۱۴ آبان ۱۳۹۷، ۱۰:۵۸
کد خبر: 83089578
T T
۰ نفر

ارتقای جایگاه جهانی دانشگاه خوارزمی

۱۴ آبان ۱۳۹۷، ۱۰:۵۸
کد خبر: 83089578
ارتقای جایگاه جهانی دانشگاه خوارزمی

كرج- ایرنا- معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه خوارزمی اعلام كرد كه این دانشگاه با اجرای طرح علمی و آموزشی، موفق به صعود در رتبه های برتر جهانی شده است.

دكتر جعفر جهان پناه روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: دانشگاه خوارزمی درپایگاه اسنادی جهان اسلام ISC دارای رتبه بیستم و در وبومتریكس دارای رتبه 38 است كه در نظام رتبه بندی وبومتریكس ما شاهد ارتقای چشمگیر رتبه دانشگاه طی سال های اخیر بوده ایم.
«پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (Islamic World Science Citation Center) یا به اختصار ISC یك سامانه اطلاع رسانی علمی است كه در صدد رتبه‌بندی دانشگاه‌های ایران و جهان اسلام و تجزیه و تحلیل مجلات علمی كشورهای اسلامی بر اساس معیارهای علم سنجی معتبر اسلامی می‌باشد».
«وبمتریكس یك سایت رتبه بندی دانشگاه‌های جهان بر اساس وب سایت اینترنتی دانشگاه‌ها است. این پروژه بیش از 12 هزار دانشگاه در سراسر جهان را رتبه بندی می‌كند».
جهان پناه گفت: در سال 2018 نیز دانشگاه خوارزمی در میان دانشگاه‌های ایران یك پله صعود كرد و در عرصه جهانی 124 پله ارتقاء داشته است.
وی به برنامه های دانشگاه خوارزمی برای ارتقاء رتبه خود در نظام های رتبه بندی ملی و بین المللی اشاره كرد و افزود: شاید بتوان گفت ایجاد ساختاری نو در تشكیلات دانشگاه و آغاز به كار كارگروه ارتقاء رتبه، خود نشان از اهمیتی دارد كه دانشگاه خوارزمی برای این موضوع قائل است.
وی بیان داشت: این كارگروه به ارزیابی نقاط ضعف و قوت دانشگاه در شاخص‌های متنوع پرداخته و با نظر معاونین دانشگاه راهكارهای عملی برای ارتقای رتبه هر شاخص مدون كرده است.
معاون پژوهشی وفناوری دانشگاه خوارزمی گفت: به طور مثال در شاخص‌های پژوهشی می توان به اقداماتی نظیر تدوین نقشه جامع پژوهشی دانشگاه، ایجاد هسته‌های پژوهشی، طرح پژوهشی ویژه، پایه ویژه، افزایش پاداش مقاله‌ها بر حسب استانداردهای كیفی و بازنگری آئین نامه اعتبار ویژه پژوهشی با جهت گیری بهبود شاخص های ارزیابی اشاره كرد.
وی افزود: همچنین این معاونت، جبهه‌های تحقیق و حوزه‌های داغ بین‌المللی و همچنین همكاران بالقوه و بین‌المللی متناسب با علایق تحقیقاتی پژوهشگران برتر دانشگاه، بر اساس مقالات منتشر شده در مجلات و كنفرانس های نمایه شده در پایگاه استنادیWOS را تدوین و در اختیار اعضای هیات علمی منتخب نهاده است.
جهان پناه اضافه كرد: به منظور ارتقاء شاخص های آموزشی نیز اقدامات مختلفی انجام گرفته است كه از بین آن‌ها می‌توان اجرای برنامه جامع «بالندگی اعضای هیئت علمی» درحیطه های مختلف، اجرای طرح «ارزشیابی تدریس، سطح بندی و ارزیابی درونی»، ارتقای تجهیزات و فضای آموزشی و كمك آموزشی، راهنمایی و مشاوره مشترك پایان نامه ها و رساله ها با استفاده از اساتید مطرح خارجی وبرگزاری دوره های مشترك با دانشگاه های معتبر بین المللی را نام برد.
وی اظهار امیدواری كرد كه در آینده نزدیك با به ثمر نشستن طرح های فوق شاهد سرعت فزاینده رشد كمی وكیفی پژوهشی و ارتقاء جایگاه دانشگاه در رتبه‌بندی‌های ملی و بین المللی باشیم.
«جهان پناه دانش آموخته دكتری فیزیك اتمی بوده كه سرپرستی بنیاد نخبگان استان البرز را نیز بر عهده دارد.»
معاون پژوهشی دانشگاه خوارزمی بیان داشت: به تازگی 29 دانشگاه ایران از جمله خوارزمی برای نخستین بار در رتبه‌بندی 2 مؤسسه تایمز و كیو.اس شركت كرده اند .
«تایمز یكی از معتبرترین نظام‌های رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالی جهان است كه سالانه دانشگاه‌های بسیاری از سرتاسر جهان در آن شركت و در شاخص‌های پنج‌گانه آموزشی، پژوهشی، استنادات، درآمد صنعتی و وجهه بین المللی به رقابت می نشینند».
جهان پناه افزود: در زمان حاضر دانشگاه خوارزمی علاوه بر سطح‌بندی دانشگاه‌های دولتی و پروژه ارتقای پنج دانشگاه و پنج واحد پژوهشی برتر كشور به تراز بین‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در نظام‌های رتبه‌بندی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، وبومتریكس، تایمز و كیو اس (Q.S) نیز حضور دارد.
وی اظهار داشت: اهمیت و تأثیرگذاری روزافزون این سیستم، دانشگاه‌ها را بر آن داشته است تا برای ارتقاء وضعیت سنجه‌های آموزشی و پژوهشی خود كوشا باشند.
وی گفت: دانشگاه خوارزمی نیز از این مهم غافل نبوده و به همین منظور در تیرماه سال 1393 كارگروهی با عنوان «كارگروه ارتقاء رتبه علمی دانشگاه خوارزمی» تشكیل شد.
سیستم رتبه بندی دانشگاهی بین‌المللی عمری طولانی ندارد و نخستین نظام رتبه بندی دانشگاهی در سال 2003 ( نظام رتبه‌بندی شانگهای) آغاز به كاركرده است.
دانشگاه خوارزمی در شهریور ماه سال 1297 ه.ش با عنوان نخستین موسسه تربیت معلم كشور (دارالمعلمین) فعالیت خود را آغاز كرد و در طول زمان عناوین مختلفی همچونی درالمعلمین عالی، دانشسرای عالی، تربیت معلم و تحقیقات تربیتی را به خود دیده است.
دانشگاه خوارزمی مشاهیری همچون شهید محمدعلی رجایی، غلامحسین مصاحب، عبدالعظیم قریب، عبدالكریم قریب و پروین اعتصامی را در خود پرورش داده است.
این دانشگاه در زمان حاضر دارای پنج معاونت، 16 دانشكده، چهار موسسه تحقیقاتی، پنج پژوهشكده، یك قطب علمی و 506 عضو هیات علمی است.
اكنون در این دانشگاه 12 هزار و 369 دانشجو در مقاطع كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكترا مشغول به تحصیل هستند.
دانشگاه خوارزمی در حصارك كرج و تهران استقرار دارد.
6156/ 6155