به گزارش روز سهشنبه ايرنا از روابط عمومي گالري مسنگار، اين گالري كه با رويكرد معرفي گونههاي مختلف هنرهاي صناعي ايران فعاليت ميكند، اين بار نمايشگاهي از آثار ثريا محمدي را تدارك ديده كه روز جمعه 21 دي ساعت 16 افتتاح ميشود و طي چهار روز ميزبان علاقهمندان خواهد بود.
محمدي درباره اين نمايشگاه گفت: در طول تاريخ، تزيين چه به صورت زيور براي زن و مرد و چه به شكل لوازم كاربردي روزمره همواره جايگاه ويژهاي داشته و يكي از نخستين دلايل پيدايش هنر تمايل ذاتي انسان به زيباتر كردن خود و زندگي اطرافش بوده است.
وي افزود: در خصوص هنر دوران باستان و پس از آن تحقيقات بسياري صورت گرفته اما دوران قبل از آن خصوصاً هزاره اول قبل از ميلاد، دوره تاريك و مهجور تاريخ كشورمان است.
محمدي اظهار داشت: اين موضوع دليلي شد تا پس از سالها تحقيق نظري در مقطع دكتري، نتايج آن در قالب كتابي مجزا در مورد اقوامي كه در اين بازه زماني وارد ايران شده و سكني گزيده و آثار قلمزني، جواهرسازي و فلزكاري قابل توجهي بر جاي گذاشتند، ارائه شود.
اين هنرمند قلمزن گفت: سكاها كه آريايي نژاد بوده و اقوام لرستان با مفرغهاي بينظيرشان دو قومي بودند كه مورد بررسي دقيق قرار گرفته و نهايتاً مشخص شد كه اين اقوام با سبك جانوري و انتزاعي شگفتانگيزشان علاوه بر تأثير و تأثر بر يكديگر، پايهگذار هنر شكوهمند هخامنشي و ادوار بعدي نيز بودهاند.
وي افزود: امروزه قلمزني در كشورمان به عنوان يكي از اصليترين شاخههاي صنايعدستي جايگاه ويژهاي دارد و در شهرهاي مختلف با سبك و سياقي اندك متفاوت از هم در حال انجام است.
محمدي خاطرنشان كرد: پس از سالها تلاش براي شناخت اين حوزه، اكنون لزوم نوآوري و ايجاد تحول خصوصاً در مورد طراحي در قلمزني و برجستهكاري براي تداوم اين هنر اصيل ضروري است و ساليان طولاني است كه قلمزنان همان طرحها و الگوهاي تكراري خود را اجرا ميكنند و در اغلب موارد، هنرجويان هر استاد نمونهاي تازهكار از سبك استاد خود ميشوند.
اين هنرمند قلمزن گفت: اجراي ايدهها و طرحهايي متفاوت با آنچه تاكنون به عنوان قلمزني ديدهايم ميتواند نجاتبخش هنر فلزكاري باشد كه با توجه به اين پيشينه غني خيلي دور از تحقق نيست.
وي افزود: پس از سالها تحقيق نظري در رابطه با هنر اين اقوام و سبك طراحي و ساخت آثار پيچيدهشان تصميم به تفحص در مورد چگونگي ساخت نفايسي به اين ارزش گرفته و اين امر مدتها به طول انجاميد و در نهايت اين تلاش و كوشش به كشف و شناخت روش ساخت و نيز بازنمايي برخي از آنها و در ادامه، ساخت آثاري با الهام گرفتن از سبك منحصر به فرد اين هنرمندان سبك جانوري منجر شد.
محمدي توضيح داد: تمامي اين آثار بر روي ورق مس و با تكنيك برجستهسازي «جُنده كاري» ساخته شدهاند كه براي هر نمونه نياز به چند بار قيرگيري از رو و سپس پشت ورق بوده و فرمدهي اشكال با كمك قلمها و چكشهاي فلزي، چوبي و لاستيكي در ابعاد و اشكال مختلف صورت گرفته است.
وي ابراز اميدواري كرد: اين دوره از تاريخ سرزمينمان كه با وجود جذابيتهاي فراوانش نسبت به دورههاي تاريخي ديگر، كمي ناشناخته و خاموش مانده، مورد توجه پژوهشگران در حوزههاي مختلف قرار گيرد و براي آيندگان تصويري روشن و شفاف بر جاي گذارد.
گالري مسنگار در خيابان ملاصدرا، خيابان شيراز شمالي، كوچه حكيم اعظم، مجتمع پارك پرنس، واحد تجاري شماره پنج واقع شده است.
تهرام/7245//1348** 1055

تهران- ايرنا- نمايشگاه دستسازههاي فلزي «جاني دوباره» با الهام از نقوش اساطيري اقوام آريايي ساكن ايران زمين در هزاره نخست قبل از ميلاد در گالري مسنگار برپا ميشود.