حدود 10 درصد كودكان پيش دبستاني، بيش فعال هستند

تهران- ايرنا- يك متخصص مغز و اعصاب گفت: حدود هشت تا 10 درصد كودكان ايراني در سنين پيش دبستاني به بيش فعالي مبتلا هستند.

ميثم نجف زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ايرنا افزود: مطالعات نشان داده است كه احتمال ابتلا به بيش فعالي در پسران سه برابر بيشتر از دختران است.
وي، ژنتيك و سابقه اختلالات ذهني، مواجهه با سموم محيطي مانند سرب، مواد سمي به خصوص در رنگ هاي نقاشي يا فلزات درون لوله كشي ها، مصرف الكل و دارو توسط مادر و نيز سيگار كشيدن مادر در بارداري، مواجهه مادر با سموم محيطي و تولد زودرس و كم وزني نوزاد هنگام تولد را از مواردي بيان كرد كه كودكان را مستعد ابتلا به بيش فعالي مي كند.
نجف زاده، با بيان اينكه عوامل تغذيه اي نقش بسيار مهمي در ابتلاي كودكان به اين اختلال شايع رفتاري دارد، اظهار داشت: مغز انسان حدود 6 درصد چربي دارد كه اسيدهاي چرب امگا 3 سهم بيشتري را به خود اختصاص داده و يكي از نقش هاي مهم اسيدهاي چرب ضروري، برقراري ارتباط و انتقال بين سلول هاي مغز است.
نجف زاده ادامه داد: اسيد چرب امگا 3 كه براي رشد و عملكرد مغز ضروري بوده ممكن است رفتار، حافظه و كمبودهاي رفتاري و شخصيتي را بهبود بخشد.
اين پزشك اضافه كرد: كودكان مبتلا به بيش فعالي داراي سطح پايين تري از اسيدهاي چرب ضروري هستند كه در نتيجه مشكلاتي در يادگيري، رفتار، خواب و عملكرد ايمني آنان ايجاد مي كند.
نجف زاده، بهترين منبع اسيدهاي چرب امگا 3 را در ماهي هاي آزاد مثل سالمون، ساردين و ميگو دانست و آجيل ها، لوبياي سويا، روغن بادام زميني و روغن زيتون را از ديگر منابع حاوي اين منبع غذايي عنوان كرد.
وي با بيان اينكه كمبود «روي» نيز ارتباط مستقيمي در بروز بيش فعالي كودكان دارد، گفت: كمبود روي در كودكان مشكلاتي از قبيل خشونت، كج خلقي، گريه هاي زياد، بيزاري و نفرت و ناتواني در تمركز را ايجاد مي كند و با مصرف‌ شير و محصولات لبني، پنير، غلات كامل، لوبيا هاي خشك، مغزها و محصولات سويا مي توان اين كمبود را برطرف كرد.
نجف زاده به كمبود كلسيم اشاره كرد و افزود: اين كمبود ممكن است بيش فعالي را به وجود آورد، با تنظيم يك برنامه غذايي مناسب حاوي كلسيم نظير شير، پنير، نان، ماست، سبزيجات برگ سبز مانند كلم، برگ هاي سبز شلغم، يا مكمل هاي كلسيم، مي توان اين كمبود را برطرف كرد.
وي تصريح كرد: آلرژي هاي غذايي نيز مانند شكر، شكلات،‌ طعم دهنده ها و افزودني ها نيز مي توانند باعث بيش فعالي شوند و امروزه اين مواد به راحتي در دسترس كودكان قرار مي گيرد.
اين متخصص مغز و اعصاب تصريح كرد: تشخيص زودهنگام مي تواند درمان بيش فعالي را جلو بيندازد و بهتر است والدين، علائم و نشانه هاي بيش فعالي را بشناسند.
نجف زاده خاطرنشان كرد: هر كودكي كه تحرك و جنب و جوش بالايي داشته باشد، يك كودك بيش فعال نيست و كودكان بيش فعال، قابليت ها و استعدادهاي قوي و قابل پرورشي دارند كه با اهميت دادن به آنها مي توان آينده اي روشن را براي اين كودكان ترسيم كرد.
اجتمام *9022*1834

سرخط اخبار جامعه