۲۵ آذر ۱۳۹۷، ۱۹:۱۷
کد خبر: 83136778
T T
۰ نفر
نظام ارجاع الكترونيك در 2 شهر كردستان اجرا مي شود

سنندج - ايرنا - معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كردستان گفت: با برنامه ريزي هاي انجام شده و فراهم كردن زيرساخت هاي لازم قرار است تا پايان امسال نظام ارجاع الكترونيك حوزه سلامت در 2 شهر اين استان اجرا شود.

فرزام بيدارپور روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: اجراي نظام ارجاع الكترونيك حوزه سلامت كشور از 6 سال پيش به صورت پايلوت در استان هاي فارس و مازندران و از يكسال پيش در استان گلستان آغاز شده است.
وي با بيان اينكه پيش نياز اجراي اين نظام، فراهم شدن زيرساخت هاي الكترونيكي است، افزود: در اين زمينه زيرساخت هاي اوليه در سروآباد و بيجار فراهم شده و در صورت تامين اعتبار تا پايان امسال در اين 2 شهر اجرا خواهد شد.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كردستان تاكيد كرد: اجراي نظام ارجاع در اين دو شهرستان به صورت پايلوت خواهد بود ولي تلاش مي شود نواقص طرح را پيدا و كم كم آن را به تمام شهرستان ها لينك دهيم.
وي با اشاره به اينكه فراهم كردن زيرساخت هاي الكترونيكي و اجراي اين طرح بصورت همزمان در تمام شهرستان ها امكان پذير نيست، يادآور شد: نظام ارجاع يك برنامه منسجم، جامع و كامل است و اجراي كامل آن حتي در برخي كشورهاي پيشرفته نيز حداقل 15 سال طول كشيده است.
بيدارپور اضافه كرد: زمينه سازي براي اجراي اين طرح از چند سال پيش با اجراي طرح پزشك خانواده، مراقبت هايي كه در شهر مي شود و جذب روانشناس و كارشناس تغذيه در استان آغاز و اطلاعات لازم جمع آوري شده اما تمام اطلاعات بايد با هم لينك شود.
وي با بيان اينكه نظام ارجاع به سيستم نرم افزاري بسيار قوي نياز دارد، گفت: اجراي اين طرح راهي است كه تمام دنيا آن را انتخاب كرده اند و در حال حاضر از مهمترين برنامه هاي وزارت بهداشت است.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كردستان يادآور شد: با اجراي نظام ارجاع، امكان شناسايي مشكلات موجود در فرايندهاي خدمت‌ رساني در حوزه سلامت، ثبت بيماري و شناسايي سيماي بيماري و سلامت در جامعه فراهم خواهد شد.
نظام ارجاع و پزشك خانواده برنامه اي است كه اجراي آن در روستاها از سال 84 شروع شده اما هنوز در شهرهاي كشور بطور كامل اجرا نشده است.
7348/9102