به گزارش ایرنا، محسن هاشمی روز یكشنبه در نود و پنجمین جلسه شورای پنجم شهر تهران افزود: بررسی لایحه برنامه سوم توسعه پایتخت در دستور كار كمیسیون های شورا قرار دارد و برای ایجاد تحول در مدیریت شهری باید فراتر از شعار و تبلیغات، ابتدا استاندارد سازی را از ساختار و عملكرد مدیریت شهری آغاز كنیم.
وی ادامه داد: نگهداشت شهر تهران به شیوه سابق و آن هم در سطح كیفیت فعلی، مطالبه ای نیست كه شهروندان تهرانی از شورای پنجم و مدیریت شهری داشته اند.
هاشمی با اشاره به گذشت حدود 14ماه از مسئولیت شورای پنجم شهر تهران گفت: دو شهرداری كه از این شورا رای اعتماد گرفته اند، در راستای عملكرد مدیریت گذشته شهرداری حركت كرده اند و در موضوعات شفاف سازی و كاهش شهرفروشی گامهای مثبتی برداشته شده اما این گامها نتوانسته انتظار شهروندان تهرانی را از مدیریت شهری تامین كند.
وی تاكید كرد: شهرداری تهران برای بهبود عملكرد و برآورده سازی انتظارات شهروندان نیاز به تحولی درونی دارد تا بتواند مسایل بیرونی شهر را حل كند و در این مسیر باید از معیارهای علمی بجای رویكردهای سلیقه ای استفاده شود.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینكه استانداردهای مدیریتی نشان می دهد كه پیكره مدیریت شهری در شرایط فعلی ناموزون و نامتوازن، فربه و كند، سردرگم و كدر است، گفت: شرایط این سازمان بایست به وضعیتی متوزان وپایدار، چابك و موثر، هوشمند و شفاف بهبود یابد كه در این مسیر نیاز به جراحی توام با جسارت و عقلانیت نیاز است.
وی ادامه داد: اگر امروز سنگ بنای اصلاح مدیریت شهری با شجاعت و جسارت در برنامه سوم توسعه شهر تهران بنا گذاشته نشود، انتظار گزافی خواهد بود كه به عملكرد چندان متفاوتی منجر شود.
هاشمی همچنین با تشریح اولویت های برنامه توسعه شهر تهران تصریح كرد: اگر می خواهیم مسیر حركتی مدیریت شهری در راستای مطالبات مردم باشد، ساختار برنامه سوم بایست بر كاهش هزینه های اداره شهر، اولویت بندی نیازها و تسریع در اقدامات عینی قرار گیرد كه این موضوع نیازمند گامهای مشخص اصلاحی در سازمان مدیریت شهری است.
به گفته وی، در سه سال باقیمانده از مسئولیت شورای پنجم نمی شود همه مشكلات و مسایل تهران را حل كرد اما می توان وضعیت را بهبود ببخشید كه البته شرط این اقدام عبور از شعارگرایی و عملكرد تبلیغاتی و تحمل برخی هزینه ها است.
رئیس شورای شهر تهران با بیان اینكه پیشنهادات مطلوبی از سوی اعضا برای تثبیت برنامه سوم توسعه در مسیر اصلاح ساختار و بهبود عملكرد مدیریت شهری ارائه شده است، خاطرنشان كرد: باید در كمیسیون های تخصصی و بویژه كمیسیون تلفیق این جهت گیری در قالب سند برنامه دیده شود و برنامه ای واقع بینانه و عملگرایانه برای حركت موثر مدیریت شهری تدوین شود.
* پنج درصد از بودجه تجهیز كتابخانه های پایتخت محقق شده است
رئیس كمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینكه در تجهیز كتابخانه ها عقب افتادگی داریم گفت: تنها پنج درصد بودجه تجهیز كتابخانه های پایتخت محقق شده است.
آرش میلانی روز یك شنبه در نود و پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران افرود: در زمینه تجهیز كتابخانه ها عقب افتادگی قابل توجهی داریم و این موضوع در كتابخانه های كوچكی كه در سرای محلات هستند قابل مشاهده است.
وی اظهارداشت: به غیر از تامین كتب، باید كیفیت و محتوای كتاب ها را نیز مد نظر داشته باشیم و كتاب هایی با محتوایی مبتنی بر نیاز روز تامین كنیم.
میلانی افزود: در بودجه سال 97 برای تجهیز كتابخانه 14 میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده بود كه تاكنون تنها پنج درصد آن محقق شده و لذا با توجه به گرانی های اخیر به ویژه در زمینه كتاب، شهرداری تهران می بایست نسبت به تعهد خود در این زمینه توجه بیشتری داشته باشد.
میلانی با اشاره به بازدید از فرهنگسرای بهمن و كتابخانه آن اظهار داشت: این فرهنگسرا در محل كشتارگاه سابق ایجاد شد و تحت مدیریت یك نیروی خوشنام فرهنگی به كانونی برای برنامه های متنوع و حوزه های مختلف فرهنگی تبدیل شد اما با این وجود كه سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران مجموعه های خود را گسترش داد و امروز این مجموعه ها به لحاظ بودجه نیازمند كمك شهرداری هست.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: در بازدیدی كه از این مجموعه داشتیم مشخص شد از تابستان امسال پست برقی كه مربوط به فرهنگسرا بوده از كار افتاده و سیستم گرمایش و سرمایش قرائت خانه بلااستفاده شده است و رقمی بالغ بر 700 میلیون تومان نیاز دارد كه خارج از توان فرهنسگرا و شهرداری منطقه 16 است.
رئیس كمیته محیط زیست شورا گفت: بر طبق بند 3 ماده 71 قانون شوراها ضمن رسیدگی به مشكلات كتابخانه ها باید تجهیز این اماكن نیز مدنظر قرار گیرد و از شهرداری می خواهم در این زمینه گزارشی از برنامه كاری به تفكیك سرای محلات و مجموعه های زیر نظر سازمان فرهنگی و هنری به شورا اریه دهند.
*پروژه های بالای 80 درصد در شهر تهران زودتر تكمیل شود
عضو هیات رئیسه شورای شهر بر ضرورت تكمیل پروژه های بالای 80 درصد در شهر تهران تأكید كرد.
زهرا نژادبهرام، روز یكشنبه در نود و پنجمین جلسه شورای شهر تهران افزود: پروژه های بالای 80 درصد باید در اولویت، باشند چرا كه این پروژه ها بر زندگی و تعاملات شهروندان تاثیرگذار بوده و آنان را با مشكلات جدی مواجه كرده است.
وی گفت: از شهرداری برای رسیدگی به ترافیك تقاطع استادمعین، آزادی تشكر و بابت تكمیل پروژه های بالای 80 درصد كه بر زندگی و تعاملات شهروندان تاثیرگذار است، تاكید میكنم.
نژاد بهرام از شهردار و همكارانشان برای فعالسازی پروژه های نیمه تمام نظیر پروژه صیاد شیرازی، كنارگذر امام علی و پروژه های دیگری نظیر آن تشكر كرد.
وی با اشاره به پروژه زیرگذر تقاطع استاد معین و آزادی اظهار داشت: این پروژه حدود سه سال فشار زیادی را به شهروندان وارد كرده و با آغاز عملیات بازگشایی متاسفانه مسیر ترافیكی شدیدی برای شهروندان ایجاد شده بود و پروژه سه سال متوقف بود كه با همت شهردار منطقه و معاون عمرانی مورد رسیدگی قرارگرفت.
وی جدی ترین معارضین این پروژه را وجود لوله های گاز و خطوط انتقال برق و بویژه لوله های انتقال آب عنوان كرد و گفت: معارضین ضلع شرقی برطرف شد و هم اكنون ضلع غربی آن در حال برطرف شدن است و تا پایان سال مشكل این منطقه بكلی حل خواهد شد.
وی از شهرداری خواست نسبت به ترمینال شرق كه بیش از 90 درصد عملیات عمرانی آن به پایان رسیده اقدام عاجل را انجام دهد.
*بررسی برنامه سوم توسعه پایتخت در زمان محدود ممكن نیست
عضو كمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینكه برنامه سوم توسعه ارائه شده از سوی شهرداری به شورای شهر دارای اشكالات بسیاری است گفت: بررسی این برنامه در زمان محدود 2 یا سه ماه امكان پذیر نیست
حجت نظری روز یكشنبه در نود و پنجمین جلسه شورا گفت: باتوجه به محدودیت زمانی كه برای بررسی برنامه سوم شهرداری داریم به نظر میرسد این برنامه از اشكالات زیادی برخوردار است و پیشنهاد می دهم كه دوستان به كلیات رای ندهند.
وی افزود: زمان برای بررسی این برنامه با توجه به اشكالاتی كه دارد كافی نیست و درخواست دارم كه زمان بررسی 2 تا سه ماه به تعویق افتد.
نظری تاكید كرد: این برنامه قرار است پنج سال چراغ راه شود و هرچه بیشتر دقت و بررسی كنیم آسیب كمتری خواهیم دید.
عضو شورای شهر تهران گفت:میتوانیم به مدت یكسال برنامه دوم شهرداری را تمدید كنیم تا برنامه سوم برنامه كاملتر و بدون نقصی باشد.
وی عنوان كرد: در خواست من استمهال برای بررسی قانون برنامه پنج ساله سوم شهرداری است چرا كه امكان رسیدگی به تمامی جوانب برنامه در زمان موجود مقدور نیست .
* شهرداری پایتخت پیگیر مابقی اوراق مشاركت باشد
رئیس كمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینكه 700 میلیارد تومان اوراق مشاركت شهرداری پایتخت در بانك شهر هست اما وصل نشده است گفت: شهرداری پیگیر مابقی اوراق مشاركت باشد.
مرتضی الویری روز یكشنبه در نود و پنجمین جلسه شورا افزود: در لایحه بودجه كشور 4 هزار میلیارد تومان اوراق مشاركت برای توسعه ریلی در نظر گرفته شد و بانك مركزی سال گذشته برای توسعه خطوط ریلی پایتخت 700 میلیارد تومان اختصاص داد.
وی افزود: در دی ماه 96 انتشار اوراق مشاركت در شورا تصویب شد.
الویری اظهارداشت: مجوز انتشار اوراق مشاركت برای شهرداری در راستای تكمیل خط شش و هفت صادر شده بود.
عضو شورای شهر تهران عنوان كرد: به دلیل اتمام زمان ، از اوراق برای حل مشكلات استفاده نشد.
وی تأكید كرد: در حال حاضر ٧٠٠ میلیارد تومان اوراق در بانك شهر هست اما وصول نشده است.
* جایگاه نهاد شورایاری ها پایتخت قانونی شود
رئیس كمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران خواستار قانونی شدن جایگاه نهاد شورایاری ها شد و گفت: این موضوع مطالبه شورایاران هم هست.
محمد سالاری روز یكشنبه در نود و پنجمین جلسه شورا با بیان اینكه از پیگیری محسن هاشمی و همراهی وزیر كشور برای برگزاری انتخابات شورایاری ها تشكر میكنم، افزود: درخواست دارم موضوع قانونی شدن نهاد شورایاری ها هم در دستور جلسه فراكسیون 51 نفره قرار گیرد و جایگاه شورای محلات بصورت یك طرح در قانون فرادست تبیین و نهادینه شود و این الگو به تمامی شهرها و كلانشهرهای كشور منتقل و نهادینه شود.
وی اظهارداشت: در حال حاضر تركیب اعضای شورای پنجم شهر تهران و قرابت فكری اعضا با نمایندگان مردم تهران در مجلس و همچنین شهردار و استاندار تهران و شكل گیری فراكسیون 51 نفره و اینكه ممكن است دیگر چنین تركیبی دوباره در تاریخ تكرار نشود، مطالبه شورایاری های محلات شهر تهران بعد از چهار دوره فعالیت این است كه دارای جایگاه قانونی شوند.
سالاری افزود: قطعا اگر بعد از پایان دوره نتوانیم نهاد شورایاری ها را قانونی كنیم مورد مواخذه قرار می گیریم.
*برنامه پنج ساله سوم شهر تهران دارای اشكالات است
وی همچنین با بیان تذكر دیگری گفت: برنامه پنج ساله سوم شهر تهران، سرنوشت پنج سال آینده شهر را رقم می زند و از جریان اصلاحات مبتنی بر گفتمان اصلاحات انتظار می رود برنامه سوم، یك برنامه تحقق پذیر و مبتنی بر حل مشكلات پایتخت باشد.
سالاری اظهار داشت: محدودیت زمان موجب شد تا فرآیند جمع بندی به درستی اعمال نشود و آنچه اكنون به عنوان لایحه برنامه توسعه شهر تهران ارائه شده در كلیات دارای اشكالات است و ضرورت دارد شورا در این موضوع دقت كند و بدلیل محدودیت زمانی از این موضوع عبور نكند.
*شهردار تهران برای وضعیت علایم ترافیكی در معابر تذكر گرفت
رئیس كمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران با انتشار فیلمی در صحن شورای شهر به شهردار تهران درباره وضعیت علایم ترافیكی پایتخت تذكر داد و خواستارارتقاء سطح ایمنی معابر شهری شد.
شهردار تهران برای وضعیت علایم ترافیكی در معابر تذكر گرفت
مجید فراهانی روز یكشنبه در نود و پنجمین جلسه شورای شهر تهران افزود:به عنوان نماینده مردم تهران در اجرای بند 3 ماده 71 قانون شوراهای اسلامی كشور،درباره « لزوم توجه به وضعیت علایم ترافیكی و ارتقاء سطح ایمنی معابر شهری » به شهردار تهران تذكر می دهم.
وی گفت: در بودجه سال 97 شهرداری تهران برای بهسازی و نگهداری معابر و وضعیت علایم ترافیكی و ارتقای سطح ایمنی معابر شهری اعتبار اختصاص یافته است.
عضو شورای شهر تهران عنوان كرد: علائم ترافیكی راهنما و هدایتگر سرنشینان خودرو ها و عابرین پیاده و زمینه ساز ارتقاء ایمنی و كیفیت راهها به شمار می آیند، بر همین اساس در بودجه سال 1397 شهرداری تهران برای اجرای علایم افقی ترافیكی مبلغ 422 میلیارد ریال و برای تعمیر و تعویض علائم عمودی ترافیكی مبلغ 239 میلیارد ریال اعتبار پیش بینی و به تصویب شورای اسلامی شهر تهران رسیده است.
فراهانی با بیان اینكه این خدمت رسانی در برخی معابر به علل مختلف به نحو مطلوبی ارائه نمی شود، تاكید كرد: لازم است رفع این مشكلات و ارتقاء سطح كیفیت و ایمنی عبور و مرور شهروندان مورد توجه جدی قرار گیرد.
عضو شورای شهر تهران ابراز امیدواری كرد كه با اقدام به موقع، موثر و اهتمام شهردار تهران شاهد توجه بیش از پیش به ایمنی معابر و عبور و مرور شهروندان در سطح شهر باشیم.
تهرام/9343 / 1539 /
رییس شورای تهران:
ساختار مدیریت شهری پایتخت باید استاندارد سازی شود
۲۹ مهر ۱۳۹۷، ۱۰:۱۹
کد خبر:
83072961
تهران-ایرنا- رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تاكید بر اینكه استاندارد سازی باید از ساختار و عملكرد مدیریت شهری آغاز شود، گفت: سازمانی فربه، ناكارآمد، آلوده به رانت و مملو از موازی كاری نمی تواند خدمتی مناسب را به شهروندان ارائه كند.