ايمان طاهر روز شنبه در گفت و گو با ايرنا افزود : اين اعتبار براي اجراي 27 طرح بهسازي، تاسيسات روبنايي و زيربنايي بافت هاي فرسوده در استان هزينه مي شود.
وي اظهارداشت : در سال 1396 نيز 138 ميليارد ريال براي اجراي طرح هاي بازآفريني در اين استان هزينه شد.
به گزارش ايرنا، ساختمانهايي كه بيش از 30 سال قدمت داشته باشند جز بافت فرسوده محسوب مي شوند.
وي با به شناسايي 14 هزار هكتار بافت فرسوده در استان اشاره و اضافه كرد : شهرهاي فولادشهر، بهارستان و مجلسي بدون بافت فرسوده هستند اما بيشترين حجم بافت فرسوده به شهر هاي اصفهان، كاشان، خميني شهر و نجف آباد اختصاص دارد.
طاهر ادامه داد : امسال 27 محله در استان اصفهان براي اجراي طرح بازآفريني محله هاي فرسوده و سكونتگاه هاي غيررسمي در برنامه اجرايي اين نهاد قرار گرفته است و در اين راستا متناسب با هر محله اقدام هاي لازم براي تهيه طرح، مطالعه و عمليات اجرا در دستور كار قرار دارد.
وي با اشاره به اين كه اولويت مهم ما در اجراي طرح بازآفريني خواسته مردم محله هاست، اضافه كرد: در احياي بافت هاي فرسوده شهري ابزار اصلي، مشاركت مردم و كنشگران شهري است و دولت به جاي دخالت در حوزه ساخت و ساز همانند مسكن مهر، در اين زمينه فقط وظيفه تسهيل گري را برعهده دارد.
معاون بازآفريني و مسكن اداره كل راه و شهرسازي اصفهان تصريح كرد: همه سازمان ها، موسسه ها و شركت هاي دولتي براي سرعت بخشي در نوسازي بافت هاي فرسوده و ناكارآمد شهري، مكلف شدند نسبت به واگذاري رايگان زمين هاي در اختيار خود در محدوده ها و محله هاي داراي بافت فرسوده و ناكارآمد شهري به وزارت راه و شهرسازي اقدام كنند.
به گفته وي بازآفريني شهري در عرصه هاي اقتصادي، اجتماعي و كالبدي سالانه حدود 15 هزار اشتغال مستقيم و غير مستقيم در استان ايجاد مي كند.
وي با اشاره به برنامه جامع اقدام مشترك در زمينه بازآفريني پايدار شهري در اصفهان گفت: درسال هاي اخير اعتبارهاي ويژه اي براي بازآفريني پايدار شهري به استان اختصاص پيدا كرد و اين برنامه تهيه شد.
بر اساس طرح برنامه ملي بازآفريني شهري كه اجراي رسمي آن از بهمن 1396 آغاز شده سالانه 10 درصد بافت فرسوده و ناكارآمد شهري در كشور بازسازي مي شود.
هم اينك هزار محله در 465 شهر كشور به وسعت 55 هزار و 104 هكتار جزو بافت ناكارآمد شهري است.
'كاهش فقر، ارتقاي تاب آوري شهري، ارتقاي هويت و منزلت مكاني و افزايش حكمراني محلي' از اهداف كلان محلي اين طرح هستند.
در اين چارچوب قرار است تا پايان اجراي برنامه ششم توسعه نيمي از محله هاي هدف طرح بازآفريني شهري مشتمل بر هزار و 334 محله كه در مجموع 9 ميليون نفر را در خود جاي داده اند با اختصاص سالانه 250 هزار ميليارد ريال بازسازي شود.
معاون بازآفريني و مسكن اداره كل راه و شهرسازي اصفهان بيان كرد: دولت براي ايجاد مشوق هاي لازم و تسهيل در فرآيند بازآفريني شهري پايدار، همه دستگاه هاي عضو ستاد ملي بازآفريني شهري پايدار را موظف كرد دست كم 30 درصد اعتبارات بودجه هاي سنواتي مربوط به فعاليت هاي خود در شهرها را به برنامه اجرايي بازآفريني محدودهها و محله هاي هدف اختصاص دهند.
وي افزود : همچنين دولت ميزان سقف تسهيلات مشاركت مدني دوره ساخت و وديعه اسكان موقت در اراضي مشمول اين طرح را در كلانشهرها به ازاي هر واحد مسكوني توليد شده به ترتيب 500 ميليون و 200 ميليون ريال و در ساير شهرها سقف تسهيلات ياد شده را به ترتيب 400 ميليون و 150 ميليون ريال تعيين كرد.
براساس مطالعات شركت بازآفريني شهري ايران، 2 هزار و 700 محله در 543 شهر كشور با 141 هزار هكتار در بافت هاي تاريخي، ناكارآمد شهري و حاشيه اي وجود دارد.
خوزستان با 9.59 درصد بيشترين سهم و زنجان با 0.57 درصد كمترين مساحت بافت فرسوده شهري را دارند.
14 هزار هكتار بافت ناكارآمد شهري در استان اصفهان وجود دارد.
هشت هزار و 100 هكتار بافت فرسوده، سه هزار هكتار بافت تاريخي و سه هزار و 780 هكتار سكونتگاه غير رسمي در استان اصفهان وجود دارد.
شهر اصفهان 2 هزار و 304 هكتار بافت فرسوده دارد كه 20 درصد مجموع مساحت شهر را شامل مي شود.
در قوانين متعددي همچون برنامه چهارم، پنجم و ششم توسعه نگاه ويژه اي به احيا و بازآفريني بافت فرسوده شده است و طبق اين برنامه ها بايد هر سال 10 درصد از اين بافت احيا شود.
بر اساس برنامه ششم توسعه بيش از 270 محله بايد با اختصاص اعتبارات دولتي احيا شود، اما به دليل شرايط سخت دريافت وام و با توجه به اينكه 60 درصد املاك واقع در بافت ناكارآمد فاقد سند مالكيت است، امكان احيا و نوسازي بافت هاي فرسوده از اصفهان كاهش چشمگيري پيدا كرده است.
7150 /6026/
اصفهان- ايرنا - معاون بازآفريني و مسكن اداره كل راه و شهرسازي اصفهان گفت:530 ميليارد ريال اعتبار در سال جاري براي اجراي طرح هاي بازآفريني در اين استان اختصاص يافته است.