سرطان روده بزرگ شايع ترين سرطان دستگاه گوارش است

تبريز- ايرنا- فوق تخصص بيماري هاي گوارش، كبد و آندوسكوپي گفت: سرطان روده بزرگ شايع ترين سرطان دستگاه گوارش است كه عوامل مختلف ژنتيكي، محيطي و تغذيه اي در بروز آن موثرند.

دكتر رزيتا عليزاده شالچي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: اين سرطان در مراحل اوليه بدون علامت است، اما امكان دارد با علائمي مانند كم خوني، خونريزي از روده، درد شكم، تغيير وضعيت اجابت مزاج و يا انسداد روده بروز پيدا كند.
وي اضافه كرد: شيوع اين بيماري در افرادي كه سابقه پوليپ روده، بيماري التهابي روده، راديوتراپي شكم، آكرومگالي و پيوند كليه داشته باشند، بيشتر ديده مي شود.
دكتر عليزاده شالچي با اشاره به اينكه اين بيماري در افراد مسن و در نژادهاي خاص نيز بيشتر است، ادامه داد: چاقي، ديابت، مصرف زياد گوشت قرمز، كمبود ويتامين ها از جمله ويتامين «د»، مصرف سيگار و الكل از جمله عوامل خطرساز براي اين بيماري محسوب مي شوند.
وي گفت: براي تشخيص اين بيماري انجام آزمايشات اوليه، كولونوسكوپي و برخي روش هاي تصويربرداري راديولوژيك مفيد مي باشد.
فوق تخصص بيماريهاي گوارش، كبد و آندوسكوپي اظهار داشت: امروزه در اكثر كشورهاي جهان، بيماريابي با كولونوسكوپي در افراد سالم 50 ساله انجام مي گيرد و منجر به تشخيص زودرس اين نوع تومور و افزايش طول عمر مبتلايان مي شود، اما در افرادي كه سابقه خانوادگي اين نوع سرطان و يا برخي علائم روده اي داشته باشند كولونوسكوپي بايد زودتر انجام شود.
وي ادامه داد: از عوامل زمينه ساز مهم اين بيماري مي توان به پوليپ هاي كولون اشاره كرد كه برخي از آنها ممكن است طي چند سال به تومورسرطاني تبديل شودند و به همين دليل لازم است به موقع برداشته شوند.
دكتر عليزاده شالچي گفت: جراحي، شيمي درماني، راديوتراپي و يا تركيبي از آنها از جمله روش هاي درماني رايج سرطان روده بزرگ هستند كه بسته به محل و پيشرفت تومور مورد استفاده قرار مي گيرند.
وي خاطرنشان كرد: ورزش، مصرف سبزيجات و ميوه جات، ويتامين ها، انجام چكاپ سالانه و انجام كولونوسكوپي به موقع مي توانند مرگ و مير ناشي از اين بيماري را تا حدود قابل توجهي كاهش دهند.
6120/518