دكتر عليرضا زراعتچي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: هم اكنون طب اورژانس در 2 بيمارستان ولي عصر (عج) و مركز آموزشي درماني تخصصي فوق تخصصي زنجان از اساتيد دانشگاهي هستند كه دستيار تخصصي را تربيت مي كنند.
وي در ارتباط با نبود پزشك و يا متخصص طب اورژانس بيمارستان ولي عصر (عج) شهر زنجان اظهار داشت: هم اكنون طب اورژانس در بيمارستان ياد شده كه دستيار تخصصي تربيت مي كنند، بصورت 24 ساعته خدمات مورد نياز بيماران را ارائه مي كنند.
زراعتچي خاطرنشان كرد: بنابر اين متخصص طب اورژانس ساير رشته هاي تخصصي به همراه دستياران خود بر بالين بيماران حضور يافته و خدمات تخصصي در رشته هاي خاص ارائه مي كنند .
اين مسئول ادامه داد: بر اين اساس در شهرستان ها نيز با توجه به وجود رشته هاي تخصصي به شكل متخصص مقيم و يا ماندگار پس از بررسي وضعيت بيمار خدمات تخصصي را ارائه مي كنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني زنجان ادامه داد: با توجه به حساست نوع خدمات در اورژانس اين بيمارستان، كادر پرستاري مجربي با پنج سال سابقه كاري نيز بكار گيري شده و اين مهم در راستاي ارائه خدمات مطلوب تر انجام گرفته است.
وي بيان كرد: دانشگاه علوم پزشكي زنجان هم تا حد امكان تلاش داشته اين موضوع مهم در اورژانس هاي بيمارستاتي لحاظ و رعايت شود.
زراعتچي افزود: بيماراني كه به بخش اورژانس مراجعه مي كنند بر اساس ديدگاههاي علمي و روز دنيا در رشته طب اورژانس به چندين دسته تقسيم مي شوند كه تعدادي از آنها بر اساس حدت بيماري و تعداد خدمات ارائه شده در اولويت رسيدگي قرار مي گيرند.
وي اضافه كرد: بنابراين سياست كلي وزارت بهداشت، درمان و دانشگاه علوم پزشكي و به طبع آن دانشگاه علوم پزشكي زنجان در عين رسيدگي به تمامي بيماران مراجعه كننده به اورژانس بر اين مبنا قرار مي گيرد كه بيماران و همراهان آنها در كنار همكاري لازم با پزشكان و كادر پزشكي اجازه رسيدگي به بيماران را به بهترين نحو ممكن در زمان مناسب به اين گروهها ارائه كنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني استان زنجان ادامه داد:دانشگاه علوم پزشكي زنجان علاوه بر پزشكان متخصص، براي رفاه حال مردم در تمامي 24 ساعت شبانه روز پزشكان عمومي را نيز در درمانگاههاي اورژانس بيمارستان ها مستقر كرده كه اين گروه نيز مشغول ارائه خدمات هستند.
وي يادآوري كرد:سطح بندي رسيدگي به بيماران بر اساس علم ترپاژ، در ورودي تمامي بيمارستانها و توسط پرستاران بسيار باسابقه ارائه مي شود.
به گفته زراعتچي، بيماران و مراجعه كنندگان در صورت وجود هر گونه شكايت از نحوه ارائه خدمات درماني در بيمارستان ها، مراكز رسيدگي به شكايات و دفاتر پرستاري و نيز در سطح معاونت درمان ، مديريت نظارت پاسخگوي همشهريان هستند.
وي اضافه كرد: بر آورردها نشان مي دهد بيشترين پيك مراجعه به مركز آموزشي درماني تخصصي و آيت الله موسوي شهر زنجان در 6ماهه اول امسال و بالاترين مراجعه نيز در 6 ماهه دوم به دليل وجود بيماري هاي داخلي مربوط به بيمارستان ولي عصر(عج) شهر زنجان است.
زراعتچي خاطر نشان كرد: در همه اورژانس هاي بيمارستاني دنيا رشته هاي تخصصي طب اورژانس خدمات رساني مي كنند و در اين استان با تلاش و اقدامات انجام گرفته و تعاملات انجام گرفته با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اعضاي هيات علمي در اين بخش، دستياران تخصصي و ديگر متخصصان جذب شده اند.
به گفته اين مسئول، مجموع تخت هاي بيمارستاني استان اعم از (تامين اجتماعي، دانشگاهي، بخش خصوصي و ارتش) يكهزار و 700 تخت است كه از اين تعداد يكهزار و 400 تخت به مراكز بيمارستاني دانشگاه علوم پزشكي زنجان اختصاص دارد.
9646/8068
زنجان - ايرنا - معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي وخدمات بهداشتي و درماني زنجان گفت: با اقدامات انجام گرفته؛ متخصصان طب اورژانس در پنج بيمارستان ولي عصر (عج)، آيت الله موسوي زنجان، الغدير و امدادي ابهر و امير المومنين (ع) خدابنده مستقر شده است.