به گزارش ایرنا، نرگس رستمی گوران روز شنبه در كارگروه سلامت و امنیت غذایی خراسان جنوبی، افزود: استان هایی همچون كرمان پژوهش های خوبی در این زمینه دارند كه می شود از این ظرفیت ها استفاده كرد.
وی ادامه داد: با اینكه گزارشات واصله از وجود 14 بیمار ابتلا به ویروس ایدز در خراسان جنوبی خبر می دهند اما به طور حتم آمار خیلی بیشتر از این ها است.
رستمی گوران با بیان اینكه مدیریت افراد شناسایی شده راحت تر از بیماران غیر قابل شناسایی است، گفت: در علوم پزشكی بر اساس این فرضیه باید تمامی اصول رعایت شود تا جامعه با مشكل مواجه نشود.
وی یادآور شد: دستگاه ها باید موقعیتی را فراهم كنند تا بیماران ایدز همانند سایر شهروندان از خدمات بهره مند شوند و این مهم با برگزاری كارگروه های 2 ساعته و تاخیر سه ماه یا 2 ماه برگزاری آن محقق نمی شود.
رئیس اداره همكاری بین بخشی وزارت بهداشت با بیان اینكه ذیل این كارگروه ها باید كمیته های فنی در تمام دستگاه های ذیربط برگزار شود، افزود: كارگروه امنیت غذایی جای ارایه راه حل ها است نه اینكه دستور العمل ها مورد بررسی قرار گیرد.
وی اظهار داشت: در همین ارتباط شورای پیامگزاران باید در استان ها راه اندازی، تا مسائل به صورت فنی با كمك نهاد ها انجام شود.
رستمی گوران با بیان اینكه پس از ابلاغ مصوبه ها اقدامات باید زمان بندی شود، یادآور شد: طرح ارتقای سلامت كاركنان كه مصوبه شورای امنیت غذایی است، به استان ها ابلاغ شده اما باید اقدامات لازم در این زمینه برای سلامت كاركنان صورت گیرد.
وی در ادامه اظهار داشت: سلامت و استاندارد نان از دیگر مصوبات است كه به استان ها ابلاغ شده و تاكنون در نحوه اجرای این مصوبه 50 درصد استاندارد نمك در نانوایی ها رعایت می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند با بیان اینكه تزریق بیشترین عامل ابتلا به ایدز در كشور است، گفت: در خراسان جنوبی روابط جنسی بیشترین آمار ابتلا را به خود اختصاص داده است.
كامبیز مهدی زاده، ادامه داد: در حال حاضر 1.7 دهم در یكصد هزار نفر مردم استان مبتلا به ایدز هستند و از آنجایی كه تعداد بیماران شناسایی شده به 14 نفر می رسند وضعیت شیوع پایین تر از نرم كشوری است.
وی اظهار داشت: بر اساس آخرین بررسی ها 37 میلیون نفر از مردم جهان مبتلا به ایدز هستند كه از این تعداد 60 هزار نفر مربوط به كشور ایران است.
مهدی زاده افزود: از آمار مبتلا به ایدز 38 هزار و 474 نفر شناسایی شده، 24 هزارو 860 نفر موارد زنده، 14 هزار و 459 نفر تحت مراقبت فعال، 15 هزار و278 نفر مبتلا به اچ آی وی پیشرفته هستند كه طبق آخرین اطلاعات تا پایان سال 96 هزار و 614 نفر فوت كردند.
وی با بیان اینكه مبتلایان به ویروس اچ آی وی در خراسان جنوبی تحت مراقبت 100 درصد هستند، گفت: از این تعداد هشت نفر مرد و 6 نفر زن هستند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكی بیرجند تصریح كرد: تاكنون هفت هزار تست ایدز در مورد مصرف كنندگان مواد مخدر از نوع تزریقی گرفته شده است كه تا پایان سال به 15 هزار تست خواهد رسید.
وی ادامه داد: 64 درصد مبتلایان به ویروس اچ آی وی در خراسان جنوبی از روابط جنسی و 14 درصد از طریق تزریق بوده است.
مهدی زاده بیان كرد: با اقدامات انجام شده تاكنون نوزادان با مادران مبتلا به این بیماری در استان سالم به دنیا آمدند و موردی از فوتی افراد مبتلا به دلیل بیماری نداشتیم.
وی آموزش و اطلاع رسانی، پیشگیری از انتقال تزریقی و كاهش آسیب، ورود تیم های سیار، پیشگیری از انتقال جنسی، تشخیص مراقبت و درمان و تست های انجام شده را از مهمترین راه های پیشگیری و فعالیت در جلوگیری از ایدز ذكر كرد.
سرپرست معاونت سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی هم در این كارگروه با بیان اینكه دستگاه های اجرایی باید توجه ویژه به كارگروه سلامت و امنیت غذایی داشته باشند، گفت: این كارگروه یكی از كارگروه های ویژه استان است كه مسئولان باید با آمادگی كامل شركت كنند.
محمد رضا حسنی مقدم، افزود: سلامت كارمندان هم یكی از مهمترین طرح های علوم پزشكی است كه با توجه به مشغله كارمندان باید مورد توجه قرار گیرد.
وی در مورد ورود برخی از محصولات كشاورزی با امكان برخورداری از بیماری های نباتی هشدار داد و تصریح كرد: سازمان جهاد كشاورزی باید توجه خاصی به محصولات كشاورزی وارداتی داشته باشد.
وی در ادامه با بیان اینكه در بخش نان برخی اوقات با مشكلاتی روبه رو هستیم افزود: نباید با وجود برخی مشكلات صنفی چشم بر دیگر مسائل بسته شود اما به طور حتم توجه ویژه ای بر مشكلات نان استان می شود و نباید مشكلات صنفی ما را از سلامت نان غافل كند.
مدیر عامل مجمع خیرین سلامت خراسان جنوبی هم از تاسیس 37 كانون سلامت محله تا پایان سال جاری در استان خبر داد.
سید محمود حسینی افزود: كانون ها نقش تاثیر گذاری در تامین سلامت مردم خواهند داشت.
وی ادامه داد: از این تعداد پنج كانون در بیرجند؛ قاین، فردوس و طبس هركدام چهار كانون، بشرویه، سرایان، سربیشه و نهبندان هر كدام سه كانون و در خوسف 2 كانون تاسیس خواهد شد.
دهم آذرماه روز جهانی ایدز و اولین مورد ایدز در كشور ایران مربوط به پسر بچه ای 6 ساله در سال 1366 است.
*3215 * 6054
بیرجند - ایرنا - رئیس اداره همكاری بین بخشی و هیات علمی دبیرخانه شورای امنیت غذایی كشور گفت: تغییر الگوی ابتلا به ایدز در خراسان جنوبی هشدار دهنده است از آنجایی كه دسترسی به جامعه هدف این بیماری ساده نیست باید با روش های كاملا علمی اقدام كرد.