به گزارش خبرنگار ايرنا، آرتيكاس اقبال روز دوشنبه در ششمين روز از هفته پدافند غيرعامل و در حاشيه برگزاري رزمايش حفاظت كيفي سد قشلاق سنندج در اثر واژگوني تانكر حامل مواد سوختي اظهار داشت: با توجه به اينكه بيشتر آب مورد نياز استان از آب هاي سطحي تامين مي شود، حفاظت از اين منابع بسيار حياتي است.
وي با بيان اينكه پدافند غيرعامل تاب آوري جامعه را در برابر حمله دشمنان و خطرات احتمالي ارتقا مي دهد، افزود: همپوشاني در امر آموزش و پيشگيري، تاثير قابل توجهي در كاهش خسارت بر اثر حوادث احتمالي دارد.
مديركل مديريت بحران استانداري كردستان تاكيد كرد: پدافند غيرعامل يكي از مواردي است كه در كشورهاي ديگر مورد توجه قرار مي گيرد و حتي در سطحي جزو كارهاي محرمانه و سري تلقي مي شود.
معاون پدافند غيرعامل استانداري كردستان هم در اين رزمايش اظهار داشت: از آنجايي كه پدافند زيستي بسيار مهم است قرارگاهي زيستي با فرماندهي استاندار كردستان تشكيل شده است.
عبدالله رشيدي پور فرهنگ سازي حفاظت از آب هاي سطحي را در جامعه بسيار مهم دانست و افزود: در صورت عدم همكاري مردم، ارگان هاي مسئول به تنهايي نمي توانند از عهده حفاظت از منابع آبي برآيند.
وي در ادامه با بيان اينكه فاضلاب 11 روستاي مريوان وارد درياچه زريبار مي شود، تاكيد كرد: سد قشلاق سنندج هم تقريبا همين شرايط را دارد بنابراين همگي بايد براي رفع خطر از منابع آبي تلاش خود را بكار گيريم.
مديرعامل شركت آب منطقه اي كردستان نيز با بيان اينكه بيشترين منابع آبي استان از آب هاي سطحي تامين مي شود، گفت: اين بحث باعث شده خطرات زيادي اين آب ها را تهديد كند.
كامران خرم خطرات پيش روي آب هاي سطحي را كمي و كيفي دانست و اضافه كرد: ورود فاضلاب ها و واژگوني تانكرهاي حمل سوخت و آلودگي آب هاي سطحي همواره خطري براي منابع آبي از لحاظ كيفي است.
وي آگاهي بخشي عمومي و اصلاح شبكه هاي فاضلاب روستايي را از جمله راهكارهاي رفع زيستي براي منابع آبي دانست و يادآور شد: اصلاح نقاط حادثه خيز در مسيرهاي مواصلاتي و مجهز كردن دستگاه هاي اجرايي به ابزار آلات تخصصي در شرايط بحراني نقش بسيار زيادي در حفاظت از منابع آبي به ويژه آب هاي سطحي دارد.
به گزارش ايرنا، به مناسبت ششمين روز هفته پدافند غيرعامل همچنين نمايشگاه تجهيزات و توانمندي هاي عملياتي مديريت بحران شركت آب منطقه اي و رزمايش حفاظت كيفي از سد قشلاق در اثر واژگوني تانكر حامل مواد سوختي در سنندج برگزار شد.
در اين رزمايش بعد از اعلام فرضي واژگوني تانكر حمل سوخت در محدوده پل چرندو در بالادست سد قشلاق و ورود مواد سوختي به رودخانه، عوامل مديريت بحران و اكيپ هاي عملياتي شركت آب منطقه اي در محل حادثه و پرتال خروجي تونل انتقال آب سد قشلاق به سنندج (سايت كتوش واقع در 2،5 كيلومتري اين سد) حضور يافته و اقدام به بستن دريچه هاي اين سايت و قطع آب كردند.
سايت كتوش داراي 2 دريجه خروجي آب با ظرفيت اصلي 6 هزار ليتر در ثانيه است كه در حال حاضر خروجي آن 1500 تا 1750 ليتر در ثانيه است.
سد قشلاق از نوع خاكي سنگريزه اي با هسته رسي بوده و حجم آب 224 ميليون مترمكعب در 13 كيلومتري شمال سنندج واقع شده است.
7355/9102
سنندج - ايرنا - مديركل مديريت بحران استانداري كردستان گفت: حفاظت از آب هاي سطحي و منابع تامين كننده آب كمتر از پاسداري از مراكز نظامي و امنيتي نيست، بنابراين بايد نسبت به اين موضوع مهم اهتمام بيشتري داشته باشيم.