به گزارش روز چهارشنبه ايرنا به نقل از خبرگزاري 'آناتولي'، چاووش اوغلو خاطرنشان كرد كه در گفت و گو با «شاه محمود قريشي» همتاي پاكستاني خود در جريان آخرين تحولات ميان دهلي نو و اسلام آباد قرار گرفته است.
وي همچنين دو طرف را از هر اقدامي كه موجب تشديد بحران موجود مي شود برحذر داشت.
وزير خارجه تركيه ريشه مشكلات ميان پاكستان و هند را اختلاف بر سر منطقه 'كشمير' دانست و بر ضرورت حل اين مشكل در نزديك ترين زمان ممكن و بر اساس قوانين بين الملل و قطعنامه هاي سازمان ملل تاكيد كرد.
چاووش اوغلو با بيان اينكه تنش ميان دهلي نو و اسلام آباد روند صلح در افغانستان را هم تحت تاثير قرار مي دهد، از تمايل آنكارا براي كمك به حل بحران ميان هند و پاكستان خبر داد.
وي همچنين از تلاش هاي پاكستان براي حل بحران تروريسم در افغانستان قدرداني كرد.
به گزارش ايرنا، حمله انتحاري 14 فوريه (25 بهمن) گروه تروريستي موسوم به 'جيش محمد' به نيروهاي هندي در پولواماي كشمير و كشته شدن دستكم 41 تن از آنها به تنشي دنباله دار تبديل شد.
جنگنده هاي هندي سه شنبه به مواضع اين گروه تروريستي مستقر در پاكستان حمله كردند و گفته مي شود، 200 تا 300 تن از آنها را كشتند.
در حالي كه پاكستان امروز از سرنگون كردن دو جنگنده هندي در آسمان خود خبر داد، هند اظهارات اسلام آباد را بي مورد خواند و گفت، خطاي خلبان موجب سقوط اين جنگنده ها شد. هند نيز امروز از سرنگوني يك جنگنده پاكستاني خبر داد.
در پي تشديد تنش بين اسلام آباد و دهلي نو، 'عمران خان'، نخست وزير پاكستان، امروز (چهارشنبه) خطاب به طرف هندي گفت: بياييد مجرايي براي مذاكره باز كنيم.
نارندرا مودي، نخست وزير هند، امروز با مقامات عاليرتبه اين كشور، از جمله مشاور امنيت ملي، وزراي دفاع و خارجه و نيز مقامات اطلاعاتي كشور ديدار و درباره تحولات اخير بين هند و پاكستان با آنها گفت وگو كرد.
استقلال پاكستان و جدايي از هند در سال 1947 ميلادي، وقوع چندين جنگ ميان دو كشور، رقابت در آزمايش هاي اتمي و پرتاب موشك هاي بالستيك با قابليت حمل كلاهك هسته اي، بازداشت صيادان در آبهاي آزاد، موضوع برداشت از حوزه هاي آبي مشترك، مشكلات اخذ رواديد تجاري، اقدامات تروريستي در دو كشور را مي توان از دلايل عمده سردي روابط سياسي و اقتصادي ميان اين دو كشور همسايه در منطقه جنوب آسيا عنوان كرد.
خاورم*9469*1211
تهران - ايرنا - «مولود چاووش اوغلو» وزير خارجه تركيه نسبت به تنش روابط ميان هند و پاكستان ابراز نگراني كرده و با اعلام آمادگي آنكارا براي كمك به حل بحران پيش آمده ميان دو كشور، دهلي نو و اسلام آباد را به خويشتن داري دعوت كرد.