محقق نشدن مطالبات كرسي هاي آزادانديشي با برخورد گلخانه اي

تهران - ايرنا - معاون فرهنگي دانشگاه تهران با تاكيد بر اينكه برخورد گلخانه اي با كرسي هاي آزادانديشي پاسخگوي مطالبات رهبري نيست، گفت: مشاركت اندك اساتيد و اعضاي هيات علمي دانشگاه ها در اين كرسي ها، گوياي ضعف و ناكارآمدي سياستگذاري هاي انجام شده در اين عرصه است.

مجيد سرسنگي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ايرنا با تاكيد بر اينكه الگوي اسلامي ايراني پيشرفت يكي از مباحث جدي براي تمدن نوين ايراني اسلامي است، اظهار داشت: اگر بخواهيم بعد از قرن ها شاهد تمدني تاثيرگذار در دنيا باشيم؛ نيازمند تدوين چنين الگويي هستيم.
وي با بيان اينكه اغلب نهادها، سازمان ها و نخبگان جامعه ديدگاهي مثبت و اميدوارانه اي به الگوي اسلامي ايراني پيشرفت دارند، گفت: معتقدم در اين الگو دانشگاه ها نقش قلب و مركزيت را ايفا مي كنند چرا كه موسسات آموزش عالي در كشور توان انتقال اين الگو به جامعه را دارند.
سرسنگي با اشاره بر اينكه دانشگاه ها همواره مورد توجه جامعه بوده اند، افزود: شايد طي 4 دهه گذشته اعتماد عمومي نسبت به دولتمردان كاهش يافته باشد اما همچنان دانشگاه ها در بين آحاد مردم از جايگاه مناسب و مطلوبي برخوردار بوده و به آنها اعتماد دارند.
معاون فرهنگي رييس دانشگاه تهران ادامه داد: بر همين اساس معتقدم دانشگاه ها و موسسات آموزش عالي مي توانند در تدوين الگوي اسلامي ايراني پيشرفت، نقش مناسب و مطلوبي داشته باشند.
وي اظهار داشت: الگوي اسلامي ايراني پيشرفت مي تواند يكي از بهترين نمونه هاي تبيين نقش آفريني دانشگاه ها در جامعه شده و تاثير زيادي در جامعه و اركان هاي مختلف حكومت داشته باشند.
سرسنگي گفت: اميدواريم مسوولان و نهادهاي خارج از دانشگاه بيش از گذشته به اين مراكز علمي اعتماد كرده و تكيه كنند چرا كه يكي از مشكلات دانشگاه ها اين است كه توجه كمي به ظرفيت هاي آن شده است.
وي در ادامه با اشاره به اهميت كرسي هاي آزادانديشي در تدوين الگوي اسلامي ايراني پيشرفت افزود: معتقدم تا زماني كه از هزينه شركت در اين كرسي ها كاسته نشود؛ نمي تواند موفق باشد.
معاون فرهنگي رييس دانشگاه تهران ادامه داد: بايد اجازه دهيم تا ديدگاه هاي مختلف و منتقد، بدون نگراني از هزينه بر بودن مطالبشان در كرسي هاي آزادانديشي دانشگاه ها بيان شود.
وي اظهار داشت: متاسفانه طي اين سالها نقش اعضاي هيات علمي در تحولات اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و سياسي كشور بسيار كمرنگ شده است و شايد يكي از دلايل آن فراهم نشدن يك فضاي امن براي بيان نظرات متفكران و اعضاي هيات علمي در كرسي هاي آزادانديشي باشد.
سرسنگي با بيان اينكه كرسي هاي آزادانديشي مثل بحث طلبگي، ممكن است داراي حاشيه هايي باشد، گفت: نبايد با منتقدين به گونه اي رفتار شود كه احساس بروز مشكلات در فضاي علمي و يا زندگي اجتماعي داشته باشند.
وي با تاكيد محقق نشدن مطالبات كرسي هاي آزادانديشي با برخورد گلخانه اي گفت: بايستي در ابتدا فضا و بستر را فراهم سازيم و اجازه دهيم تا افراد با آرا و افكار مختلف در كرسي هاي آزادانديشي حضور يابند تا دانشگاه ها به معناي واقعي محل تضارب آرا باشند.
معاون فرهنگي رييس دانشگاه تهران افزود: به طور حتم در صورت تحقق چنين شرايطي از دل اين كرسي هاي آزادانديشي مطالبي استخراج مي شود كه براي حل مشكلات كشور گره گشا خواهند بود.
بنابراين گزارش در پي تدوين الگوي پايه اسلامي ايراني پيشرفت، كه در آن اهم مباني و آرمان‌هاي پيشرفت و افق مطلوب كشور در پنج دهه آينده ترسيم و تدابير مؤثر براي دستيابي به آن طراحي شده است، حضرت آيت‌الله خامنه‌اي رهبر معظم انقلاب اسلامي پيشتر دستگاه ها، مراكز علمي، نخبگان و صاحب‌نظران را به بررسي عميق ابعاد مختلف سند تدوين‌شده و ارائه نظرات مشورتي براي تكميل و ارتقاي اين سند بالادستي فراخواندند.
9187 ** 1200