۲۵ آذر ۱۳۹۷، ۱۱:۳۹
کد خبر: 83136054
T T
۰ نفر
پرنده نادر «بوچانگاه» در منطقه حفاظت شده خائيز مشاهده شد

ياسوج - ايرنا - رئيس اداره حفاظت محيط زيست كهگيلويه گفت: براي نخستين بار پرنده «بوچانگا خاكستري» در منطقه حفاظت شده خائيز در شهرستان كهگيلويه مشاهده شد و محيط بانان موفق به ثبت حضور آن شدند.

به گزارش ايرنا،«بوچانگا خاكستري» پرنده اي كمياب بوده كه پيش از اين تنها در استان هرمزگان مشاهده شده است.
روح الله عزيزي روز يكشنبه در گفت و گو ي اختصاصي با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: هفته گذشته حضور پرنده اي كمياب توجه محيط بانان و مسئول منطقه حفاظت شده خائيز را به خود جلب كرد.
وي بيان كرد: محيط بان منطقه حفاظت شده خائيز موفق شد از اين پرنده نادر تصاويري را ثبت كند.
عزيزي تصريح كرد: پس از ثبت تصاوير و تحقيق در خصوص اين گونه پرنده مشخص شد اين پرنده «بوچانگاه» نام دارد كه تاكنون در جنوب شرق كشور و در استان هرمزگان به تعداد بسيار كم ثبت شده است.
وي افزود: كار ثبت مشخصات اين پرنده از سال 92 شمسي به بعد با همكاري تحقيقاتي يك تيم داخلي و خارجي پرنده شناس انجام و به ليست پرندگان ايراني اضافه شد.
عزيزي تصريح كرد: مشاهده اين پرنده پس از مشاهده «عقاب دو برادر» و «جغد ماهيخوار» در كنار پلنگ و ساير گونه هاي جانوري در منطقه حفاظت شده خائيز نشان از تنوع و غناي زيستي بالاي اين منطقه اهميت و ارزش حفاظتي آن نيز دارد.
منطقه حفاظت شده خاييز با مساحتي افزون بر 33 هزار و 385 هكتار در شهرستان كهگيلويه قرار دارد.
پوشش گياهي منطقه بلوط (گونه غالب) بنه، كلخنگ، بادام وحشي، ارژن، خوشك، گون، گياهان دارويي و گونه‌هايي از خانواده گندميان است و گونه‌هاي جانوري شامل: كل و بز، گرگ، كفتار، شغال، روباه، تشي، كاراكال، پلنگ و پرندگاني از جمله كبك، تيهو، بحري و دليجه است.
عبور رودخانه مارون از اين منطقه، وجود غارها، چشمه سارهاي فراوان، پوشش گياهي، جانوري متنوع وچشم اندازهاي طبيعي جلوه زيبايي به اين منطقه بكر بخشيده است.
اين منطقه تپه ماهوري، كوهستاني و صخره‌اي با برخورداري از ريزش‌هاي جوي بين 250 تا 670 ميلي متر در سال و ارتفاع مطلوب از سطح دريا زمينه توليد مثل بسياري از گونه‌هاي نادر حيات وحش را فراهم كرده است.
شاخص‌ترين گونه جانوري اين منطقه حفاظت شده خاييز كل و بز است كه اين منطقه را از مطلوب‌ترين زيستگاه‌هاي كل و بز كشور قرار داده است.
منطقه حفاظت شده خاييز در فاصله 15 كيلومتري از جنوب به بهبهان، ازشرق به پل پادوك در خيرآباد گچساران و از غرب به سد مارون وصل مي‌شود.
اين منطقه داراي طبيعت گرمسيري بوده و از مهم‌ترين زيستگاه‌هاي حيات وحش كهگيلويه و بويراحمد محسوب مي‌شود.
7531/1662