به گزارش ايرنا زواره آزاد پور روز يكشنبه در جلسه شوراي جهاد كشاورزي كهگيلويه در دهدشت با موضوع مبارزه با آفات اظهار داشت: اين بيماري ابتدا در باغهاي مركبات هرمزگان مشاهده شد و سپس در بخشي از باغهاي استان فارس و از اين استان وارد مناطق گرمسيري شد.
وي بيان كرد: اين بيماري خطرناك در باغ هاي شهرستانهاي گرمسيري باشت و كهگيلويه مشاهده شده است.
آزادپور تصريح كرد: اين بيماري ابتدا از ساقه شروع شده و سپس به برگ و در نهايت به ميوه سرايت مي كند و راهكار مقابله با آن در مرحله پيشرفته تنها با ريشه كن كردن درخت و سوزاندن و تعويض خاك و آيش چند ساله است.
وي گفت: اين بيماري در مركبات منطقه سريع شناسايي شده است و با قطع ساقه هاي آلوده و سوزاندن آنها اميدواريم بتوانيم از سرايت و همه گيري آن در منطقه جلوگيري كنيم.
آزاد پور بيان كرد: اين بيماري با تندباد و باران، ادوات هرس، سم پاشي، تراكتور، دست كارگر و وسايل برداشت، آفات برگ خوار از جمله مينوز و پروانه برگ خوار مركبات به سهولت انتشار و گسترش مي يابد.
وي با اشاره به اينكه خسارات اين بيماري به باغ هاي استان تاكنون چشمگير نبوده تصريح كرد: با دخالت سازمان و توزيع سموم و برگزاري كارگاه هاي آموزشي مناسب خسارت به حداقل رسيده است.
فرماندار كهگيلويه نيز گفت: براي مقابله عملي و جدي با اين بيماري تشكيل يك كارشناس و جلوگيري از فروش درختان آلوده از سوي افراد دوره گرد ضروري است.
جعفر نيكبخت تصريح كرد: بايد با همكاري نيروي انتظامي و دادستاني بر اساس قانون درختان آلوده شناسايي و نسبت به كنترل بيماري اقدامات قانوني انجام شود.
وي راه اندازي پست هاي قرنطينه در مبادي ورودي و خروجي شهر براي جلوگيري از ورود درختان آلوده را ضروري دانست.
رئيس جهاد كشاورزي كهگيلويه از اجراي پروژههاي تحقيقاتي در زمينه كنترل بيولوژيك شانكر مركبات خبر داد و گفت: كنترل اين بيماري از سوي كارشناسان در دست بررسي است.
سيد عمران تقوي جلوگيري از ورود درختان آلوده را به شهرستان ضروري دانست و افزود:باكتري عامل بيماري تمام اندام هاي جوان اعم از برگ، شاخه و ميوه ها را مورد حمله قرار مي دهد.
وي گفت: علائم در ابتدا به صورت نقاط سوزني شكل نكروزه و برجسته در سطح بافت ظاهر مي شوند و تدريجا بزرگ شده و در ارقام حساس سطح توسعه آن از 2 تا 10 ميليمتر مي باشد.
تقوي اضافه كرد: قطر و ظاهر لكه ها بر حسب سن برگ، زمان آلودگي و نوع ميزبان متفاوت است.
عامل بيماري شانكر، Xanthomonas citri pv. axonopodis است كه يك باكتري گرم منفي بوده و روي محيط هاي كشت غذايي توليد كلني هاي زرد رنگ مي كند.
درجه حرارت بهينه براي رشد 28 تا 32 درجه سانتي گراد است.عامل بيماري در حاشيه زخمهاي ايجاد شده بر روي برگ ، ميوه و سرشاخه تا زمان رويش آنها زنده مي ماند در حالي كه در خاك فقط چند روز مي تواند زنده بماند.
حدود پنج هزار هكتار باغ نارنگي، پرتقال و ليموشيرين در اين استان وجود دارد كه از اين ميزان 2 هزار و 400 هكتار پرتقال،يكهزار و 70 هكتار نارنگي و 370 هكتار باغستان ليموترش بارور است.
پنج هزار و 497 هكتار،سه هزار و 177 هكتار ليموترش، هشت هزار و 465 هكتار گردو، چهار هزار و 486 هكتار انگور، يكهزار و 370 هكتار ميوههاي هسته دار، 847 هكتار بادام و 567 هكتار انار سطح زير كشت باغستانهاي بارور اين استان است.
امسال 27 هزار تن ليموترش از باغستانهاي كهگيلويه و بويراحمد برداشت شد.
بيش از 43 هزار و 402 هكتار باغ در اين استان وجود دارد.
كهگيلويه و بويراحمد 270 هزار هكتار زمين كشاورزي دارد كه 80 هزار هكتار آن آبي است.
اين استان با يك درصد از مساحت خاك ايران هشت درصد منابع آبي كشور را در اختيار دارد.
كهگيلويه و بويراحمد با مساحتي حدود 16 هزار و 249 كيلومترمربع، سرزميني مرتفع و كوهستاني با اقليم سردسيري و گرمسيري در جنوب غربي ايران قرار دارد.
7531/6110
بيماري شانكر باكتريايي، مركبات كهگيلويه و بويراحمد را تهديد مي كند
۲۵ آذر ۱۳۹۷، ۱۳:۱۸
کد خبر:
83136244
ياسوج - ايرنا- مدير امور باغباني سازمان جهاد كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد گفت: علائم بيماري خطرناك شانكر باكتريايي تاكنون در 500 هكتار از باغ هاي مركبات استان مشاهده شده است.