به گزارش ايرنا، سومين همايش بينالمللي و بيست و يكمين همايش ملي بهداشت محيط كه از روز سه شنبه باحضور اساتيد برجسته بينالمللي و صاحب نظران ملي در زنجان آغاز بكار كرده بود، عصر امروز/ پنجشنبه/با صدور بيانيهاي درخصوص اولويت بهداشت محيط و حفاظت از محيط زيست كشور به كار خود پايان داد.
دبير علمي اين همايش بين المللي در اين مراسم گفت: دانشگاه علوم پزشكي استان زنجان براي اولين بار ميزبان چنين همايش مهم علمي در سطح كشور بود و از حدود سه سال پيش اين رخداد علمي به همايش بين المللي در كشور تبديل شده است.
دكتر محمد رضا مهراسبي افزود: در اين همايش مباحث مختلفي در ارتباط با آلاينده در قالب كارگاههاي مختلف با حضور ميهمانان خارجي و صاحب نظران ملي برگزار شد و در واقع هدف از برگزاري اين رويداد؛ بين المللي سازي و حضور انديشمندان و افراد تاثير گذار در جهان از اقدامات و پيشرفت هاي انجام گرفته حوزه علم بود.
وي اظهار داشت: در اين همايش نشست هاي علمي، كارگاه هاي مختلفي برگزار و در مجموع 538 مقاله به دبيرخانه ارسال شده بود كه از اين تعداد 335 مقاله مورد پذيرش قرار گرفت.
اين همايش با صدور بيانيه اي به كار خود پايان داد كه در بندهايي از رئيس جمهوري، وزير بهداشت، درمان و اموزش پزشكي درخواست شده كه همواره به اولويت بهداشت محيط و حفاظت از محيط زيست كشور تاكيد شود و با توجه به محدوديتهاي ايجادشده در اثر تغييرات نرخ ارز، تامين نيازمنديهاي پژوهش و همچنين توسعه همكاريهاي بينالمللي را براي دستيابي به اهداف بهداشت محيط در صدر اولويتهاي خود قرار دهند.
تدوين راهبردهاي جامع مديريت پسماند، با تاكيد بر روشهاي كاهش پسماند در مبدا توليد و استفاده از روشهاي صحيح توليد كمپوست براي بخش اصلي پسماندهاي شهري، محدودكردن توسعه كارخانجات زبالهسوز و منحصرنمودن آن به پسماندهاي غيرقابل استفاده، بررسي جنبههاي بهداشتي، اقتصادي در زمينه فناوريهاي هاضمهاي غيرهوازي و ديگر موارد مشابه، رعايت اولويتها در مديريت پسماند و تشويق و تقدير موسسات و مراكز تحقيقاتي و كارشناسان دستاندركار اين رشته از ديگر بندهاي پاياني همايش بود.
همچنين در اين بيانيه اولويت قرارگرفتن برنامههاي اساسي بهداشت محيط شامل پايش و كنترل آلايندههاي محيط و توجه به بهداشت و امنيت غذايي ، موضوع مهم اقليم ، بحران آب و كاهش گسترده كميت منابع آب تاكيد شده است.
شركت كنندكان و صاحب نظران بر انجام مطالعات پيوست سلامت طرحهاي توسعه بر اساس الزامات شوراي توسعه سلامت وتوسعه و ارتقاي جايگاه صنفي رشته مهندسي بهداشت محيط و ضرورت بهرهگيري از خدمات مشاوره و اجرا توسط متخصصين بهداشت محيط در صنايع و سازمانها، توجه ويژه به كارآفريني دانش آموختگان رشته مهندسي بهداشت محيط و تلاش و جديت بيشتر جهت پرداخت حق فني كارشناسان بهداشت محيط نيز اهتمام داشتند.
در اين همايش نماينده سازمان بهداشت جهاني در ايران نيز به مدت 2 روزحضور داشت.
9646/8068
زنجان - ايرنا - سومين همايش بين المللي و بيست و يكمين همايش ملي بهداشت محيط با صدور بيانيهاي درخصوص اولويت بهداشت محيط و حفاظت از محيط زيست كشور در زنجان به كار خود پايان داد.