيز بابيان اينكه دكتر سلطاني نمونه يك اديب و دانشمند خودساخته است، اظهار داشت: اين استاد، علاوه بر علم و ادب در زمينهٔ هاي فرهنگي، هنري و قرآني خدمات و آثار قابل‌توجهي به جامعه ارائه كرده است.
همچنين سيد عليرضا ميرحسيني مديرعامل بنياد فرهنگي شاهديه خاطرنشان كرد: اين بنياد در سال 1377 با اهداي 10 ميليون ريال توسط استاد « اسلامي گرد فرامرزي » راه‌اندازي شد و تاكنون فعاليت‌هايي ازجمله تجليل از دانش آموزان برتر مدارس و حمايت از دانش آموزان و دانشجويان كم‌بضاعت انجام داده است.
سلطاني گرد فرامرزي متولد ۱۳۱۸ در يزد است و آثار متعددي ازجمله تصحيح رباب نامه سلطان ولد، تصحيح فرس نامه، راز سوگندهاي قرآن و جلوه‌هايي از اعجاز قرآن (2 كتاب در زمينهٔ قرآن پژوهي)، از كلمه تا كلام (دستور زبان فارسي) و سيمرغ در فضاي فرهنگ ايران(اسطوره شناسي ايراني) از او منتشر شده است.
رمزهايي از اساطير ايران (شاهنامه پژوهي، اسطوره شناسي ايراني)، نگارش و دستور زبان فارسي (كتاب درسي آموزش و پرورش)، عشق، عرفان، مستي و طنز حافظ (مشترك با ذبيح الله عزت يزدي)، دُر دري (كتاب فارسي عمومي انتشارات سمت) و كتاب هاي متعدد كمك آموزشي، كنكور و مقالات گوناگوني در حوزه دستور، نگارش و نقد و بررسي كتاب هاي درسي آموزش و پرورش از ديگر آثار اين اديب و پژوهشگر معاصر است.
7532/ 2047/